Παιδικά μαχαίρια

1 items total

Παιδικά μαχαίρια - αφήστε τα παιδιά σας να μαγειρέψουν μαζί σας

Παλαιότερα, η παροχή οποιουδήποτε είδους μαχαιριού σε ένα παιδί κάτω των 10 ετών φαινόταν επικίνδυνη, αλλά τα σημερινά φιλικά προς τα παιδιά μαχαίρια είναι αποτελεσματικά εργαλεία για να διδάξετε στα παιδιά εμπιστοσύνη στην κουζίνα και για να τα κρατήσετε απασχολημένα όσο εσείς μαγειρεύετε.

Kulina προσφέρει μαχαίρια κουζίνας σχεδιασμένα για μικρούς μάγειρες από 6 ετών, κατασκευασμένα από γνωστές εταιρείες όπως η F.DICK.

Παιδικά μαχαίρια αφήστε τα παιδιά σας να συμμετέχουν στο μαγείρεμα υγιεινών γευμάτων και έτσι να κατανοήσουν τη σημασία της προετοιμασίας σπιτικών γευμάτων που μπορεί να είναι και νόστιμα και γεμάτα λαχανικά. Το μέγεθος των λεπίδων και των λαβών αυτών των μαχαιριών είναι ειδικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες των μικρών μαγείρων. Για την αποφυγή τραυματισμών, οι άκρες των λεπίδων είναι συχνά στρογγυλεμένες και οι καλά διαμορφωμένες, εργονομικές λαβές είναι κατασκευασμένες από αντιολισθητικό πλαστικό. Οι λεπίδες ή οι λαβές των παιδικών μαχαιριών διαθέτουν συχνά διακοσμητικά σχέδια, ελκυστικά για τους μικρούς μάγειρες.

Πότε πρέπει να παρουσιάσω για πρώτη φορά στο παιδί μου ένα μαχαίρι

Μπορείτε να εισαγάγετε το παιδί σας στα μαχαίρια ήδη από την ηλικία των δύο ετών, παρόλο που το παιδί δεν θα μπορεί να χειριστεί ένα μαχαίρι με ασφάλεια πριν από την ηλικία των 6 ή 7 ετών. Ξεκινήστε με παιδικά μαχαιροπήρουνα - πρώτα κουτάλια, μετά πιρούνια φιλικά προς τα παιδιά και τελικά μαχαίρια. Όταν το παιδί σας έχει τελειοποιήσει τη χρήση του μαχαιριού και του πιρουνιού για το φαγητό, μπορείτε να αρχίσετε να σκέφτεστε να του παρουσιάσετε ένα κουζινομάχαιρο και να το εμπλέξετε σε εύκολες μαγειρικές εργασίες.

Πώς μπορώ να παρέχω στο παιδί μου κάποια φυσική υποστήριξη όταν χρησιμοποιεί ένα μαχαίρι

  • Ενώ εσείς χρησιμοποιείτε το μαχαίρι για να κόψετε το γεύμα σας, μπορείτε να αφήσετε το μικρό να προσκολληθεί στα χέρια σας.
  • Χέρια πάνω σε χέρια. Μπορείτε να περάσετε το χέρι σας πάνω από το χέρι του παιδιού, ενώ κρατάτε και οι δύο το μαχαίρι.
  • Μπορείτε να κρατάτε την άκρη του μαχαιριού ενώ ο νεαρός κρατάει το μαχαίρι για να τον βοηθήσετε στην κίνηση.
  • Μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί υποστηρίζοντας και καθοδηγώντας το από τον αγκώνα, ενώ το παιδί κρατάει το μαχαίρι.
  • Επιπλέον, μπορείτε να εξασκηθείτε στη χρήση του μαχαιριού ενώ ασχολείστε με άλλες δραστηριότητες, όπως το παιχνίδι με τη ζύμη ή τη δημιουργία χειροτεχνίας.

Τα παιδικά μαχαίρια μπορούν να κόψουν μαλακά τρόφιμα, αλλά δεν είναι τόσο κοφτερά όσο οι λεπίδες των "ενηλίκων". Είναι ένας καλός τρόπος για να εμπνεύσετε τους μικρούς σεφ και να τους διδάξετε βασικές δεξιότητες μαχαιροποιίας πριν αρχίσουν να χρησιμοποιούν τα κατάλληλα εργαλεία. Θυμηθείτε να μην αφήνετε το παιδί σας να χρησιμοποιεί το μαχαίρι όταν δεν είστε στην κουζίνα.