Καθαρισμός και οργάνωση κουζίνας

caj

Πώς να καθαρίσετε και να οργανώσετε σωστά την κουζίνα σας - 6 πρακτικές συμβουλές και τα καλύτερα προϊόντα για τέλεια οργάνωση της κουζίνας

Η οργάνωση της κουζίνας είναι ένα κρίσιμο βήμα εάν θέλετε ο χώρος σας να είναι λειτουργικός, φιλικός προς το χρήστη και εύκολος να διατηρείται καθαρός. Εάν σκοπεύετε να καθαρίσετε την κουζίνα σας και να φροντίσετε τα αντικείμενα που χρειάζεστε να είναι πάντα κοντά σας και εκεί που πρέπει να είναι, πρέπει να ξεκινήσετε ακολουθώντας κάποιες βασικές συμβουλές οργάνωσης και να προμηθευτείτε τα απαραίτητα αξεσουάρ. Ακολουθήστε τον αναλυτικό οδηγό μας για το πώς να καθαρίσετε την κουζίνα σας και ελέγξτε την επιλογή πρακτικών και ανθεκτικών αλλά και κομψών αξεσουάρ που είναι το κλειδί εάν θέλετε να οργανώσετε τέλεια την κουζίνα σας.

Τι θα βρείτε σε αυτόν τον οδηγό αγορών: 

1/ Πώς να καθαρίσετε την κουζίνα σας; Οδηγός βήμα προς βήμα.
2/ Κομψοί κάδοι απορριμμάτων
3 / Οργάνωση των πάγκων της κουζίνας σας
4/ Οργάνωση των ντουλαπιών και των συρταριών της κουζίνας σας
5/ Αποθήκευση τροφίμων - οργάνωση του ντουλαπιού σας & προμήθειες τροφίμων
6/ Οργάνωση του νεροχύτη σας
7/ Υφάσματα κουζίνας

 

 • Αποσυμφορήστε την κουζίνα σας και ενώ το κάνετε αυτό… να είστε αυστηροί, χωρίς δικαιολογίες, χωρίς ενοχές. Αφήστε τη συναισθηματική ακαταστασία και απλώς πετάξτε όλα τα πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε ή που δεν έχετε χρησιμοποιήσει τον τελευταίο χρόνο. Βεβαιωθείτε ότι η κουζίνα σας είναι πάντα χωρίς ακαταστασία. Αυτό διευκολύνει το μαγείρεμα και τη ζωή κάθε μέρα και θα σας κάνει να απολαύσετε πραγματικά την παρουσία σας στην κουζίνα, οπότε αν θέλετε να κάνετε έναν ανοιξιάτικο καθαρισμό ξεκινήστε βγάζοντας τα πάντα από τα ντουλάπια και τα συρτάρια της κουζίνας, πάρτε κάθε αντικείμενο στο χέρι και αποφασίστε εάν θα κρατήσετε ή θα το απορρίψετε.
 • Αποφασίστε πού θα τοποθετήσετε τα πράγματα στα ντουλάπια και τα συρτάρια της κουζίνας σας και ενώ το κάνετε αυτό σκεφτείτε πρώτα την «αποτελεσματικότητα». Τοποθετήστε τα αξεσουάρ της κουζίνας σας εκεί που θα είναι εύκολα προσβάσιμα όταν και όπου τα χρειάζεστε. Γενικός κανόνας είναι να κρατάτε τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε περισσότερο στο ύψος των ματιών και τα πράγματα που χρησιμοποιείτε λιγότερο συχνά πιο μακριά ή ψηλότερα.

 

 • Οργανώστε τα αξεσουάρ της κουζίνας σας ανά ζώνες:
  ΖΩΝΗ 1: καθημερινά πιάτα, μπολ, βασικά γυάλινα σκεύη, φλιτζάνια, μαχαιροπίρουνα (εύκολη πρόσβαση, κλείσιμο στο πλυντήριο πιάτων αν είναι δυνατόν)
  ΖΩΝΗ 2: μαγειρικά σκεύη και αξεσουάρ που χρησιμοποιούνται κατά το μαγείρεμα - κατσαρόλες, τηγάνια, σανίδες κοπής, σπάτουλες, ξύλινες κουτάλες, μπολ ανάμειξης, μπαχαρικά (κοντά στηην εστία και στον φούρνο)
  ΖΩΝΗ 3: αποθήκη ή αποθηκευτικός χώρος - ξηρά τρόφιμα, μπαχαρικά, μεγαλύτερα gadget ή συσκευές κουζίνας που δεν χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση
  ΖΩΝΗ 4: κάδος απορριμμάτων και ο χώρος του νεροχύτη – οργανώστε τα απορρίμματά σας, τις προμήθειες καθαρισμού, τα αξεσουάρ πλυσίματος πιάτων κάτω ή γύρω από το χώρο του νεροχύτη
  ΖΩΝΗ 5: τσάι & χώρος καφέ: τσάι και καφές καθώς και όλα τα αξεσουάρ πρέπει να φυλάσσονται δίπλα σε κούπες, φλιτζάνια και βραστήρα
  ΖΩΝΗ 6: κομψά σερβίτσια, πιατέλες σερβιρίσματος, γυάλινα σκεύη και αξεσουάρ μπαρ που συνήθως χρησιμοποιείται μόνο όταν έχετε επισκέπτες τριγύρω. Εάν είναι δυνατόν, αποθηκεύστε αυτά τα αντικείμενα σε άλλο χώρο του σπιτιού σας (τραπεζαρία ή στο σαλόνι)

 • Αφαιρέστε δημητριακά, είδη ψησίματος, ζυμαρικά, ρύζι, σνακ και άλλα ξηρά τρόφιμα σε διαφανή δοχεία τροφίμων, καλάθια ή άλλους τύπους δοχείων κουζίνας. Θα έχετε περισσότερο χώρο, θα διατηρούνται καλύτερα και θα μπορείτε να βλέπετε τα πάντα και να βρίσκετε τα συστατικά που χρειάζεστε πιο γρήγορα. 
 • Χρησιμοποιήστε οργανωτές και διαχωριστικά συρταριών, χρησιμοποιήστε διαφορετικούς τύπους οργανωτών κουζίνας, χρησιμοποιήστε τις πόρτες των ντουλαπιών σας, τοποθετήστε κρεμαστές σχάρες και γάντζους, χρησιμοποιήστε τον χώρο του τοίχου και της πόρτας για να κρατήσετε τα πάντα εξαιρετικά οργανωένα και εύκολα προσβάσιμα.
 • Ακολουθήστε το σχέδιο καθαρισμού κουζίνας – όσον αφορά τον καθημερινό καθαρισμό, φροντίστε να ακολουθείτε πάντα το ίδιο, απλό πρόγραμμα καθαρισμού. Για παράδειγμα: καθαρίστε τους πάγκους και το τραπέζι, πλύνετε τα πιάτα / βάλτε πλυντήριο πιάτων, καθαρίστε την εστία σας, καθαρίστε τους πάγκους σας, καθαρίστε τον νεροχύτη και βγάλτε τα σκουπίδια. Πιο περίπλοκες δουλειές όπως το σφουγγάρισμα του δαπέδου, η αφαλάτωση του βραστήρα ή το καθάρισμα των συρταριών της κουζίνας μπορούν να προγραμματιστούν για συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας ή του μήνα

 

Η οργάνωση των απορριμμάτων της κουζίνας σας ήταν πάντα μια μεγάλη πρόκληση και τώρα που γνωρίζουμε τον αντίκτυπο της διαλογής απορριμμάτων στο περιβάλλον μας, θα μπορούσε να είχε γίνει ακόμη πιο μεγάλη πρόκληση. Αλλά οι κορυφαίοι κατασκευαστές κάδων απορριμμάτων φροντίζουν να μην αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά τη διαχείριση των απορριμμάτων σας – όχι όσον αφορά την ανθεκτικότητα και την πρακτικότητα των κάδων απορριμμάτων που προσφέρουν ούτε όταν σκέφτεστε την κομψή εμφάνιση του χώρου της κουζίνας σας.</ p>

Πού να φυλάξετε έναν κάδο απορριμμάτων;

Παραδοσιακά συνήθως τοποθετείτε τον κάδο απορριμμάτων σας κάτω από το νεροχύτη, κάτι που είναι μια εξαιρετική λύση για μικρές κουζίνες ή μικρές οικογένειες. Ωστόσο, όταν θέλετε να ταξινομήσετε τα σκουπίδια σας, όταν η οικογένειά σας παράγει πολλά απορρίματα ή όταν έχετε μια μεγάλη κουζίνα, μπορεί να θέλετε να σκεφτείτε να επιλέξετε έναν εξωτερικό κάδο. Μην πανικοβάλλεστε όμως! Οι σύγχρονοι κάδοι απορριμμάτων φαίνονται υπέροχοι και μερικές φορές δεν μοιάζουν καν με κάδο.

Τι είδους κάδοι απορριμμάτων υπάρχουν;

Στην Kulina σας προσφέρουμε μια μεγάλη ποικιλία από κάδους απορριμμάτων από έναν από τους παγκοσμίου φήμης κατασκευαστές προϊόντων κουζίνας Brabantia. Η Brabantia ειδικεύεται σε πρακτικές και κομψές λύσεις για σύγχρονα σπίτια, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης απορριμμάτων για κάθε τύπο και μέγεθος κουζίνας και οικογένειας. Στον κατάλογό της προσφέρει κάδους απορριμμάτων σε όλα τα μεγέθη, χρώματα και με διαφορετικά πρακτικά χαρακτηριστικά. Μεταξύ αυτών θα βρείτε:

 • κάδους με πεντάλ με ένα, δύο ή τρεις χώρους για τη διαλογή των απορριμμάτων
 • εντοιχισμένους κάδους απορριμμάτων (για να τοποθετηθούν στο εσωτερικό της πόρτας του ντουλαπιού σας)
 • κάδους αφής σε όλα τα μεγέθη και χρώματα - κομψοί εξωτερικοί κάδοι απορριμμάτων
 • στοιβαζόμενους κάδους απορριμμάτων
 • κάδους για κομποστοποίηση αποβλήτων
 • επιτραπέζιους κάδους
 • εξαιρετικά ισχυρές και κομποστοποιήσιμες σακούλες σκουπιδιών

Όπως μπορείτε να δείτε, οι δυνατότητες για τέλεια οργάνωση των απορριμμάτων της κουζίνας σας είναι αρκετά μεγάλες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε μια τέλεια λύση για το σπίτι και την κουζίνα σας.

Δείτε όλους τους κάδους απορριμμάτων

 

Εάν θέλετε να απολαμβάνετε χρόνο στην κουζίνα σας, εάν θέλετε να έχετε αρκετό χώρο για την προετοιμασία του φαγητού και εάν θέλετε να έχετε την αίσθηση ενός καλά οργανωμένου, καθαρού χώρου γύρω σας, φροντίστε να διατηρείτε τους πάγκους σας τακτοποιημένους και όσο το δυνατόν πιο λειτουργικούς. Για να το πετύχετε αυτό θα χρειαστείτε μερικά αξεσουάρ κουζίνας που οργανώνουν πάγκους.

Σανίδες κοπής – διατηρήστε τις με κομψό τρόπο και διατηρήστε τις καθαρές!

Πού να αποθηκεύσετε μια σανίδα κοπής;

Το επόμενο πράγμα που διατηρείτε στον πάγκο της κουζίνας σας είναι μια σανίδα κοπής ή ένα σετ σανίδων κοπής. Ανάλογα με το στυλ του εσωτερικού σας, μπορείτε να τα ακουμπήσετε στον τοίχο με κομψό τρόπο, (ειδικά αν προτιμάτε ξύλινες σανίδες διαφορετικών μεγεθών) αγοράστε ένα σετ με ειδική βάση ή απλά μπορείτε να τα κρύψετε στο συρτάρι της κουζίνας, αλλά να θυμάστε ότι χρειάζεται λίγη κυκλοφορία αέρα για να στεγνώσει καλά.

Πώς να καθαρίσετε τις σανίδες κοπής σας;

Ανεξάρτητα από τον τρόπο αποθήκευσης των σανίδων κοπής που επιλέγετε, φροντίστε να τις καθαρίζετε και να τις χρησιμοποιείτε με τον κατάλληλο τρόπο, ώστε να μην μεταδίδουν μικρόβια. Θυμηθείτε ότι ένας από τους βασικούς κανόνες είναι η χρήση διαφορετικών σανίδων κοπής για την κοπή κρέατος, ψωμιού ή λαχανικών. Ποτέ μην βάζετε ξύλινη σανίδα κοπής σε πλυντήριο πιάτων. Καθαρίστε τα αμέσως μετά τη χρήση, σκουπίστε τα και κατά διαστήματα εφαρμόστε μια σταγόνα λάδι.

Ορισμένες σανίδες κοπής που διατίθενται στην Kulina είναι πολύ περισσότερα από απλές σανίδες κοπής. Διαθέτουν αυλακώσεις για τη συλλογή ψίχουλων ή ζωμών, μερικές είναι αναδιπλούμενες που διευκολύνουν τη μεταφορά του ψιλοκομμένου φαγητού στην κατσαρόλα ή το τηγάνι, μερικές συνοδεύονται από βάση ή είναι σε σετ. Επιλέξτε αυτήν που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σας ή αυτό που σας αρέσει περισσότερο. Είναι σημαντικό – θα τη χρησιμοποιείτε κάθε μέρα!

 

Μπλοκ μαχαιριών – κρατήστε τα μαχαίρια σας ασφαλή κοντά σας!

Ποιο είναι ένα από τα εργαλεία κουζίνας που χρησιμοποιείτε πιο συχνά στην κουζίνα σας; Το μαχαίρι! Και αυτός είναι ο λόγος που είναι πραγματικά βολικό αν έχετε ήδη τα μαχαίρια σας κοντά σας, αποθηκευμένα σωστά σε ένα κομψό μπλοκ για μαχαίρια ή σε μια μαγνητική σχάρα μαχαιριών.

Γιατί είναι καλό να κρατάτε τα μαχαίρια σας σε ένα μπλοκ μαχαιριών;

Το να κρατάτε τα μαχαίρια σας πάνω από τον πάγκο εργασίας έχει επίσης ένα άλλο πλεονέκτημα από το να τα διατηρείτε σε ένα συρτάρι κουζίνας. Ασφαλίζει τις λεπίδες των μαχαιριών σας και τις κρατά χωρισμένες ώστε να παραμένουν αιχμηρές για περισσότερο καιρό. Βεβαιωθείτε ότι καθαρίζετε τακτικά το μπλοκ του μαχαιριού σας και ότι ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή όταν το κάνετε.

 

Δοχεία ψωμιού – γιατί να τα αγοράσετε;

Πού πρέπει να αποθηκεύεται το ψωμί;

Αν δεν έχετε ντουλάπι, πιθανότατα αποθηκεύετε το ψωμί στον πάγκο της κουζίνας σας ή σε ένα συρτάρι κουζίνας. Δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύετε το ψωμί στο ψυγείο ή κοντά σε πηγή θερμότητας. Το ψωμί πρέπει να φυλάσσεται σε σκοτεινό, ξηρό και δροσερό μέρος και ένα σωστό δοχείο ψωμιού είναι μια τέλεια επιλογή. Ποιο δοχείο ψωμιού είναι το καλύτερο;

Τα ποιοτικά δοχεία ψωμιού είναι κατασκευασμένα από υλικά ασφαλή για τρόφιμα, επιτρέπουν την κυκλοφορία του αέρα, καθαρίζονται εύκολα και διατηρούν το ψωμί σας φρέσκο ​​για περισσότερο. Ορισμένα από αυτά έχουν λειτουργικά χαρακτηριστικά, όπως καπάκια που χρησιμεύουν ως σανίδες κοπής. Επιλέξτε ένα δοχείο ψωμιού που ταιριάζει στην ποσότητα ψωμιού που αγοράζετε συνήθως και που ταιριάζει καλύτερα στο στυλ της κουζίνας σας. Στην Kulina θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από κάδους ψωμιού σε διάφορα χρώματα και στυλ. Μπορείτε να αγοράσετε ανοξείδωτους, λειτουργικούς κάδους ψωμιού της Brabantia ή WMF, ξύλινους και κεραμικούς κάδους ψωμιού της Continenta ή κομψούς κάδους ψωμιού της Alessi.

 

Οργάνωση σκευών – δώστε στις κουτάλες και στις σπάτουλές σας τη σωστή θέση

Έχετε πάντα κοντά σας τα εργαλεία και τα σκεύη της κουζίνας σας όταν μαγειρεύετε. Εάν είστε δεξιόχειρας, κρατήστε τα βασικά σας σκεύη όπως κουτάλα κουζίνας, κουτάλες ή σπάτουλα κουζίνας στα δεξιά της εστίας (είτε σε ένα συρτάρι κουζίνας είτε σε μια διάταξη οργάνωσης σκευών). Στα αριστερά της εστίας κρατήστε κουζινικά σκεύη και αξεσουάρ που εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε αλλά όχι τόσο συχνά (πρέσσα σκόρδου, ανοιχτήρι κονσερβών, σφυρί κρέατος, λαβίδες κ.λπ.

Οι θήκες για τα σκεύη σας δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Προσθέστε λίγο στυλ στην κουζίνα σας και επιλέξτε μια οργάνωση που θα φέροει κάποιο χαρακτήρα στην κουζίνα σας ή που ταιριάζει στο στυλ της.

Δείτε τρόπους οργάνωσης σκευών

 

Χάρτινες θήκες - οι καλύτεροι φίλοι κάθε μάγειρα!

Η τελευταία αλλά όχι ασήμαντη... θήκη για ρολό κουζίνας, ο καλύτερος φίλος κάθε μάγειρα! Η χρήση ενός ρολό κουζίνας κάνει το μαγείρεμα υγιεινό και άνετο, εκτός κι αν πέφτει από τον πάγκο στο πάτωμα κάθε τόσο ή σας είναι δύσκολο να κόψετε όσα φύλλα χρειάζεστε με το ένα χέρι. Αλλά με μια κατάλληλη θήκη για χαρτί κουζίνας φαίνεται πολύ καλύτερη και λειτουργεί πολύ πιο εύκολα, γι' αυτό φροντίστε να έχετε μια που ταιριάζει με το στυλ της κουζίνας σας.

Δείτε θήκες για χαρτί κουζίνας

 

Συμβουλή της Kulina

Πολλοί άνθρωποι κρατούν μπαχαρικά στα συρτάρια της κουζίνας τους ή στο ντουλάπι, αλλά εσείς τα χρησιμοποιείτε κατά το μαγείρεμα και γι' αυτό το καλύτερο μέρος για να τα αποθηκεύσετε είναι κοντά στην εστία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ειδική σχάρα μπαχαρικών στον πάγκο ή να τοποθετήσετε μια σχάρα ή ράφι για μπαχαρικά πάνω από τον πάγκο σας, ώστε να είναι πάντα στη διάθεσή σας όταν τα χρειάζεστε.

 

Όταν οργανώνετε τα ντουλάπια και τα συρτάρια της κουζίνας σας, προσπαθήστε να ομαδοποιήσετε αντικείμενα μεταξύ τους, όπως όλα τα προϊόντα ψησίματος και αξεσουάρ, τα επιτραπέζια σκεύη και τα ποτήρια, τα μαγειρικά σκεύη, τις μικροσυσκευές κ.λπ. Είναι λογικό καθώς όταν κάνετε μια συγκεκριμένη εργασία, μπορείτε να πάρετε όλα όσα χρειάζεστε αμέσως.

Πώς να οργανώσετε τα συρτάρια της κουζίνας σας;

Για την τέλεια οργάνωση των συρταριών της κουζίνας σας χρησιμοποιήστε ξύλινα ή πλαστικά κιβώτια και ανυψωτικά κουτιά αποθήκευσης, καθώς και συρταριέρες (συμπεριλαμβανομένων των συρταριών για μαχαιροπίρουνα) και ρυθμιζόμενα ξύλινα διαχωριστικά. Ταξινομήστε μικρότερα αντικείμενα και αξεσουάρ ανάλογα με το πότε και πού τα χρησιμοποιείτε. Τοποθετήστε ετικέτες σε δοχεία για να μπορείτε να βρείτε αυτό που ψάχνετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Πώς να οργανώσετε τα ντουλάπια της κουζίνας σας;

Για να κάνετε τη βέλτιστη χρήση των ντουλαπιών της κουζίνας σας και να τα κάνετε όσο το δυνατόν πιο πρακτικά, χρησιμοποιήστε αξεσουάρ ντουλαπιών, συρμάτινες σχάρες και οργανωτές, στοιβαζόμενα ράφια για ντουλάπια κουζίνας και όλους τους τύπους έξυπνων λύσεων αποθήκευσης ντουλαπιών που σας επιτρέπουν να διπλασιάζετε το χώρο του ραφιού και αποφύγετε τη σπατάλη του χώρου ανάμεσα στα ράφια.

Πώς να αποθηκεύσετε κατσαρόλες και τηγάνια;

Μπορείτε να κρατήσετε τα μαγειρικά σας σκεύη σε κατσαρόλες & συρτάρια ταψιών ή τα ντουλάπια της κουζίνας σας ή τοποθετήστε μια κρεμαστή σχάρα για αυτά στον τοίχο ή κάτω από τα ντουλάπια σας ή μια σχάρα για κατσαρόλες οροφής πάνω από τη νησίδα της κουζίνας σας.

Εάν αποφασίσετε να αποθηκεύσετε τα μαγειρικά σας σκεύη σε συρτάρια κουζίνας, θα πρέπει να σκεφτείτε να αγοράσετε ειδικά διαχωριστικά για αυτά για να αποφύγετε γρατσουνιές που μπορεί να καταστρέψουν την αντικολλητική επίστρωση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε συρμάτινα αξεσουάρ για καπάκια ή θήκες για καπάκια που μπορεί να τοποθετηθούν στο εσωτερικό του ντουλαπιού σας ή στις πόρτες του ντουλαπιού της κουζίνας δαπέδου.

Για μερικές έξυπνες λύσεις για τα ντουλάπια και τα συρτάρια της κουζίνας σας, ανατρέξτε στην προσφορά μας σε οργανώσεις μαχαιροπίρουνων σε συρτάρια και άλλες έξυπνες λύσεις.

Οργάνωση κουζίνας

Συμβουλή της Kulina

Αν είστε ο τυχεροί και διαθέτετε χώρο αποθήκευσης, ελέγξτε την πόρτα του χώρου για να χρησιμοποιήσετε την εσωτερική πλευρά της πόρτας του ντουλαπιού. Κατά την οργάνωση, κάθε χώρος μετράει!

 

Η κουζίνα είναι φυσικά ένα μέρος όπου προετοιμάζετε και μαγειρεύετε φαγητό, επομένως η σωστή αποθήκευση τροφίμων – είτε από ξηρά συστατικά που χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία των τροφίμων είτε η αποθήκευση ήδη προετοιμασμένων γευμάτων είναι ένα σημαντικό μέρος κάθε οργάνωσης κουζίνας.

Πώς αποθηκεύετε τα ξηρά τρόφιμα;

Τα ξηρά συστατικά θα πρέπει ιδανικά να αποθηκεύονται σε δροσερό, ξηρό και σκοτεινό μέρος, όπως ντουλάπι ή κλειστά ντουλάπια κουζίνας. Οι συνιστώμενοι χρόνοι αποθήκευσης για τα αποξηραμένα τρόφιμα κυμαίνονται από 4 μήνες έως 1 έτος, αλλά όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία, τόσο μικρότερος είναι ο χρόνος αποθήκευσης.

Εάν το μέρος στο οποίο αποθηκεύετε τα ξηρά τρόφιμα είναι σκοτεινό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφανή δοχεία αποθήκευσης και βάζα. Το κύριο πλεονέκτημα αυτών είναι ότι μπορείτε να δείτε τι υπάρχει μέσα στα δοχεία σας με την πρώτη ματιά και ότι μπορείτε να βρείτε πράγματα και να μαγειρέψετε πιο γρήγορα. Το να έχετε διαφανή δοχεία αποθήκευσης τροφίμων κάνει επίσης το εσωτερικό των ντουλαπιών της κουζίνας ή του ψυγείου σας να φαίνεται προσεγμένο και πιο οργανωμένο.

Αν προτιμάτε κεραμικά ή άλλους τύπους δοχείων που δεν είναι διαφανή, χρησιμοποιήστε μερικές όμορφες ετικέτες. Η επισήμανση μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη για την οργάνωση μικρών συρταριών - τοποθετήστε μια ετικέτα στα καπάκια για να μπορείτε να αναγνωρίζετε γρήγορα το περιεχόμενό τους.

Στην Kulina θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από δοχεία αποθήκευσης τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων γυάλινων βάζων και πλαστικών δοχείων σε διαφορετικά σχήματα, χρώματα, στυλ και μεγέθη. Χρησιμοποιήστε τα στα ντουλάπια της κουζίνας και επιλέξτε μερικά στοιβαζόμενα δοχεία πάγκου ή κομψά βάζα τροφίμων για να διατηρήσετε τα τρόφιμα που χρησιμοποιείτε πιο συχνά στον πάγκο της κουζίνας σας, πάντα κοντά σας. Να θυμάστε ότι είναι σημαντικό να επιλέγετε δοχεία υψηλής ποιότητας κατασκευασμένα από ασφαλή για τρόφιμα υλικά χωρίς BPA που δεν απελευθερώνουν επιβλαβείς ουσίες όταν έρχονται σε επαφή με τρόφιμα.

Δείτε δοχεία αποθήκευσης τροφίμων

 

Πώς αποθηκεύετε τα έτοιμα γεύματα;

Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε έτοιμο φαγητό είναι να χρησιμοποιήσετε γυάλινα δοχεία κατάλληλα για χρήση στο ψυγείο. Είναι ασφαλή για τα τρόφιμα, έχουν στεγανά καπάκια και είναι τα καλύτερα για την αποθήκευση υπολειμμάτων ή έτοιμων γευμάτων. Μπορείτε να τα αγοράσετε ξεχωριστά ή σε πρακτικά σετ με μεγέθη κατάλληλα για διαφορετικά φαγητά.

Για να μεταφέρετε το σπιτικό σας φαγητό και να το πάρετε εν κινήσει – στο σχολείο ή στο γραφείο, δείτε την επιλογή μας από δοχεία γεύματος.

Δείτε δοχεία φαγητού

 

Πώς να οργανώσετε την περιοχή του νεροχύτη σας; Το πλύσιμο των πιάτων δεν ήταν ποτέ τόσο... κομψό! Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το πλύσιμο των αξεσουάρ θα σας βοηθήσει όχι μόνο να πλύνετε πραγματικά τα πιάτα αλλά και να το διατηρήσετε όσο το δυνατόν πιο υγιεινό και να οργανώσετε τη ζώνη του νεροχύτη με κομψό και πρακτικό τρόπο.

Πλύσιμο αξεσουάρ

Μεταξύ των αξεσουάρ πλυσίματος που διατίθενται στην Kulina, θα βρείτε πολλά αξεσουάρ που θα κάνουν τον νεροχύτη σας όχι μόνο πολύ καλύτερα οργανωμένο αλλά και πιο καθαρό. Πιθανότατα γνωρίζετε ότι τα σφουγγάρια και τα πανιά για το πλύσιμο των πιάτων της κουζίνας φιλοξενούν περισσότερα βακτήρια από τις βούρτσες της κουζίνας και αν τα κρατάτε στο νεροχύτη γίνεται ακόμα χειρότερο καθώς δεν στεγνώνουν σωστά. Στην Kulina σας προσφέρουμε διαφορετικές λύσεις για την περιοχή πλυσίματος που θα προσέχετε αυτά τα αξεσουάρ και θα κάνουν επίσης τον νεροχύτη σας να φαίνεται καλύτερος.

Στην προσφορά μας σε αξεσουάρ πλυσίματος θα βρείτε ανθεκτικές και κομψές βούρτσες πιάτων με ενσωματωμένες θήκες σαπουνιού ή βεντούζες για εύκολη αποθήκευση, ειδικές σχάρες και αξεσουάρ για βούρτσα πιάτων, σαπούνι ή σφουγγάρι πιάτων που μπορούν είτε να τοποθετηθούν έξω από το νεροχύτη ή να κρέμονται μέσα, μπουκάλια σαπουνιού πιάτων ή μπολ πλυσίματος.

Αξεσουάρ πλυσίματος

 

Σχάρες στεγνώματος πιάτων

Χρειάζεστε σχάρα στεγνώματος πιάτων;

Αν δεν χρησιμοποιείτε το πλυντήριο πιάτων τόσο συχνά, εάν ζείτε μόνοι σας ή εάν δεν μαγειρεύετε στο σπίτι, πιθανότατα χρειάζεστε μια σχάρα για το στέγνωμα των πιάτων. Είστε τυχεροί καθώς στην Kulina θα βρείτε μια αρκετά μεγάλη προσφορά από μοντέρνες, κομψές σχάρες στεγνώματος πιάτων, δίσκους υγρών πιάτων (επίσης επεκτάσιμοι), αποστραγγιστικά για μαχαιροπίρουνα και βάση νεροχύτη. Ο σχεδιασμός τους δεν είναι μόνο απλός και κομψός, αλλά διαθέτουν επίσης πολλά πρακτικά χαρακτηριστικά που θα κάνουν τη ζωή σας στο νεροχύτη πιο εύκολη.

Σχάρες στεγνώματος πιάτων

 

Τι είδους υφάσματα κουζίνας πρέπει να χρησιμοποιείτε στην κουζίνα σας;

Τα υφάσματα κουζίνας είναι πολύ σημαντικά όταν πρόκειται να διατηρήσετε την κουζίνα σας καθαρή, ασφαλή και κομψή. Οι πετσέτες κουζίνας σας βοηθούν στο πλύσιμο των πιάτων, η ποδιά κουζίνας σας είναι το κοστούμι σας για να μαγειρεύετε και να σερβίρετε έτοιμα πιάτα στο τραπέζι και τα γάντια φούρνου και τα πατάκια σας προστατεύουν από τη θερμότητα και εμποδίζουν την καταστροφή του πάγκου και του τραπεζιού σας από το κάτω μέρος ζεστές κατσαρόλες και τηγάνια.

Δείτε την επιλογή μας από κομψές πετσέτες που θα δώσουν χαρακτήρα στην κουζίνα σας, πρακτικές ποιοτικές ποδιές που θα είναι τέλειες τόσο για μαγείρεμα μέσα όσο και έξω ή για υφάσματα θήκες κατσαρόλας και βάσεις για κατσαρόλες που θα προστατεύουν τα χέρια και τους πάγκους εργασίας σας. Μπορείτε, επίσης, να ελέγξετε τη μεγάλη ποικιλία μας σε σιδερένιες βάσεις για να διατηρήσετε ακόμα πιο ασφαλή τα επιτραπέζια και τους πάγκους σας.

Δείτε υφάσματα κουζίνας