γουδοχέρια

1 items total
Γουδί για κοκτέιλ LIQUID LOUNGE 22 cm, καφέ, από ξύλο, Eva Solo ES822020

Muddlers - το απαραίτητο εργαλείο μπαρ για την παρασκευή υπέροχων κοκτέιλ

Τι είναι οι muddlers

Το muddler είναι ένα εργαλείο bartending που χρησιμοποιείται για να πολτοποιεί, να συνθλίβει και να αναμειγνύει συστατικά σε κοκτέιλ. Είναι συνήθως ένα εργαλείο χειρός με μακριά λαβή, συνήθως κατασκευασμένη από ξύλο, μέταλλο ή άλλα υλικά, και επίπεδη ή στρογγυλεμένη κεφαλή πολτοποίησης στο ένα άκρο. Τα Muddlers χρησιμοποιούνται για να απελευθερώσουν τις γεύσεις και τα αρώματα των φρέσκων βοτάνων, φρούτων και άλλων συστατικών, πολτοποιώντας τα απαλά στον πυθμένα ενός ποτηριού ποτήρι για κοκτέιλ, μακρόστενο ποτήρι ποτού ή σέικερ για κοκτέιλ. Τα Muddlers είναι ο απαραίτητος εξοπλισμός μπαρ για τους μπάρμαν που αγαπούν να αναμειγνύουν φρέσκα συστατικά για να φτιάξουν τα ποτά που υπογράφουν, όπως τα Mojitos, Old Fashioned και Mint Juleps!

Ένα muddler είναι εξίσου ζωτικής σημασίας για ένα σωστό μπαρ στο σπίτι όσο και ένα αναδευτήρας κοκτέιλ ή ένα αξιοπρεπές σέικερ για κοκτέιλ.

Για ποιο λόγο χρησιμοποιούνται τα muddlers

Τα Muddlers χρησιμοποιούνται για να αναμειγνύουν ή να πολτοποιούν τα συστατικά απευθείας σε ένα ποτήρι ή ένα σέικερ για κοκτέιλ. Αυτή η διαδικασία βοηθά στην εξαγωγή αιθέριων ελαίων και αρωμάτων από βότανα, φρούτα και άλλα στερεά συστατικά, τα οποία στη συνέχεια ενσωματώνονται στο κοκτέιλ. Τα Muddlers χρησιμοποιούνται συνήθως σε κοκτέιλ που απαιτούν φρέσκα βότανα, φρούτα ή ζάχαρη που πρέπει να αναμειχθούν πριν προστεθούν άλλα υγρά συστατικά. Τα κλασικά κοκτέιλ, όπως το Mojito και το Old Fashioned, συχνά περιλαμβάνουν ανακάτεμα των συστατικών για τη δημιουργία μιας γευστικής βάσης. Τα Muddlers είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για το λάσπωμα φρέσκων βοτάνων όπως ο δυόσμος, ο βασιλικός και ο κόλιαντρος, καθώς και φρούτων όπως φέτες εσπεριδοειδών, μούρα και φέτες αγγουριού. Το ανακάτεμα απελευθερώνει τα αρωματικά έλαια και τους χυμούς αυτών των συστατικών, ενισχύοντας τη συνολική γεύση του κοκτέιλ.

Πώς χρησιμοποιώ το muddler

Θα ήταν κατανοητό αν υποθέτατε ότι το μόνο που έπρεπε να κάνετε για να χρησιμοποιήσετε σωστά ένα γουδί για κοκτέιλ ήταν να προσθέσετε τα συστατικά σε ένα σέικερ για κοκτέιλ ή ένα ποτήρι ανάμειξης και να αρχίσετε να τα χτυπάτε μαζί.

Στην πραγματικότητα, ο σκοπός ενός γουδί για κοκτέιλ είναι να αλέσει σωστά τα συστατικά, ώστε να διατηρηθεί η γεύση και να απελευθερωθούν τα βασικά συστατικά. Η καλύτερη μέθοδος για να το κάνετε αυτό είναι να τοποθετήσετε τα φρούτα, τα βότανα ή τα μπαχαρικά σε ένα σέικερ για κοκτέιλ ή σε ένα ποτήρι και να σπρώξετε απαλά και να γυρίσετε το μείγμα μέσα στα συστατικά αρκετές φορές. Η ανάγκη ανάμειξης των συστατικών χωρίς να τα συνθλίβετε είναι η έμπνευση για την αυλακωτή κεφαλή, η οποία αποφεύγει το σπάσιμο των φύλλων καθώς ανακατεύετε, οπότε φροντίστε να ασκείτε ομοιόμορφη πίεση για να διασφαλίσετε ότι δεν θα μελανιάσετε τα συστατικά. Μετά την προσθήκη του αλκοόλ και των πρόσθετων συστατικών, ανακινήστε ή αναδευτήρι το μείγμα μόλις τα συστατικά κονιορτοποιηθούν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις συμβουλές ως αρχάριοι για να διασφαλίσετε ότι αναμειγνύετε σωστά τα ποτά.

Αν σας αρέσει η μεγάλη γκάμα των muddlers για κοκτέιλ που παρέχουμε, ίσως σας ενδιαφέρει και η επιλογή μας σε άλλα εργαλεία για μπάρμαν.