Τηγάνια σερβιρίσματος

20 items total
Κατσαρόλα TITANIUM NOWO, 24 cm, από τιτάνιο, WOLL
83,99 €
WL824N
Κατσαρόλα σερβιρίσματος DURADO, 28 cm, αντικολλητική, WMF WM0748386021
Κατσαρόλα σερβιρίσματος M'COOK, 20 cm, Mauviel
175,80 €
ML523820
Κατσαρόλα σερβιρίσματος PROFI RESIST, 28 cm, WMF
139 €
WM1756386411
Μίνι τηγάνι σερβιρίσματος, 18 cm, WMF
39,90 €
WM0718796021
Τηγάνι σερβιρίσματος PERMADUR, 32 cm, WMF
129 €
WM0775324021
Τηγάνι σερβιρίσματος STEAK PROFI, 24 cm, WMF
119 €
WM1771346021
Τηγάνι σερβιρίσματος, 35 cm, οβάλ, Mauviel
Outlet
227 €
ML523435

Τηγάνια σερβιρίσματος - σε τι διαφέρουν από τα συνηθισμένα τηγάνια και σε τι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε

Τα σκεύη σερβιρίσματος είναι ένας πολύ καλός τρόπος σερβιρίσματος του φαγητού στο τραπέζι. Δίνουν στην τραπεζαρία σας την αίσθηση ενός μπιστρό και σας κάνουν να μοιάζετε περισσότερο με σεφ παρά με οικιακή μαγείρισσα. Το σερβίρισμα του δείπνου σας σε τηγάνι φέρνει στο τραπέζι μια χαλαρή ατμόσφαιρα και επιτρέπει το μοίρασμα του φαγητού, το οποίο είναι μια μεγάλη εμπειρία για όλους τους ανθρώπους που συγκεντρώνονται στο τραπέζι.

Τι κάνει ένα τηγάνι τηγάνι σερβιρίσματος

Αν αναρωτιέστε σε τι διαφέρει ένα τηγάνι σερβιρίσματος από ένα συνηθισμένο τηγάνι, παραθέτουμε ορισμένα από τα χαρακτηριστικά των τηγανιών που χρησιμοποιούνται για σερβίρισμα, τα οποία μετατρέπουν ένα τηγάνι μαγειρέματος σε ένα ιδιαίτερο είδος "σερβιρίσματος" (δείτε επίσης τα τηγάνια σερβιρίσματος με τις μεγαλύτερες πωλήσεις εδώ).

Τηγάνια σερβιρίσματος:

  • διατίθενται σε διάφορα μεγέθη: από μικρά τηγάνια κατάλληλα για ένα άτομο και μικρές μερίδες (συνήθως από χυτοσίδηρο που επιτρέπει τη χρήση μαχαιροπήρουνων) έως τηγάνια κανονικού μεγέθους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το σερβίρισμα των πιάτων στο τραπέζι
  • διαθέτουν δύο μικρές λαβές που διευκολύνουν τη μεταφορά τους από το φούρνο στο τραπέζι
  • οι άκρες τους είναι μερικές φορές πιο χαμηλές για να επιτρέπουν τη χρήση μαχαιριού (πρόκειται για μικρά τηγάνια που έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούνται αντί για πιάτα, τα οποία δεν έχουν αντικολλητική επίστρωση που μπορεί εύκολα να καταστραφεί από τα μαχαιροπήρουνα)
  • είναι πολύ συχνά κατάλληλα για χρήση στο φούρνο

Τι μπορείτε να μαγειρέψετε και να σερβίρετε σε ένα ταψί σερβιρίσματος

Υπάρχουν πολλά πιάτα που μπορείτε να μαγειρέψετε και να σερβίρετε σε ένα τηγάνι και η επιλογή εξαρτάται από το μέγεθος του τηγανιού σας και τη δημιουργικότητά σας, αλλά τα πιο δημοφιλή πράγματα που μπορείτε να μαγειρέψετε ή/και να σερβίρετε σε ένα τηγάνι σερβιρίσματος είναι:

  • ψητά αυγά (μεξικάνικου τύπου ή Shakshuka)
  • μπριζόλες
  • παέλλες και ριζότο
  • crumble φρούτων
  • ζυμαρικά ενός σκεύους

Στο Kulina προσφέρουμε διάφορα είδη ταψιών σερβιρίσματος: κομψά ταψιά σερβιρίσματος σε διάφορα χρώματα από Smeg και ταψιά από ανοξείδωτο ατσάλι από την WMF ή Mauviel. Αν σερβίρετε το πιάτο σας στο τηγάνι, θυμηθείτε να μην χρησιμοποιείτε μεταλλικά μαχαιροπήρουνα (ειδικά με αντικολλητικά τηγάνια), καθώς μπορεί να καταστρέψουν την επίστρωση. Χρησιμοποιήστε ξύλινα μαχαιροπήρουνα σερβιρίσματος ή μαχαιροπήρουνα σιλικόνης.