Καθρέπτες δαπέδου

1 items total
Επιτραπέζιος καθρέφτης PESA, καφέ, Blomus
81 €
BM66000

Καθρέφτες τοίχου - κάνουν το δωμάτιό σας να φαίνεται μεγαλύτερο

Τι είναι οι όρθιοι καθρέφτες

Οι στάσιμοι καθρέφτες είναι μια πρακτική και συχνά μοντέρνα προσθήκη στο δωμάτιό σας, που μπορεί να τοποθετηθεί στον τοίχο ή να μείνει μόνος του με μια βάση πίσω του, όπως ο επιτραπέζιος καθρέφτης που διατίθεται στο Kulina.

Αυτοί οι καθρέφτες μπορούν επίσης να φωτίσουν και να δώσουν μεγαλύτερη διάσταση στην κρεβατοκάμαρά σας, στο σαλόνι και σε άλλους χώρους, ανάλογα με το πού θα τους τοποθετήσετε. Ψωνίστε από κορυφαίες μάρκες όπως Blomus και Hübsch εδώ και βρείτε αυτό που ταιριάζει στο γούστο σας.

Πού είναι τοποθετημένοι οι μόνιμοι καθρέφτες σε όλο το σπίτι

Ένας μόνιμος καθρέφτης μπορεί να τοποθετηθεί όπου θέλετε, αλλά καλό είναι να τοποθετηθεί σε χώρο με μικρή επισκεψιμότητα για να αποφύγετε χτυπήματα και χτυπήματα.

Σε ένα ευρύχωρο σαλόνι, ένας μόνιμος καθρέφτης μπορεί επίσης να διπλασιάσει την αίσθηση του χώρου. Ένας μόνιμος καθρέφτης που χρησιμεύει ως καθρέφτης ολόσωμος για το ντύσιμο μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα υπνοδωμάτιο, ένα ευρύχωρο μπάνιο ή ένα καμαρίνι.

Ένας μόνιμος καθρέφτης μπορεί να τοποθετηθεί δίπλα σε ένα τραπέζι τραπεζαρίας, σε μια ζοφερή γωνιά οποιουδήποτε δωματίου ή στο τέλος ενός μεγάλου, σκοτεινού διαδρόμου για να αντανακλά το φως, να ενισχύει τις οπτικές γωνίες και να πολλαπλασιάζει την αίσθηση του χώρου.

Ακόμη και ένας τεράστιος καθρέφτης με μεταλλικό πλαίσιο στον τοίχο μπορεί να μετατρέψει μια πίσω αυλή σε υπαίθριο καθιστικό.

Πόσο ψηλός πρέπει να είναι ένας μόνιμος καθρέφτης

Αυτό εξαρτάται κυρίως από την προσωπική προτίμηση. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε έναν καθρέφτη με μήκος που στέκεται όρθιος για το σχεδιασμό της ντουλάπας, το μήκος του πρέπει να είναι τουλάχιστον 25 cm.

Το ύψος του μόνιμου καθρέφτη σας θα εξαρτηθεί από το ύψος της οροφής σας, από το πού βρίσκεται και από το πόσο έντονη παρουσία θέλετε να έχει. Παράγονται διάφοροι μόνιμοι καθρέφτες στην περιοχή των 5 έως 7 ποδιών. Επιλέξτε όσο πιο κοντό θέλετε για ένα παιδικό δωμάτιο ή όσο πιο ψηλό θέλετε για έναν μεγάλο χώρο.

Πώς σταθεροποιείτε έναν κεκλιμένο καθρέφτη

Η σταθερότητα του καθρέφτη σας εξαρτάται από το πάχος και τη σταθερότητα της βάσης, το ύψος και το μέγεθος του καθρέφτη και το μέγεθος της τριβής μεταξύ του καθρέφτη και του σημείου που στέκεστε.

Προσθέστε μερικές λαστιχένιες λαβές ή λωρίδες επίπλων στη βάση ενός καθρέφτη με ξύλινο πλαίσιο πριν τον τοποθετήσετε σε μια επιφάνεια από σκληρό ξύλο για να τον αποτρέψετε από το να γλιστράει. Αν στερεώσετε ιμάντες επίπλων στο πίσω μέρος του καθρέφτη, αν τον στερεώσετε σε κολονάκια τοίχου ή αν χρησιμοποιήσετε αγκύρια γυψοσανίδας για να τον στερεώσετε στον τοίχο, μπορείτε να προχωρήσετε ένα βήμα παραπέρα.

Τι κάνουν οι καθρέφτες στο εσωτερικό

Οι καθρέφτες τοίχου χρησιμεύουν ως ευέλικτα και εντυπωσιακά στοιχεία εσωτερικής διακόσμησης με πολλά πλεονεκτήματα:

 • Ενισχυμένος χώρος: Οι καθρέφτες επεκτείνουν οπτικά ένα δωμάτιο, κάνοντάς το να μοιάζει μεγαλύτερο και πιο ανοιχτό. Η στρατηγική τοποθέτηση καθρεφτών μπορεί να δημιουργήσει μια ψευδαίσθηση βάθους, ιδίως σε μικρότερους χώρους.

 • Αυξημένο φως: Οι καθρέφτες αντανακλούν το φυσικό και τεχνητό φως, φωτίζοντας αποτελεσματικά ένα δωμάτιο. Βοηθούν στην ομοιόμορφη κατανομή του φωτός και μπορούν να κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται πιο ηλιόλουστο και φιλόξενο.

 • Διακοσμητικά στοιχεία: Οι καθρέφτες διατίθενται σε διάφορα σχήματα, μεγέθη και πλαίσια, προσθέτοντας διακοσμητική ατμόσφαιρα στους τοίχους. Μπορούν να χρησιμεύσουν ως κεντρικά σημεία ή συμπληρωματικά κομμάτια που ενισχύουν την αισθητική ενός δωματίου.

 • Οπτικό ενδιαφέρον: Οι καθρέφτες εισάγουν υφή και διάσταση στους εσωτερικούς χώρους. Οι αντανακλαστικές επιφάνειές τους προσθέτουν πολυπλοκότητα και μια πινελιά εκλέπτυνσης, σπάζοντας τη μονοτονία του σχεδιασμού.

 • Καλλιτεχνικές αντανακλάσεις: Οι καθρέφτες μπορούν να αιχμαλωτίσουν και να αντανακλούν την ομορφιά της τέχνης, των επίπλων και των αρχιτεκτονικών λεπτομερειών, επιτρέποντάς σας να απολαμβάνετε πολλαπλές προοπτικές της διακόσμησής σας.

 • Ψευδαίσθηση ύψους: Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε χώρους με χαμηλότερα ταβάνια.

 • Ισορροπία και συμμετρία: Η τοποθέτηση καθρεφτών συμμετρικά ή σε ζεύγη μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση ισορροπίας και αρμονίας στη διαρρύθμιση ενός δωματίου.

 • Λειτουργική χρήση: Ειδικά όταν τοποθετούνται σε εισόδους, διαδρόμους ή χώρους γκαρνταρόμπας.

 • Θέα και τοπίο: Οι καθρέφτες μπορούν να τοποθετηθούν έτσι ώστε να αποτυπώνουν τις εξωτερικές απόψεις, το πράσινο ή την ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική, φέρνοντας αποτελεσματικά την ύπαιθρο στο εσωτερικό.

 • Μικροί χώροι: Μπορούν να κάνουν τον χώρο να αισθάνεται λιγότερο στενό και πιο φιλόξενο.

 • Δήλωση σχεδιασμού: Παρουσιάζοντας μοναδικά πλαίσια ή σχήματα που αντικατοπτρίζουν το προσωπικό σας στυλ.

Συνολικά, οι καθρέφτες συμβάλλουν στην αισθητική, τη λειτουργικότητα και τη συνολική ατμόσφαιρα ενός εσωτερικού χώρου. Επιλέγοντας προσεκτικά την τοποθέτηση και το σχεδιασμό τους, μπορείτε να αξιοποιήσετε τη μεταμορφωτική τους δύναμη για να αναβαθμίσετε τους χώρους διαβίωσης.

Οι διακοσμητικοί μόνιμοι καθρέφτες μας διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία μεγεθών και μορφών για το σπίτι ή το διαμέρισμά σας, επιτρέποντάς σας να δώσετε σε κάθε χώρο το δικό του ξεχωριστό στυλ. Οι καθρέφτες είναι φανταστικοί για να δημιουργούν την αίσθηση του χώρου και να ανοίγουν ακόμη και τα πιο μικρά στούντιο ή διαδρόμους! Διαθέτουμε επίσης μια συλλογή από καθρέφτες τοίχου. Κοιτάξτε τους!