Καφετιέρες εκχύλισης

10 items total
Καφετιέρα φίλτρου 50'S STYLE DCF02GREU, γκρι, Smeg
232 € –14 %
199 €
SMEDCF02GREU
Καφετιέρα φίλτρου 50'S STYLE DCF02SSEU, γκρι ματ, Smeg
255 € –10 %
SMEDCF02SSEU
Καφετιέρα φίλτρου DCF02BLEU, σε μαύρο, Smeg
229 € –13 %
199 €
SMEDCF02BLEU
Καφετιέρα φίλτρου DCF02CREU, χρώμα κρέμας, Smeg
229 € –13 %
199 €
SMEDCF02CREU
Καφετιέρα φίλτρου DCF02WHEU, σε λευκό, Smeg
229 € –13 %
199 €
SMEDCF02WHEU

Καφετιέρες στάγδην - Αποκτώντας την καλύτερη γεύση του καφέ σας

Τι είναι η καφετιέρα στάγδην και πώς λειτουργεί

Σε μια καφετιέρα στάγδην, μετρημένες ποσότητες κρύου νερού χύνονται σε μια δεξαμενή, όπου ένα θερμαντικό στοιχείο θερμαίνει το νερό μέχρι να βράσει. Χάρη σε αυτό, ο ατμός ανεβαίνει μέσω ενός σωλήνα και συμπυκνώνεται. Στη συνέχεια, ο αλεσμένος καφές που τοποθετείται σε ένα φίλτρο υγραίνεται με συμπυκνωμένο νερό και αρχίζει να στάζει.

Μια καράφα συλλέγει το νερό αφού περάσει από το φίλτρο και εμποτιστεί με καφέ. Η καράφα υποστηρίζεται από μια μεταλλική πλάκα που διαθέτει επίσης ένα θερμαντικό στοιχείο για να διατηρεί τον καφέ ζεστό.

Στο Kulina, διαθέτουμε μια μεγάλη ποικιλία από καφετιέρες στάγδην από γνωστούς κατασκευαστές όπως KitchenAid, Severin, και WMF.

Τι πρέπει να λάβω υπόψη μου όταν αγοράζω μια καφετιέρα στάγδην

Παύση ζυθοποιίας

Με τη βοήθεια της λειτουργίας brew-pause, μπορείτε να διακόψετε στιγμιαία τη διαδικασία παρασκευής και να χύσετε ένα ή δύο φλιτζάνια καφέ πριν γεμίσει η καράφα. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο όταν δεν μπορείτε να περιμένετε άλλο δευτερόλεπτο για την καφεΐνη σας.

Χρονοδιακόπτης

Ορισμένες από αυτές τις μηχανές είναι εξοπλισμένες με προγραμματιζόμενο χρονοδιακόπτη, επιτρέποντάς σας να φορτώσετε τον καφέ και το νερό εκ των προτέρων και να απολαύσετε τον καφέ σας όποτε θέλετε, είτε αυτό είναι το πρώτο πράγμα το πρωί είτε μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά.

Φίλτρο καφέ

Στον σχεδιασμό των καφετιέρες σταγόνας περιλαμβάνονται διάφορα φίλτρα. Τα περισσότερα καλάθια φίλτρου έχουν κωνικό ή επίπεδο πυθμένα και είναι αποσπώμενα. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα χάρτινα φίλτρα καφέ, επειδή τα περισσότερα φίλτρα της καφετιέρας είναι επαναχρησιμοποιήσιμα. Υπάρχουν επίσης μεταλλικές και χαλύβδινες παραλλαγές μόνιμων φίλτρων.

Για πιο συμβατικές διαδικασίες παρασκευής καφέ, μπορείτε επίσης να δείτε τη συλλογή μας από αυτόματες καφετιέρες και ημιαυτόματες μηχανές καφέ.

Πώς μπορώ να καθαρίσω την καφετιέρα μου

Οι καφετιέρες στάγδην καθαρίζονται συχνά πολύ πιο εύκολα από άλλες καφετιέρες, επειδή έχουν λιγότερα κινούμενα μέρη.

Όταν έρθει η ώρα να καθαρίσετε την καφετιέρα σας, πετάξτε τον εμποτισμένο καφέ και βγάλτε το φίλτρο από τη συσκευή. Στη συνέχεια μπορείτε να ξεπλύνετε την καράφα καφέ και το φίλτρο.

Επιπλέον, θα πρέπει επίσης να φροντίζετε να αφαιρείτε τα άλατα από την καφετιέρα σας τουλάχιστον μία φορά το μήνα, ανάλογα με το πόσο συχνά τη χρησιμοποιείτε. Μια συγκεκριμένη αναλογία ξιδιού, κιτρικού οξέος ή ενός χημικού αφαλατωτή μπορεί να προστεθεί στο δοχείο νερού για την αφαλάτωσή του.