Καθαρισμός ψησταριάς

16 items total
Ανταλλακτικό πινέλο SLIDEX STEEL, Rösle
13 €
ROS25391
Βούρτσα καθαρισμού μπάρμπεκιου SLIDEX, 47 cm, Rösle ROS25390
Βούρτσα καθαρισμού μπάρμπεκιου, 30 cm, Rösle
15 €
ROS25234
Βούρτσα καθαρισμού μπάρμπεκιου, Outdoorchef
18 €
ODCH1442127
Βούρτσα καθαρισμού ψησταριάς, 43 cm, Rösle
17 €
ROS25168
Κρέμα φροντίδας για μαντέμι, Petromax
17,49 €
PET707098
Ξύστρα για υλικά από μαντέμι, πλαστικό, Petromax PET701836
Σπρέι καθαρισμού ψησταριάς BARBECUE CLEANER, Outdoorchef ODCH1821255
Σπρέι καθαρισμού ψησταριάς, 750 ml, LotusGrill
15,83 € –23 %
12,10 €
LTLR750

Καθαρισμός σχάρας - ενισχύστε τη γεύση και παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της σχάρας σας

Γιατί είναι σημαντικό να καθαρίζετε τη σχάρα σας

Το ψήσιμο στη σχάρα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ετοιμάσετε υγιεινά και νόστιμα γεύματα για τους φίλους και την οικογένεια. Ωστόσο, αφού τελειώσει το ψήσιμο, είναι σημαντικό να καθαρίζετε κατάλληλα τη σχάρα σας για να τη διατηρήσετε σε καλή κατάσταση και να αποφύγετε τυχόν συσσώρευση βακτηρίων ή μολυσματικών ουσιών.

Για να κάνουμε τον καθαρισμό της ψησταριάς γρήγορο και απλό, συγκεντρώσαμε μια ποικιλία από βασικά είδη καθαρισμού ψησταριάς από αξιόπιστες εταιρείες όπως Outdoorchef ή Petromax. Αυτά τα εργαλεία κατασκευάζονται από διάφορα υλικά, όπως ανοξείδωτο χάλυβα και ορείχαλκο, και εξυπηρετούν πολλούς ρόλους.

Ποια είναι τα βήματα για τον αποτελεσματικό καθαρισμό μιας ψησταριάς

Cleanη τακτική συντήρηση της ψησταριάς σας είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρησή της σε καλή κατάσταση και την παράταση της διάρκειας ζωής της. Τα βήματα για να καθαρίσετε σωστά τη σχάρα σας είναι τα εξής:

  • Ζεστάνετε τη σχάρα: Ανοίξτε τη σχάρα, είτε πρόκειται για σχάρα υγραερίου είτε για ξύλινη σχάρα, και αφήστε τη να ζεσταθεί για περίπου 15-20 λεπτά.
  • Σβήστε τη σχάρα και αφήστε το να κρυώσει: Πριν από τον καθαρισμό, απενεργοποιήστε τη σχάρα και αφήστε την να κρυώσει πλήρως.
  • Ξεφορτωθείτε τις σχάρες: Πρέπει να απομακρύνετε και να κρατάτε μακριά τις σχάρες μαγειρέματος.
  • Βουρτσίστε τις σχάρες: Clean τυχόν υπολείμματα, λίπη ή καμένα τρόφιμα από τις σχάρες με μια βούρτσα καθαρισμού μπάρμπεκιου ή μια ξύστρα. Πριν καθαρίσετε τις σχάρες, μπορείτε να τις αφήσετε για λίγο σε ζεστό σαπουνόνερο.
  • Clean τους καυστήρες: Βγάλτε τους καυστήρες και χρησιμοποιήστε μια βούρτσα καθαρισμού μπάρμπεκιου ή μια ξύστρα για να τους καθαρίσετε και να απαλλαγείτε από τυχόν βρωμιά ή σκουριά.
  • Clean το εσωτερικό της σχάρας: Εάν χρησιμοποιείτε ένα ψησταριά κάρβουνου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πανί ή μια βούρτσα για να καθαρίσετε το εσωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των τοιχωμάτων, του πυθμένα και του καπακιού. Για έναν πιο σχολαστικό καθαρισμό, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ζεστό σαπουνόνερο.
  • Αδειάστε το δίσκο λίπους αφαιρώντας τον και απομακρύνοντας τυχόν λίπος ή υπολείμματα από μέσα.
  • Συναρμολογήστε ξανά τη σχάρα όταν όλα έχουν καθαριστεί και στεγνώσει καλά.
  • Αποθήκευση της σχάρας: Όταν δεν χρησιμοποιείτε τη σχάρα, καλύψτε τη και φυλάξτε τη σε ξηρό και δροσερό μέρος.

Cleanη τακτική χρήση της ψησταριάς σας θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής της και θα βελτιώσει τη γεύση και την ποιότητα των γευμάτων σας. Για να καθαρίζετε σχολαστικά κάθε φορά, φροντίστε να ακολουθείτε τις παρακάτω οδηγίες.