Φίλτρα τσαγιού & σακουλάκια

3 items total
Αναδευτήρι για τσάι matcha BAMBOO, Viva Scandinavia
24,95 €
VS83612
Φίλτρα για τσάι, 100 τεμάχια, Kusmi Tea
6,60 €
KUSMIFILT1
Φίλτρα για τσάι, σετ 50 τεμαχίων, Viva Scandinavia
7,95 €
VS83101

Σακουλάκια φίλτρου τσαγιού - ένας εύκολος και άμεσος τρόπος για την παρασκευή χύμα τσαγιού

Τι είναι οι σακούλες φίλτρου τσαγιού

Τα σακουλάκια φίλτρου τσαγιού είναι μικροσκοπικά δοχεία μίας χρήσης που χρησιμοποιούνται για να συγκρατούν το τσάι για να το βάλουν σε ζεστό νερό. Αποτελούνται από διηθητικό χαρτί, μετάξι ή πλέγμα. Παρέχουν μια γρήγορη και απλή εναλλακτική λύση στη χρήση ενός φίλτρο για τσάι ή σουρωτήρι για τη δημιουργία ενός φλιτζανιού τσαγιού.

Μια σακούλα φίλτρου τσαγιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί απλά γεμίζοντάς την με την απαραίτητη ποσότητα χαλαρών φύλλων τσαγιού και τοποθετώντας την σε μια κούπα ή τσαγιέρα. Μετά από αυτό, προσθέστε βραστό νερό στη σακούλα και αφήστε την να μουλιάσει για όσο χρόνο επιλέξετε. Απλά βγάλτε το σακουλάκι και πετάξτε το μόλις φτιάξετε το τσάι.

Τα φακελάκια φίλτρου τσαγιού προσφέρουν μια γρήγορη και εύκολη εναλλακτική λύση στις παραδοσιακές μεθόδους βρασμού για την απόλαυση του τσαγιού σε φύλλα. Στο κατάστημα Kulina, έχουμε τσάντα φίλτρου τσαγιού από γνωστή μάρκα όπως Viva Scandinavia.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του τσαγιού σε φύλλα και των φακελίσκων τσαγιού

Τα φακελάκια τσαγιού περιέχουν μικρότερα, χαμηλότερης ποιότητας φύλλα τσαγιού, τα οποία μερικές φορές αναφέρονται ως"fannings" ή"σκόνη", ενώ το τσάι σε χαλαρά φύλλα δημιουργείται από ολόκληρα φύλλα τσαγιού ή μεγάλα κομμάτια σπασμένων φύλλων.

Σε σύγκριση με τα φακελάκια τσαγιού, το τσάι σε μορφή χύμα φύλλων έχει συχνά υψηλότερη ποιότητα γεύσης και αρώματος, καθώς παρασκευάζεται από μεγαλύτερα, ολόκληρα φύλλα τσαγιού. Αυτό γίνεται για να μπορέσουν οι γεύσεις και τα αιθέρια έλαια του τσαγιού να διαχυθούν πλήρως κατά τη διάρκεια της παρασκευής, καθώς τα μεγαλύτερα φύλλα έχουν περισσότερο χώρο για να εξαπλωθούν.

Από την άλλη πλευρά, τα φακελάκια τσαγιού είναι συχνά γεμάτα με μικρότερα σωματίδια τσαγιού, γεγονός που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μια πιο ήπια και προβλέψιμη γεύση. Επιπλέον, ορισμένα φακελάκια τσαγιού έχουν αρωματικές ουσίες ή χημικά που μπορούν να αλλάξουν τη γεύση του τσαγιού.

Ο παράγοντας της ευκολίας είναι μια άλλη διάκριση μεταξύ του τσαγιού σε μορφή χύμα φύλλων και των φακελίσκων τσαγιού. Ενώ το τσάι σε μορφή χύμα φύλλων χρειάζεται λίγη επιπλέον προετοιμασία, όπως το ζύγισμα του τσαγιού και η χρήση φίλτρου ή εγχυτήρα, τα φακελάκια τσαγιού είναι ήδη μετρημένα και έτοιμα για χρήση.

Μπορείτε να τα γεμίσετε με τσάι υψηλής ποιότητας, να απολαύσετε τη γεύση του και να τα πετάξετε.

Μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε τα φίλτρα για τσάι

Δεν συνιστάται η επαναχρησιμοποίηση φίλτρα για τσάι μίας χρήσης από χαρτί ή άλλα παρόμοια υλικά, καθώς μπορεί να αποδυναμώσουν και να αλλάξουν τη γεύση του τσαγιού. Από την άλλη πλευρά, τα επαναχρησιμοποιούμενα φίλτρα μπορούν να καθαρίζονται και να επαναχρησιμοποιούνται εάν αποτελούνται από υλικά που πλένονται.

Είναι ζωτικής σημασίας να θυμάστε ότι η γεύση του τσαγιού μπορεί να αλλάξει εάν ένα φίλτρο επαναχρησιμοποιηθεί και ότι οι παραμένουσες γεύσεις από την αρχική χρήση μπορεί να μεταφερθούν στις επόμενες χρήσεις.

Αν είστε τολμηροί, μπορείτε να εξερευνήσετε την ποικιλία τσαγιών μας και να διαβάσετε τον οδηγό αγορών μας για το πώς να προετοιμάζετε και να σερβίρετε τσάι.