κουτάλες σούπας & σάλτσας

5 items total
Κουτάλα σερβιρίσματος DAILY, 26 cm, Nicolas Vahé
7,10 €
NV160670010
Κουτάλα σερβιρίσματος EVA TRIO, 26 cm, νάιλον, Eva Solo ES118606
Κουτάλα σερβιρίσματος ρυζιού PRO, Zwilling
32,49 €
ZW37160033

Κουτάλια σούπας και σάλτσας - οι βοηθοί σας στην τραπεζαρία

Τα κουτάλια για το σερβίρισμα σούπας και σάλτσας, παρόμοια με άλλα κουτάλια σερβιρίσματος, διαθέτουν μεγαλύτερα μπολ από ένα τυπικό κουτάλι ή κουτάλια ανάμειξης. Το μπολ τους προορίζεται να συγκρατεί περισσότερα υγρά και οι λαβές τους είναι μακρύτερες για να μπορούν να φτάσουν σε μια βαθιά κατσαρόλα ή σουπιέρα.

Ποιοι είναι οι τύποι κουταλιών που χρησιμοποιούνται στην τραπεζαρία

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι κουταλιών που χρησιμοποιούνται κατά το σερβίρισμα του δείπνου ή οποιουδήποτε άλλου γεύματος στο τραπέζι, αλλά μερικά από τα πιο δημοφιλή είναι τα εξής:

  • Κουτάλες σούπας: Η κουτάλα είναι ένα μεγάλο, βαθύ κουτάλι με μακριά λαβή. Συνήθως είναι κατασκευασμένο με αγκιστρωτή λαβή για να κρεμιέται με ευκολία σε μια κατσαρόλα μικρή ή μια σουπιέρα σούπας.
  • Το κουτάλι σάλτσας ή η κουτάλα σάλτσας είναι ένα μικρότερο κουτάλι με βαθύτερο, στενότερο μπολ (συχνά με στόμιο) που χρησιμοποιείται για το σερβίρισμα σάλτσας που σερβίρεται σε μπολ σάλτσας ή βάρκες σάλτσας
  • Κουτάλια σερβιρίσματος με μικρότερα κύπελλα από τις κουτάλες σούπας, που χρησιμοποιούνται για το σερβίρισμα ρυζιού, πατάτας ή λαχανικών
  • Κουταλιές της σούπας - κουτάλια που χρησιμοποιούνται κυρίως για φαγητό
  • Κουτάλια τσαγιού & εσπρέσο - χρησιμοποιούνται για το σερβίρισμα τσαγιού, καφέ και επιδόρπιων

Αυτά είναι μερικά μόνο παραδείγματα από τα διάφορα σχέδια κουτάλα σερβιρίσματος σούπας και σάλτσας που προσφέρονται στον ιστότοπο Kulina. Καθώς περιηγείστε στη συλλογή, θα βρείτε και άλλες ποικιλίες. Η επιλογή του κουταλιού εξαρτάται από τη συγκεκριμένη σούπα ή σάλτσα που σερβίρετε, καθώς και από τις προτιμήσεις σας.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα κουτάλι σούπας ή σάλτσας για να σερβίρω άλλα είδη φαγητών

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κουτάλα ή ένα κουτάλι σάλτσας για να σερβίρετε άλλα είδη φαγητού, αλλά μπορεί να μην είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Σε αντίθεση με άλλους τύπους κουταλιών, τα κουτάλια σούπας ή σάλτσας έχουν μεγαλύτερο και βαθύτερο μπολ, επειδή είναι κατασκευασμένα ειδικά για το σερβίρισμα σούπας και σάλτσας. Ωστόσο, αυτά τα κουτάλια θα μπορούσαν να είναι μια καλή επιλογή αν σερβίρετε ένα πιάτο που έχει πολλή σάλτσα ή υγρό που δεν πρέπει να στραγγιστεί - όπως το γκούλας. Ορισμένοι χρησιμοποιούν επίσης κουτάλια σερβιρίσματος για να σερβίρουν πιάτα ζυμαρικών.

Εάν ψάχνετε για μια κουτάλα κουζίνας δείτε την επιλογή μας από ξύλινες κουτάλες μαγειρικής.