Επιφάνειες κοπής

142 items total
Επιφάνεια κοπής 38 x 25 cm, γκρι, πλαστική, WMF
53,90 €
WM1879961000
Επιφάνεια κοπής ALLBLACK 25 x 15 cm, laminate richlite, Jack & Lucy
New
JL745751930113
Επιφάνεια κοπής ALLBLACK 26,5 x 26,5 cm, laminate richlite, Jack & Lucy
New
JL745751930298
Επιφάνεια κοπής ALLBLACK 30 x 20 cm, laminate richlite, Jack & Lucy
New
JL675051092610
Επιφάνεια κοπής ALLBLACK 40 x 25 cm, laminate richlite, Jack & Lucy
New
JL745751930106
Επιφάνεια κοπής ALLBLACK 45 x 29,5 cm, laminate richlite, Jack & Lucy
New
JL675051092542
Επιφάνεια κοπής BLOCK 35 x 25 cm, ξύλο δρυ, Jack & Lucy
New
349 €
JL675051092689
Επιφάνεια κοπής BLOCK 50 x 30 cm, ξύλο δρυ, Jack & Lucy
New
449 €
JL675051092665
Up
More products

Μια σανίδα κοπής – ένα από τα απαραίτητα εργαλεία για την κουζίνα

Τι σκοπό εξυπηρετεί μια σανίδα κοπής;

Η σανίδα κοπής είναι ένα από τα βασικά εργαλεία κουζίνας που χρησιμοποιείται ως ασφαλής επιφάνεια για το κόψιμο ή τον τεμαχισμό τροφίμων. Η σανίδα χρησιμοποιείται επίσης για τη μεταφορά φαγητού σε φέτες από την εστία σε μια κατσαρόλα ή μπολ και μερικές φορές για να σερβίρετε σνακ στο τραπέζι. (παρακαλούμε διαβάστετον πλήρη οδηγό αγορών μας αν θέλετε να δείτε ποια είναι τα 10 βασικά είδη κουζίνας στα οποία αξίζει να επενδύσετε).

Τι είδη υλικών χρησιμοποιούνται για τις σανίδες κοπής;

Το ξύλο και το πλαστικό είναι τα πιο κοινά υλικά που χρησιμοποιούνται για τις σανίδες κοπής. Μερικές φορές μπορείτε επίσης να βρείτε σανίδες κοπής από γυαλί που καθαρίζονται εύκολα αλλά δεν είναι ασφαλείς για τις λεπίδες των μαχαιριών σας.

Μια υπερβολικά λειαντική επιφάνεια έχει τη δυνατότητα να θαμπώνει εύκολα την άκρη του μαχαιριού λόγω της εύθραυστης δομής της. Απαιτούνται μαλακές, υγιεινές και μη λειαντικές ιδιότητες σε ένα υλικό σανίδας κοπής, αλλά δεν πρέπει να είναι πολύ ευαίσθητο ή να σπάει.

 • Ξύλο

Οι ξύλινες σανίδες κοπής έχουν τεράστια πλεονεκτήματα σε σχέση με τις πλαστικές σανίδες. Είναι καλό υλικό, γεγονός που τα καθιστά εργαλεία κουζίνας με μεγάλη διάρκεια. Επιπλέον, το ξύλο και τα σκληρά ξύλα συγκεκριμένα (όπως το σφένδαμο ή η ακακία) είναι λεπτόκοκκα και η τριχοειδής δράση αυτών των κόκκων τραβάει προς τα κάτω το υγρό, παγιδεύοντας τα βακτήρια - τα οποία σκοτώνονται καθώς στεγνώνει η σανίδα μετά τον καθαρισμό. Λόγω των αντισηπτικών ιδιοτήτων του υλικού, το ξύλο χρησιμοποιείται επίσης για την κατασκευή σανίδων τυριού.

 • Μπαμπού

Το μπαμπού - αν και τεχνικά είναι φυτό, μοιράζεται πολλές ιδιότητες με το ξύλο, συμπεριλαμβανομένου του ότι είναι ισχυρό, ανθεκτικό και αντιμικροβιακό. Οι σανίδες κοπής μπαμπού έχουν φυσικές αντιμικροβιακές ιδιότητες που σκοτώνουν τα βακτήρια, ακόμη και εκείνα που διεισδύουν στην επιφάνεια, οπότε αν σας αρέσει η εμφάνιση μιας σανίδας κοπής μπαμπού, είναι ασφαλές να τις αγοράσετε.

 • Πλαστικό

Σε αντίθεση με το ξύλο, οι πλαστικές σανίδες επιτρέπουν το πλύσιμο με πιο λειαντικά καθαριστικά ή σε πλυντήριο πιάτων χωρίς να καταστρέφεται η σανίδα ή να αφήνονται οι παράγοντες να παραμείνουν και στη συνέχεια να μολύνουν τα τρόφιμα.

Η πλειονότητα των πλαστικών σανίδων από πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας και ποιότητας είναι επίσης ασφαλείς για τα μαχαίρια σας, αν και μια πλαστική σανίδα κοπής δεν πρέπει να χρησιμοποιείται με οδοντωτό μαχαίρι, καθώς μπορεί να μειώσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του προϊόντος.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ένα ξύλο κοπής για την κουζίνα σας;

Όταν επιλέγετε σανίδες κοπής για την κουζίνα σας να θυμάστε ότι χρειάζεστε περισσότερες από μία σανίδες κοπής. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να έχετε ένα ξεχωριστό ξύλο κοπής για κρέας, ψάρι, ψωμί και λαχανικά. Κατά την επιλογή του προϊόντος λάβετε υπόψη τα εξής:

 • είναι η σανίδα κοπής ασφαλής για τα μαχαίρια σας
 • έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες
 • είναι κατάλληλο για πλυντήριο πιάτων
 • πόσο καιρό θα διαρκέσει
 • θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τις δύο πλευρές της σανίδας κοπής
 • έχει βάση / θα μπορείτε να το κρεμάσετε
 • έχει κάποια ειδικά χαρακτηριστικά που θα ήταν χρήσιμα (ανυψωμένες άκρες, άκρες με λαβές για σταθερό κράτημα, αυλάκωση αποστράγγισης)
 • είναι αναδιπλούμενο

Continenta, Joseph Joseph, Koziol, Brabantia και Blomus είναι μόνο μερικές από τις μάρκες που έχουμε στην Kulina. Είναι διαθέσιμα σε διαφορετικά χρώματα, μεγέθη και στυλ και σίγουρα θα μπορείτε να τα ταιριάξετε με το στυλ της κουζίνας σας.

Στην Kulina προσφέρουμε επίσης σανίδες τυριού και σανίδες τάπας.