Βάζα για μαρμελάδα

3 items total
Βάζο μαρμελάδας BASIC, 100 ml, Blomus
Βάζο μαρμελάδας BASIC, 100 ml, Blomus
Online σε απόθεμα (7 pcs)
26,50 €
BM63619
Βάζο μαρμελάδας LEGIO NOVA, 11 cm, Eva Solo
39,95 € –20 %
31,60 €
ES887274
Δίσκος σερβιρίσματος για μαρμελάδα DRESSED, Alessi ALMW15

Βάζα μαρμελάδας - αποθηκεύστε τη μαρμελάδα σας με στυλ

Τι είναι τα βάζα μαρμελάδας και με τι μπορώ να σερβίρω μαρμελάδα

Η μαρμελάδα διατηρείται και σερβίρεται σε μικρά βάζα που ονομάζονται βάζα μαρμελάδας. Συνήθως διατίθενται σε διάφορα σχήματα και μεγέθη. Πολλά διαφορετικά γεύματα, όπως τοστ, κουλούρια, κρουασάν, κουλουράκια, μπισκότα, τηγανίτες και βάφλες, ταιριάζουν με μαρμελάδα.

Η μαρμελάδα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως γαρνιτούρα σε παγωτό, γιαούρτι και μούσλι. Η μαρμελάδα χρησιμοποιείται ως συστατικό για το ψήσιμο φαγητών όπως πίτες, μάφινς και κέικ. Συνηθίζεται να τοποθετείτε ένα μικρό πιάτο ή μπολ με εργαλεία όπως κουτάλια ή μαχαίρια δίπλα στο βάζο μαρμελάδας κατά το σερβίρισμα της μαρμελάδας.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να απλώσετε μαρμελάδα

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να απλώσετε τη μαρμελάδα και ο "καλύτερος" τρόπος εξαρτάται από την ατομική σας επιλογή. Ακολουθούν ορισμένες γενικές προτάσεις για το πώς να απλώνετε ομοιόμορφα τη μαρμελάδα:

  • Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό μαχαίρι ή κουτάλι για να απλώσετε τη μαρμελάδα: Πριν απλώσετε μαρμελάδα, βεβαιωθείτε ότι το εργαλείο σας είναι καθαρό και στεγνό.
  • Η μαρμελάδα μπορεί να ζεσταθεί ελαφρώς βυθίζοντας το βάζο σε μια λεκάνη με ζεστό νερό για λίγα λεπτά, αν είναι πολύ παχύρρευστη και δύσκολα απλώσιμη.
  • Απλώστε τη μαρμελάδα ξεκινώντας από τη μέση του ψωμιού ή του τοστ και προχωρήστε προς τις άκρες.
  • Απλώστε τη μαρμελάδα σε λεπτή στρώση- αποφύγετε να απλώσετε πολύ μαρμελάδα ταυτόχρονα.
  • Το να απλώνετε τη μαρμελάδα σε τεθλασμένο μοτίβο είναι προτιμότερο από το να την απλώνετε σε ευθεία γραμμή.

Μην πιέζετε πολύ δυνατά: Προσέξτε να μην απλώσετε τη μαρμελάδα πολύ πυκνά πάνω στο τοστ ή το ψωμί. Το ψωμί μπορεί να σκιστεί και η μαρμελάδα να απλωθεί ανομοιόμορφα.

Γιατί τα μικρά πιάτα/αξεσουάρ, όπως τα βάζα μαρμελάδας, είναι σημαντικά σε κομψά τραπέζια

Μια ελκυστική διαρρύθμιση του τραπεζιού είναι ζωτικής σημασίας, διότι δίνει στην παρουσίαση μια αίσθηση φινέτσας και εκλέπτυνσης. Μικρά πιάτα και αξεσουάρ, όπως βάζα μαρμελάδας, βάζα μελιού, κομψά πιάτα βουτύρου, παίζουν καθοριστικό ρόλο σε αυτό.

Αυτές οι μικρές πινελιές μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία του φαγητού για τους επισκέπτες και να τους δώσουν την αίσθηση της σημασίας και της φροντίδας. Η ύπαρξη ειδικών πιάτων για καρυκεύματα όπως το μέλι βοηθά επίσης στη διατήρηση της τάξης και της καθαριότητας του τραπεζιού.

Επιπλέον, η χρήση ελκυστικών και καλοσχεδιασμένων βάζων μαρμελάδας ή αξεσουάρ μπορεί επίσης να συμβάλει στη συνολική αισθητική του τραπεζιού, βελτιώνοντας την οπτική ελκυστικότητα του σκηνικού.

Αν ψάχνετε έναν τρόπο να βελτιώσετε την εμφάνιση του τραπεζιού σας, προσφέρουμε επίσης διάφορα μικρά αξεσουάρ σερβιρίσματος, όπως βάσεις για αυγά, καλάθια ψωμιού, ζαχαροπλαστεία ή κανάτες γάλακτος.