Bamix

Bamix - η μάρκα που κατέχει ηγετική θέση στα μπλέντερ κουζίνας. Υψηλή ποιότητα, αντοχή και ελβετική αξιοπιστία. Προσθέστε τα υλικά της αρεσκείας σας, ανακατέψτε και απολαύστε!
2 items total
Ραβδομπλέντερ DELUXE τύπου D, 200 W, ασημί, Bamix
236,29 €
BX1010025
Ραβδομπλέντερ DELUXE τύπου D, 200 W, κόκκινο, Bamix
228 €
BX1010023

Bamix – η μικρότερη μηχανή επεξεργασίας τροφίμων στον κόσμο με έναν εντυπωσιακά ισχυρό κινητήρα

Η ιστορία πίσω από το Bamix

Το 1950, ο Ελβετός μηχανικός Roger Perrinjaquet εφηύρε μια νέα συσκευή κουζίνας - ένα μπλέντερ χειρός, το οποίο κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στις 6 Μαρτίου 1950 κάτω από την ενότητα συσκευές χειρός. Τι ήταν το τόσο μυθιστορηματικό για αυτό; Το βασικό πλεονέκτημα της εφεύρεσής του σε σχέση με τις συμβατικές μηχανές επεξεργασίας τροφίμων ήταν ότι μπορούσε να λειτουργήσει στο δοχείο στο οποίο παρασκευάζονταν το φαγητό - στην κατσαρόλα ή στο τηγάνι στο μάτι της κουζίνας. Ονόμασε αυτή τη νέα συσκευή Bamix - μια συντομογραφία της γαλλικής έκφρασης για το χτύπημα και την ανάμειξη ("battre et mixer").

Η Perrinjaquet πούλησε τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας το 1954 στην ESGE Werner Spingler KG, που ιδρύθηκε το 1953 στη Γερμανία. Με τα χρόνια η επωνυμία πέρασε από χέρια σε χέρια και το 2002 οι Gunsch, Rüttimann και Stahl πούλησαν τον όμιλο στους Hans Jud και Erich Eigenmann των οποίων η στρατηγική ήταν να επικεντρωθούν εξ ολοκλήρου στην ποιότητα και σε ένα μόνο προϊόν - τη συσκευή κουζίνας όλα σε ένα.

Από το 2010, η παραγωγική της ικανότητα είναι 2.000 μπλέντερ την ημέρα και με την έδρα της στο Mettlen της Ελβετίας συνεχίζει να εντυπωσιάζει και να εμπνέει ιδιώτες μάγειρες και επαγγελματίες σεφ σε όλο τον κόσμο, αν και η ίδια η συσκευή δεν έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία 60 χρόνια.

Όπως λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος Erich Eigenmann: «Σήμερα, σε ένα ελαφρώς εκσυγχρονισμένο περίβλημα και εξοπλισμένο με πρόσθετα εργαλεία, το bamix® είναι ο πρώτος φορητός επεξεργαστής τροφίμων και ταυτόχρονα, ο μικρότερος επεξεργαστής τροφίμων στον κόσμο με έναν εντυπωσιακά ισχυρό κινητήρα.'

Όραμα και αποστολή Bamix

Η ιδέα πίσω από το Bamix ήταν να παρέχει σε οικιακούς και επαγγελματίες σεφ την απαραίτητη συσκευή all-in-one που είναι ισχυρή, εύκολη στη χρήση και πολυλειτουργική. Το όνομα bamix® αντιπροσωπεύει τώρα μια από τις πιο επαναστατικές συσκευές κουζίνας στον κόσμο που χρειάζεται κάθε κουζίνα.

Κατά την επιλογή των εξαρτημάτων για τις συσκευές της, η Bamix έχει συνεργαστεί με διάφορους κορυφαίους σεφ, συμπεριλαμβανομένου του Jamie Oliver που αγαπά επίσης τη δύναμη αυτού του παγκοσμίου φήμης, ελαφρύ και ανθεκτικού μπλέντερ χειρός και στον οποίο η μάρκα αφιέρωσε ένα από τα μοντέλα της. Ο Gordon Ramsey λατρεύει επίσης το Bamix και μπορείτε να δείτε στο YouTube πόσο γρήγορα μπορεί να φτιάξει μαγιονέζα με αυτό!

Τι μπορείτε να κάνετε με τα μπλέντερ χειρός Bamix;

Χάρη στον ισχυρό κινητήρα και τα διαθέσιμα εξαρτήματα μπορείτε να επεξεργάζεστε εύκολα και υγρά και ξηρά τρόφιμα και συγκεκριμένα:

  • σάλτσες,
  • χυμούς,
  • σούπες
  • ανάμειξη συστατικών σε σκόνη
  • χτυπάτε γρήγορα, χτυπάτε, ανακατεύετε, ομογενοποιείτε, αερίζετε και αφρίζετε διάφορα φαγητά
  • τρίψτε, κόψτε σε φέτες, ψιλοκόψτε και αλέστε τα υγρά και ξηρά τρόφιμα

Στην Kulina μπορείτε να αποκτήσετε μπλέντερ Bamix από διάφορες σειρές – Gastro, Mono, Maxx, Prime, απλά Healthy, Sweet Delights, Swissline και Cordless Pro που θα σας επιτρέψουν να μεταφέρετε το μπλέντερ σας όπου θέλετε!