Πολυέλαιοι

1 items total
Πολυέλαιος POMP, 54 cm, από ορείχαλκο, Hübsch
420 € –22 %
326 €
HU991403

Πολυέλαιοι - προσθέστε μια πινελιά κομψότητας στο εσωτερικό σας

Τι είναι οι πολυέλαιοι

Οι πολυέλαιοι είναι διακλαδισμένα διακοσμητικά φωτιστικά που συχνά τοποθετούνται στην οροφή, όπως οι κρεμαστές λάμπες. Συχνά έχουν διάφορους βραχίονες ή κλαδιά που συγκρατούν διάφορους λαμπτήρες.

Οι πολυέλαιοι βρίσκονται συχνά σε επίσημους χώρους όπως τραπεζαρία, είσοδοι και μεγάλες σκάλες, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε υπνοδωμάτια, σαλόνια και άλλους χώρους μέσα στο σπίτι.

Ποιοι είναι οι τύποι πολυελαίων

Οι πολυέλαιοι είναι διακοσμητικά φωτιστικά σώματα που κρέμονται από την οροφή και συχνά διαθέτουν πολλαπλούς βραχίονες ή κλαδιά με πηγές φωτός. Έρχονται σε διάφορα στυλ, μεγέθη και σχέδια για να ταιριάζουν σε διαφορετικές εσωτερικές αισθητικές. Ακολουθούν ορισμένοι συνηθισμένοι τύποι πολυελαίων:

  1. Κρυστάλλινος Πολυέλαιος: Οι πολυέλαιοι αυτοί είναι διακοσμημένοι με κρυστάλλινα στοιχεία, όπως γυάλινα πρίσματα και χάντρες, τα οποία δημιουργούν μια εκθαμβωτική απεικόνιση των αντανακλάσεων του φωτός. Οι κρυστάλλινοι πολυέλαιοι μπορεί να κυμαίνονται από παραδοσιακά και περίτεχνα σχέδια έως πιο μοντέρνα και μινιμαλιστικά στυλ.

  2. Παραδοσιακός Πολυέλαιος: Παραδοσιακοί πολυέλαιοι διαθέτουν συνήθως κλασικά σχέδια, περίπλοκες λεπτομέρειες και περίτεχνη μεταλλική κατασκευή. Συχνά προκαλούν μια αίσθηση κομψότητας και πολυτέλειας, με στοιχεία όπως λαμπτήρες τύπου κεριών και διακοσμητικά διακοσμητικά στοιχεία.

  3. Μοντέρνος Πολυέλαιος: Μοντέρνοι πολυέλαιοι διαθέτουν καθαρές γραμμές, μινιμαλιστικά σχέδια και σύγχρονα υλικά. Μπορούν να κυμαίνονται από κομψά και γεωμετρικά έως αφηρημένα και καλλιτεχνικά, ενσωματώνοντας υλικά όπως μέταλλο, γυαλί και μερικές φορές αντισυμβατικά στοιχεία.

  4. πολυέλαιοςArt Deco: Art Deco: Ένας τύπος διακοσμητικού φωτιστικού που ενσωματώνει τα χαρακτηριστικά και τα σχεδιαστικά στοιχεία του κινήματος Art Deco, το οποίο εμφανίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα. Το Art Deco είναι ένα στυλ που χαρακτηρίζεται από τα τολμηρά γεωμετρικά σχήματα, τα πολυτελή υλικά και την αίσθηση του μοντερνισμού και της κομψότητας. Οι πολυέλαιοι Art Deco είναι γνωστοί για την ιδιαίτερη αισθητική τους και μπορούν να χρησιμεύσουν τόσο ως λειτουργικός φωτισμός όσο και ως καλλιτεχνικά σημεία εστίασης σε εσωτερικούς χώρους.

  5. Πολυέλαιοςαπό γυαλί Μουράνο: Οι γυάλινοι πολυέλαιοι Μουράνο είναι γνωστοί για την περίτεχνη υαλουργία τους και τα ζωηρά τους χρώματα. Είναι συχνά χειροποίητα στο νησί Μουράνο της Ιταλίας και εκτιμώνται ιδιαίτερα για την καλλιτεχνική τους αξία.

Πώς να καθαρίσετε έναν πολυέλαιος

Λόγω των συγκεκριμένων τύπων υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή πολυελαίων, αυτοί αναπόφευκτα φθείρονται με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, μπορείτε να επιβραδύνετε τη διαδικασία τηρώντας ορισμένες συμβουλές συντήρησης.

Όταν καθαρίζετε το φωτιστικό σας, θα χρειαστείτε πρώτα μια σκάλα και ένα πανί για να το τοποθετήσετε κάτω από τον πολυέλαιοςσας. Το πανί θα συλλέξει τυχόν σκόνη, μέρη πολυέλαιοςή κρύσταλλα που πέφτουν κατά τη διαδικασία καθαρισμού, ενώ η σκάλα διευκολύνει τον ασφαλή και σωστό καθαρισμό του πολυέλαιος.

Όταν καθαρίζετε τον πολυέλαιοςσας, φορέστε βαμβακερά γάντια για να μην αφήσετε δακτυλικά αποτυπώματα και χρησιμοποιήστε μια στεγνή βαμβακερή πετσέτα για να σκουπίσετε το πλαίσιο του φωτιστικού.

Χρησιμοποιήστε ένα φυσικό καθαριστικό διάλυμα με βάση το νερό για να απαλλαγείτε από δύσκολους λεκέδες ή συσσωρεύσεις στα κρύσταλλα, αλλά προσέξτε να μην πέσουν υγρά διαλύματα στα μεταλλικά εξαρτήματα του πολυέλαιος. Χρησιμοποιείτε πάντα ένα στεγνό πανί ή ένα μάλλινο ξεσκονόπανο για να ξεσκονίζετε τακτικά πολυέλαιοςσας.

Αυτά είναι μερικά μόνο παραδείγματα από τα πολλά είδη πολυελαίων που διατίθενται. Η επιλογή του τύπου του πολυέλαιος εξαρτάται από το συνολικό στυλ διακόσμησης του χώρου και την ατμόσφαιρα που θέλετε να δημιουργήσετε.

Άλλες κατηγορίες διακοσμητικού φωτισμού, όπως επιτραπέζιες λάμπες, επιτοίχια φωτιστικά, μόνιμες λάμπες και φωτιστικά εξωτερικού χώρου, είναι διαθέσιμες εκτός από τα φωτιστικά οροφής που περιλαμβάνουν επίσης κρεμαστά φωτιστικά.