Επιδαπέδια φωτιστικά

12 items total
Φορητή επιτραπέζια λάμπα ANI L, 49 cm, LED, μαύρο, Blomus BM66070
Φορητό φωτιστικό δαπέδου ANI, 1,2 m, LED, λευκό, Blomus BM66071
Φορητό φωτιστικό δαπέδου FAROL, 115 cm, LED, γκρι, Blomus BM66128
Φορητό φωτιστικό δαπέδου FAROL, LED, λευκό, Blomus BM66127
Φορητός φωτιστικό δαπέδου FAROL, 115 cm, LED, Blomus
199 €
BM66129
Φωτιστικό δαπέδου STAGE L, 1,3 m, λευκό, Blomus
349 €
BM66183
Φωτιστικό δαπέδου STAGE L, 130 cm, LED, σκούρο γκρι, Blomus BM66185

Φωτιστικά δαπέδου - ένας λειτουργικός και όμορφος τρόπος για να φωτίσετε το εσωτερικό σας

Ποια είναι τα οφέλη από τη χρήση επιδαπέδιων φωτιστικών στο εσωτερικό σας

Τα φωτιστικά δαπέδου διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, καθώς παρέχουν τόσο λειτουργικό φωτισμό όσο και αισθητική αναβάθμιση των χώρων διαβίωσης. Αυτά τα ευέλικτα φωτιστικά προσφέρουν την ευελιξία να φωτίζουν συγκεκριμένες περιοχές ή να δημιουργούν φωτισμό περιβάλλοντος, καλύπτοντας διάφορες ανάγκες και διαθέσεις. Οι λαμπτήρες δαπέδου μπορούν να χρησιμεύσουν ως φωτιστικά ανάγνωσης δίπλα σε μια άνετη καρέκλα, να παρέχουν φωτισμό εργασίας πάνω από ένα γραφείο ή να συμβάλλουν στο συνολικό φωτισμό του δωματίου όταν τοποθετούνται στρατηγικά. Πέρα από τη λειτουργική τους χρησιμότητα, τα φωτιστικά δαπέδου έχουν επίσης τη δύναμη να μεταμορφώνουν την ατμόσφαιρα ενός δωματίου. Με ένα ευρύ φάσμα διαθέσιμων στυλ, μεγεθών και σχεδίων, γίνονται αναπόσπαστα στοιχεία της εσωτερικής διακόσμησης. Ένα καλά επιλεγμένο φωτιστικό δαπέδου μπορεί να λειτουργήσει ως κεντρικό σημείο σχεδιασμού, προσθέτοντας κάθετο ενδιαφέρον και συμπληρώνοντας τα γύρω έπιπλα και τη διακόσμηση. Από μινιμαλιστικά και μοντέρνα έως περίτεχνα και παραδοσιακά, τα φωτιστικά δαπέδου συμβάλλουν στη συνολική αισθητική, την υφή και την οπτική ισορροπία ενός δωματίου, προσφέροντας την ευκαιρία να προσδώσετε προσωπικό στυλ και χαρακτήρα στο χώρο.

Τι είναι ο πολυεπίπεδος φωτισμός και τι ρόλο παίζουν οι επιδαπέδιες λάμπες σε αυτόν

Ο πολυεπίπεδος φωτισμός είναι μια ιδέα εσωτερικού σχεδιασμού που περιλαμβάνει τη χρήση ενός συνδυασμού διαφορετικών πηγών φωτισμού για τη δημιουργία ενός ισορροπημένου, λειτουργικού και οπτικά ελκυστικού φωτισμού σε έναν χώρο. Περιλαμβάνει τη στρατηγική τοποθέτηση και το συνδυασμό διαφόρων τύπων φωτισμού, όπως ο φωτισμός περιβάλλοντος, ο φωτισμός εργασίας και ο φωτισμός έμφασης, για την επίτευξη διαφορετικών επιπέδων φωτισμού που ανταποκρίνονται σε διαφορετικές ανάγκες και διαθέσεις. Οι λαμπτήρες δαπέδου παίζουν σημαντικό ρόλο στην επίτευξη πολυεπίπεδου φωτισμού λόγω της ευελιξίας τους και της ικανότητάς τους να συμβάλλουν σε πολλαπλά επίπεδα φωτισμού:

  • Φωτισμός περιβάλλοντος: Φωτισμός περιβάλλοντος: Ο φωτισμός περιβάλλοντος παρέχει συνολικό φωτισμό σε ένα δωμάτιο, δημιουργώντας μια άνετη και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Οι λαμπτήρες δαπέδου μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέρος του φωτισμού περιβάλλοντος παρέχοντας μια απαλή και διάχυτη λάμψη που γεμίζει το δωμάτιο. Τοποθετημένα στρατηγικά σε γωνίες ή σε τοίχους, τα φωτιστικά δαπέδου συμβάλλουν στο γενικό φωτισμό χωρίς να είναι πολύ έντονα.

  • Φωτισμός εργασίας: Ο φωτισμός εργασιών είναι εστιασμένος φωτισμός που βοηθά σε συγκεκριμένες δραστηριότητες, όπως το διάβασμα, η εργασία ή το μαγείρεμα. Οι λαμπτήρες δαπέδου με ρυθμιζόμενες κεφαλές ή κατευθυνόμενες αποχρώσεις μπορούν να χρησιμεύσουν ως αποτελεσματικές λύσεις φωτισμού εργασιών. Τοποθετημένα δίπλα σε μια καρέκλα, ένα γραφείο ή ένα χώρο εργασίας, παρέχουν στοχευμένο φως που βοηθά στις δραστηριότητες αυτές.

  • Φωτισμός έμφασης: Ο φωτισμός έμφασης αναδεικνύει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, αντικείμενα ή αρχιτεκτονικά στοιχεία σε ένα δωμάτιο. Οι λαμπτήρες δαπέδου μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φωτισμός έμφασης φωτίζοντας έργα τέχνης, γλυπτά, φυτά ή άλλα διακοσμητικά στοιχεία. Η τοποθέτησή τους και οι εστιασμένες δέσμες τραβούν την προσοχή σε αυτά τα χαρακτηριστικά, προσθέτοντας βάθος και οπτικό ενδιαφέρον στο χώρο.

  • Κάθετος φωτισμός: Οι επιδαπέδιες λάμπες συμβάλλουν στον κάθετο φωτισμό, ο οποίος συμβάλλει στην ισορροπία του συνολικού σχεδίου φωτισμού προσθέτοντας ύψος και διάσταση. Η ανοδική λάμψη ενός φωτιστικό δαπέδου μπορεί να συμπληρώσει τα φωτιστικά οροφής, τις απλίκες τοίχου και άλλες πηγές φωτισμού, δημιουργώντας ένα πιο δυναμικό και πολυεπίπεδο περιβάλλον.

  • Διακοσμητικό στοιχείο: Τα ίδια τα φωτιστικά δαπέδου χρησιμεύουν συχνά ως διακοσμητικά στοιχεία που ενισχύουν την αισθητική ενός δωματίου. Ο σχεδιασμός, τα υλικά και οι αποχρώσεις τους μπορούν να προσθέσουν στη διακόσμηση του δωματίου ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιούνται, συμβάλλοντας στη συνολική ατμόσφαιρα.

Με την ενσωμάτωση επιδαπέδιων φωτιστικών ως μέρος του πολυεπίπεδου φωτισμού, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πολυλειτουργικό και οπτικά ευχάριστο περιβάλλον που εξυπηρετεί διάφορες δραστηριότητες και βελτιώνει τη διάθεση του χώρου. Ο συνδυασμός των επιδαπέδιων φωτιστικών με άλλες πηγές φωτισμού συμβάλλει στο να είναι το δωμάτιο καλά φωτισμένο, ισορροπημένο και φιλόξενο.

Ελέγξτε επίσης την επιλογή μας σε κρεμαστά και επιτοίχια φωτιστικά.