Βαφλιέρες

1 items total

Βαφλιέρες - ένας απλός τρόπος για να φτιάξετε τέλειες βάφλες

Τι είναι η βαφλιέρα και σε τι χρησιμεύει

Η βαφλιέρα είναι μια συσκευή που χρησιμοποιείται στην κουζίνα για την παρασκευή βάφλας. Συνήθως αποτελείται από δύο μεταλλικές πλάκες με διαμορφωμένες επιφάνειες που θερμαίνονται και πιέζονται μεταξύ τους για να μαγειρέψουν το μείγμα της βάφλας.

Οι βαφλιέρες μπορούν να βρεθούν σε ένα ευρύ φάσμα μεγεθών, στυλ και σχεδίων. Ορισμένες εκδόσεις έχουν αντικαταστάσιμες πλάκες που επιτρέπουν στους χρήστες να παράγουν βάφλες με διάφορα σχήματα ή σχέδια. Για να κάνουν το μαγείρεμα της βάφλας πιο απλό και ασφαλές, ορισμένες βαφλιέρες διαθέτουν επίσης επιπλέον λειτουργίες, όπως έλεγχο της θερμοκρασίας ή αυτόματη απενεργοποίηση.

Διαθέτουμε μια εκπληκτική συλλογή από βαφλιέρες στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, όπου μπορείτε να αγοράσετε το προϊόν της επιλογής σας από γνωστούς κατασκευαστές όπως WMF.

Θα μπορούσατε επίσης να δείτε τη συλλογή τοστιέρας ή σάντουιτς από το Kulina- άλλες φανταστικές συσκευές κουζίνας.

Πώς χρησιμοποιώ μια συσκευή παρασκευής βάφλας

Ο μηχανισμός μιας συσκευής παρασκευής βάφλας είναι συγκρίσιμος με αυτόν μιας συσκευής παρασκευής σάντουιτς. Για να χρησιμοποιήσετε μια βαφλιέρα, ο χρήστης πρώτα προθερμαίνει τη συσκευή και εφαρμόζει αντικολλητικό σπρέι ή λάδι στις επιφάνειες μαγειρέματος.

Στη συνέχεια, το μείγμα της βάφλας προστίθεται στην κάτω πλάκα, η οποία καλύπτεται με την επάνω πλάκα, η οποία πιέζει το μείγμα για να μαγειρευτεί σε σχήμα βάφλας. Ο χρόνος μαγειρέματος και η θερμοκρασία μπορεί να ποικίλλουν ανάλογα με τη συνταγή και τη συγκεκριμένη βαφλιέρα που χρησιμοποιείται.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μιας βελγικής και μιας κανονικής βάφλας

Η κύρια διαφορά μεταξύ μιας βελγικής και μιας κανονικής βάφλας είναι το μέγεθος, το πάχος και η υφή των βάφλας που παράγουν.

Οι βελγικές βάφλες έχουν συχνά μεγαλύτερες τσέπες και είναι παχύτερες από τις κανονικές βάφλες. Φτιάχνονται με ζύμη με βάση τη μαγιά, η οποία φουσκώνει πριν από το μαγείρεμα, δίνοντάς τους αφράτο εσωτερικό και τραγανό εξωτερικό. Οι βελγικές βάφλες σερβίρονται συνήθως με σαντιγί, φρούτα ή σιρόπι και έχουν μια ελαφριά, αέρινη αίσθηση.

Οι κανονικές βάφλες, από την άλλη πλευρά, είναι συνήθως μικρότερες, λεπτότερες και έχουν πιο ρηχές τσέπες από τις βελγικές βάφλες. Έχουν πιο πυκνή υφή επειδή παρασκευάζονται με ένα μείγμα που συχνά περιέχει μπέικιν πάουντερ ή μαγειρική σόδα.

Όταν οι βάφλες σας είναι έτοιμες, τοποθετήστε πάνω τους τα αγαπημένα σας γλυκά γαρνιτούρα.