Μαχαίρια σολομού

3 items total
Μαχαίρι σολομού FOUR STAR, 31 cm, Zwilling
Outlet
144 € –36 %
90,75 €
ZW31082311
Μαχαίρι σολομού GOURMET, 29 cm, Wüsthof
76,99 €
WU1035047029
Μαχαίρι σολομού PROFESSIONAL "S", Zwilling
171 € –19 %
138 €
ZW31122311

Μαχαίρια σολομού - προετοιμάστε το μεγάλο ψάρι σας χωρίς να το καταστρέψετε

Είναι ένα μαχαίρι σολομού κάτι που χρειάζομαι στην κουζίνα μου

Το φιλετάρισμα, ο τεμαχισμός και το γδάρσιμο μεγαλύτερων ψαριών όπως ο σολομός, ο τόνος ή ο μπακαλιάρος απαιτούν τη χρήση ενός ειδικού μαχαιριού, οπότε αν προετοιμάζετε τακτικά τέτοιου είδους ψάρια, ίσως είναι καλή ιδέα να αγοράσετε ένα κατάλληλο μαχαίρι για σολομό. Αυτός ο τύπος μαχαιριού διαθέτει μια λεπτή, εύκαμπτη και κοφτερή λεπίδα μήκους περίπου 30 εκατοστών, η οποία μπορεί εύκολα να περάσει ανάμεσα στην επιδερμίδα και τη σάρκα του ψαριού, χωρίς να το σκίσει ή να το σχίσει, όπως μπορεί να συμβεί όταν χρησιμοποιείται ένα συμβατικό μαχαίρι σεφ ή ένα μαχαίρι ψωμιού.

Το μαχαίρι σολομού είναι επίσης ιδανικό για την κοπή εξαιρετικά λεπτών φλουδών καπνιστού σολομού, καθώς η δομή της λεπίδας εμποδίζει το ωμό ψάρι να κολλήσει.

Ποιος είναι ο ευκολότερος τρόπος για να γδαρθεί ο σολομός

Η πέτσα του σολομού μπορεί να ψηθεί στο τηγάνι σε ένα καυτό τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανή και είναι νόστιμη, ωστόσο, αν πρέπει να φιλετάρετε τον σολομό σας, χρησιμοποιήστε τις παρακάτω οδηγίες για να το κάνετε:

  • Αφαιρέστε τα κόκαλα του σολομού. Ο σολομός συνήθως τεμαχίζεται σε κομμάτια και ξεκοκαλίζεται από τα ιχθυοπωλεία πριν πωληθεί, αλλά βεβαιωθείτε ότι ο σολομός είναι απαλλαγμένος από κόκαλα, ελέγχοντάς τον ξανά. Τα οστά θα είναι εκτεθειμένα για να αφαιρεθούν εύκολα, αν τοποθετήσετε το σολομό με την πλευρά του προς τα κάτω πάνω από το χείλος ενός μπολ.
  • Τοποθετήστε τον σολομό με την πέτσα προς τα κάτω σε ένα σανίδα κοπής
  • Κάντε μια μικρή τομή ανάμεσα στη φλούδα και το κρέας και τοποθετήστε ένα σολομό ή άλλο κοφτερό μαχαίρι ανάμεσα στη φλούδα και τη σάρκα. Κρατήστε το ψάρι σταθερά από την επιδερμίδα, γείρετε το μαχαίρι προς τα κάτω προς την επιδερμίδα και γλιστρήστε αργά το μαχαίρι ανάμεσα στην επιδερμίδα και τη σάρκα.
  • Γυρίστε το μαχαίρι έτσι ώστε να είναι παράλληλο με την επιφάνεια κοπής και, κρατώντας με το ένα χέρι την πέτσα του σολομού σφιχτά, χρησιμοποιήστε το άλλο χέρι για να πριονίσετε το κρέας του σολομού προς την αντίθετη κατεύθυνση διαχωρίζοντας την πέτσα από τη σάρκα του σολομού. Φροντίστε να μην κόψετε πολύ βαθιά τη σάρκα, κρατώντας το μαχαίρι παράλληλα με το ξύλο κοπής, όσο το δυνατόν πιο κοντά στο δέρμα.

Τα μαχαίρια σολομού είναι σπουδαίοι βοηθοί της κουζίνας και αν είναι μαχαίρια υψηλής ποιότητας θα σας χρησιμεύσουν για χρόνια. Κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι υψηλής ποιότητας, παραμένουν χωρίς σκουριά και αιχμηρά για πολύ καιρό. Στο Kulina θα βρείτε μαχαίρια σολομού υψηλής ποιότητας από αξιόπιστες μάρκες όπως η Zwilling και η Wüsthof.

Πώς να φροντίσετε το μαχαίρι σολομού σας

Τα μαχαίρια κουζίνας είναι μια επένδυση, οπότε αν θέλετε το μαχαίρι σολομού σας να διαρκέσει για αιώνες, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε αυτούς τους απλούς κανόνες για τον καθαρισμό και την αποθήκευση των μαχαιριών σας:

  • τα μαχαίρια είναι συχνά κατάλληλα για πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων, αλλά σας συνιστούμε να καθαρίζετε το μαχαίρι σας με το χέρι, καθώς τα απορρυπαντικά του πλυντηρίου πιάτων μπορούν να καταστρέψουν την επιφάνεια της ατσάλινης λεπίδας
  • εάν ένα μαχαίρι έχει ξύλινη λαβή, μην το βάζετε στο πλυντήριο πιάτων
  • για να αποφύγετε την ξήρανση των ξύλινων λαβών, λαδώστε τις τακτικά με λινέλαιο ή κερί μέλισσας
  • αποθηκεύστε το μαχαίρι σολομού ξεχωριστά (αν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε μια θήκη μαχαιριών)
  • ακονίζετε τακτικά το μαχαίρι σας