κούπες & πιατάκια φλιτζανιών

119 items total
Φλιτζάνι καφέ με πιατάκι HYBRID CHUCUITO, Seletti
42 €
SLT09163
Μπολάκι SENCHA RIDGED 150 ml, πράσινο, κεραμικό, MIJ
New
11,99 €
MIJC2661
Πιατάκι για φλιτζάνι LEGIO, 16 cm, Eva Solo
8,95 € –20 %
7,16 €
ES886250
Πιατάκι για φλιτζάνι WABI SABI 13 cm, καφέ, κεραμικό, MIJ
New
MIJC4104
Φλιτζάνι καφέ LEGIO, 300 ml, Eva Solo
14,95 € –20 %
Φλιτζάνι καφέ LEGIO, 300 ml, Eva Solo
Online σε απόθεμα (6 pcs)
11,96 €
ES886258
Φλιτζάνι τσαγιού COLOMBINA, 200 ml, Alessi
Outlet
22 € –25 %
16,50 €
ALFM1078
Φλιτζάνι τσαγιού LEGIO NOVA, 350 ml, Eva Solo
21,90 € –20 %
17,52 €
ES887255
Κούπα ANYTIME ANDY, 300 ml, γκρι, από πορσελάνη, Viva Scandinavia VS70848
Κούπα ANYTIME ANDY, 300 ml, μπλε, από πορσελάνη, Viva Scandinavia VS70863
Κούπα ANYTIME ANDY, 300 ml, ροζ, από πορσελάνη, Viva Scandinavia VS70850
Κούπα NICOLA, σετ 2 τεμαχίων, 150 ml, μαύρη, Viva Scandinavia VS35703
Κούπα NICOLA, σετ 2 τεμαχίων, 150 ml, σε λευκό, Viva Scandinavia VS35702
Up
More products

Φλιτζάνια και πιατάκια - ένα must-have για το τσάι σας στις πέντε η ώρα

Ποια είναι η προέλευση του φλιτζανιού και του πιατάκι

Το φλιτζάνι και το πιατάκι έχουν μακρά και συναρπαστική ιστορία και χρησιμοποιούνται για το σερβίρισμα του τσαγιού και του καφέ εδώ και αιώνες. Το φλιτζάνι και το πιατάκι λέγεται ότι προήλθαν από την Κίνα γύρω στον 17ο αιώνα, όταν η κατανάλωση τσαγιού έγινε δημοφιλής στις ανώτερες τάξεις.

Σήμερα, τα φλιτζάνια και τα πιατάκια χρησιμοποιούνται για το σερβίρισμα τσαγιού και καφέ τόσο στο σπίτι όσο και σε καφετέριες και εστιατόρια σε όλο τον κόσμο.

Τα φλιτζάνια τσαγιού και τα πιατάκια έχουν αλλάξει εμφάνιση με την πάροδο του χρόνου, αλλά η βασική τους λειτουργία παραμένει η ίδια: ένα μικρό φλιτζάνι για τη φύλαξη ζεστών ροφημάτων και ένα πιατάκι για να πιάνουν τυχόν διαρροές ή σταγόνες.

Στο Kulina μπορείτε να αγοράσετε φλιτζάνια και πιατάκια από γνωστές μάρκες όπως Bitz, Seletti, Viva και Scandinavia, σε όλα τα μεγέθη, στυλ και σε διάφορα υλικά.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ φλιτζανιών για τσάι και καφέ

Υπάρχουν κάποιες γενικές διακρίσεις μεταξύ των φλιτζανιών που προορίζονται για τσάι και καφέ, ενώ δεν υπάρχουν αυστηροί και σταθεροί κανόνες σχετικά με το ποιος τύπος πρέπει να χρησιμοποιείται. Αυτές είναι μερικές από τις βασικές διαφορές:

  • Μέγεθος και σχήμα: Ενώ τα φλιτζάνια του καφέ είναι μεγαλύτερα και έχουν πιο πλατύ και κυλινδρικό σχήμα.
  • Λαβή: Τα φλιτζάνια του τσαγιού έχουν συνήθως κοντό χερούλι που προορίζεται να πιαστεί με τα δάχτυλα, ενώ τα φλιτζάνια του καφέ έχουν μεγαλύτερο χερούλι που μπορεί να χειριστεί με ολόκληρο το χέρι.
  • Υλικά: Αλλά τα φλιτζάνια τσαγιού είναι μερικές φορές κατασκευασμένα από πιο ευαίσθητα υλικά, όπως πορσελάνη ή πορσελάνη από κόκκαλο.

Γενικά, η επιλογή του αγαπημένου σας φλιτζανιού για τσάι και καφέ εξαρτάται από τις προσωπικές σας προτιμήσεις.

Εθιμοτυπία τσαγιού - πώς αναμειγνύετε τη ζάχαρη σε ένα φλιτζάνι τσαγιού

Η εθιμοτυπία του τσαγιού αναφέρεται σε μια συλλογή κανόνων και διαδικασιών που έχουν χρησιμοποιηθεί ιστορικά σε σχέση με το σερβίρισμα και την κατανάλωση τσαγιού. Ο τρόπος με τον οποίο αναμειγνύεται η ζάχαρη σε ένα φλιτζάνι τσαγιού είναι ένα κρίσιμο μέρος της εθιμοτυπίας του τσαγιού.

Παραδοσιακά, αφού το τσάι χυθεί στο φλιτζάνι τσαγιού από μια τσαγιέρα, προστίθεται η κατάλληλη ποσότητα ζάχαρης, το τσάι ανακατεύεται απαλά με ένα κουταλάκι του γλυκού και στη συνέχεια δοκιμάζεται για να διαπιστωθεί αν το τσάι είναι αρκετά γλυκό.

Ο εθισμός στο τσάι με γάλα και ζάχαρη είναι κυρίως θέμα γούστου, επομένως δεν υπάρχει σωστή ή λανθασμένη μέθοδος. Τώρα που το τσάι σας είναι έτοιμο, μπορείτε να το σερβίρετε σε φλιτζάνι, κούπα ή ποτήρι για τσάι/καφέ.

Αν θέλετε περισσότερη καθοδήγηση σχετικά με τα βασικά αντικείμενα για την προετοιμασία και το σερβίρισμα του τσαγιού, διαβάστε τον οδηγό αγορών μας για να μάθετε περισσότερα.