πιατέλες

75 items total
Πιατέλα σερβιρίσματος LEGIO NOVA, 35 cm, Eva Solo
54,95 € –20 %
43,96 €
ES887262
Πιατέλα σερβιρίσματος LEGIO NOVA, 37 x 25 cm, Eva Solo
97 € –20 %
77,60 €
ES887291
Ξύλινος δίσκος για μεζέδες STONE SLAB, 22 x 13,5 x 1,8 cm, MIJ MIJC7177
Πιατέλα σερβιρίσματος AQUA SPLASH, 20 x 14 cm, μπλε, MIJ
16,49 €
MIJC5428
Πιατέλα σερβιρίσματος CARACTERE, 30 cm, καφέ, REVOL
Outlet
RV652732
Πιατέλα σερβιρίσματος CARACTERE, 30 cm, σε λευκό, REVOL RV652728
Πιατέλα σερβιρίσματος CARACTERE, 35 cm, σε λευκό, REVOL RV652759
Πιατέλα σερβιρίσματος COSMIC DINER EARTH ASIA, 32 cm, Seletti SLT10834
Πιατέλα σερβιρίσματος COSMIC DINER EARTH EUROPE, 32 cm, Seletti SLT10835
Up
More products

Πιατέλες - ένας κομψός τρόπος για να σερβίρετε το φαγητό σας

Για ποιο λόγο χρησιμοποιούνται οι πιατέλες

Η πιατέλα είναι ένα μεγάλο επίπεδο πιάτο σερβιρίσματος, συνήθως ωοειδές, ορθογώνιο ή στρογγυλό, που χρησιμοποιείται για το σερβίρισμα κρέατος, λαχανικών, ζαμπόν ή άλλου είδους φαγητού (ζεστού ή κρύου). Χρησιμοποιούνται συχνά κατά τη διάρκεια οικογενειακών δείπνων, κοινωνικών εκδηλώσεων, πάρτι, γάμων, δεξιώσεων και σε εστιατόρια για να σερβίρουν ζεστά γεύματα, ορεκτικά, ολόκληρη γαλοπούλα ή πάπια, ορεκτικά, επιδόρπια, φρούτα, κράκερ, σάντουιτς και άλλα γεύματα. Είναι πολύ πρακτικά λόγω του γενναιόδωρου μεγέθους τους και επιπλέον επιτρέπουν την παρουσίαση των τροφίμων με καλά οργανωμένο και αισθητικό τρόπο.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός δίσκος σερβιρίσματος και μιας πιατέλα σερβιρίσματος

Υπάρχουν αρκετές διαφορές μεταξύ ενός δίσκος σερβιρίσματος και μιας πιατέλας, οι οποίες είναι επίπεδες και χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά ή το σερβίρισμα τροφίμων.

Ο δίσκος είναι ένα φορητό πιάτο (συχνά με λαβές) που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά ποτηριών, ποτών ή σνακ στο τραπέζι (στην τραπεζαρία, στο σαλόνι ή στη βεράντα). Για να αποτρέψουν την πτώση αντικειμένων, οι δίσκοι μπορεί να έχουν υπερυψωμένες πλευρές και συχνά είναι κατασκευασμένοι από διάφορα υλικά, όπως μέταλλο, πλαστικό ή ξύλο.

Από την άλλη πλευρά, η πιατέλα είναι συνήθως κατασκευασμένη από πορσελάνη ή κεραμικά και χρησιμοποιείται για το σερβίρισμα των τροφίμων που τοποθετούνται απευθείας στην επιφάνειά της. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να μεταφέρετε το φαγητό από την κουζίνα στο τραπέζι τραπεζαρίας , αλλά δεν τοποθετείτε άλλα πιάτα ή δοχεία πάνω του, όπως κάνετε με έναν δίσκο.

Εν κατακλείδι, τόσο οι δίσκοι όσο και οι πιατέλες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το σερβίρισμα των τροφίμων, ωστόσο οι δίσκοι τείνουν να είναι μικρότεροι και χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά μικρότερων τροφίμων και ποτηριών, ενώ οι πιατέλες είναι μεγαλύτερες και χρησιμοποιούνται για το σερβίρισμα κρέατος ή λαχανικών.

Οι πιατέλες σερβιρίσματος που διατίθενται στο Kulina είναι προσεκτικά επιλεγμένες από κορυφαίες μάρκες όπως Blomus, Revol, MIJ, και Bitz. Για να σερβίρετε το φαγητό σας με κομψό τρόπο, μπορεί επίσης να χρειαστείτε βάσεις για κέικ, πινάκια για τυρί και τάπας, καλάθια για ψωμί και άλλα μικρά πιάτα σερβιρίσματος.