Μεζούρες κουζίνας

17 items total
Εργαλείο μέτρησης ζυμαρικών VOILE, Alessi
26 €
ALPG01
Κανάτα δοσομετρητής GOOD GRIPS 250 ml, πλαστικό, OXO OXO1050585
Κανάτα δοσομετρητής GOOD GRIPS 500 ml, πλαστικό, OXO
12,80 €
OXO1050586
Κανάτα δοσομετρητής POP GOOD GRIPS 120 ml, πλαστικό, OXO OXO11235200
Κανάτα δοσομετρητής, 1 l, WMF
Κανάτα δοσομετρητής, 1 l, WMF
Online σε απόθεμα (19 pcs)
23,90 €
WM0605972000
Κανάτα δοσομετρητής, 500 ml, από γυαλί, WMF
17,30 €
WM0605962000
Σέικερ για ντρέσινγκ 180 ml, γκρι, πλαστικό, Lékué LKL0205700G13U150
Σέικερ για ντρέσινγκ GRAND CRU, 250 ml, μαύρο, Rosendahl RSD16096

Εργαλεία μέτρησης κουζίνας - μαγειρέψτε με ακρίβεια μέχρι το γραμμάριο

Μέτρα κουζίνας και εργαλεία μέτρησης

Τα μέτρα κουζίνας χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό και τον προσδιορισμό της ακριβούς ποσότητας ενός συστατικού που απαιτείται για την παρασκευή ενός επιθυμητού πιάτου. Οι συνταγές καθορίζουν τις ποσότητες των συστατικών με βάση το βάρος, τον όγκο ή με βάση τα κύπελλα ή τις κουταλιές. Για να μετρήσετε τη σωστή ποσότητα των συστατικών χρειάζεστε κάποια πρακτικά εργαλεία μέτρησης, όπως κύπελλα μέτρησης, δοχεία μέτρησης ή ζυγαριές κουζίνας. Τα κύπελλα και οι κανάτες μέτρησης είναι ιδανικά για τη μέτρηση τόσο των υγρών όσο και των ξηρών συστατικών.

Για να μετράτε με ακρίβεια τα υλικά σας και να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα, το Kulina διαθέτει μια ποικιλία εργαλείων μέτρησης κουζίνας από γνωστές μάρκες όπως WMF, Joseph Joseph και de Buyer.

Γιατί χρειάζεστε μέτρα κουζίνας για το ψήσιμο

Είτε πρόκειται για κέικ, είτε για μάφινς ή μπισκότα, η ακριβής μέτρηση των συστατικών σας είναι απαραίτητη για την επίτευξη ενός επιτυχημένου προϊόντος. Η ζαχαροπλαστική είναι στην πραγματικότητα μια σειρά από χημικές αντιδράσεις που λαμβάνουν χώρα μεταξύ των συστατικών για την παραγωγή του τελικού προϊόντος και, επομένως, η αναλογία των συστατικών πρέπει να είναι τέλεια, γι' αυτό και οι ακριβείς μετρήσεις είναι ζωτικής σημασίας.

Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των κυπέλλων μέτρησης και των δοχείων μέτρησης

Τα κύπελλα μέτρησης και οι κανάτες μέτρησης είναι οι δύο κύριοι τύποι εργαλείων μέτρησης. Τα δοχεία μέτρησης είναι καλύτερα όταν θέλετε να μετρήσετε μεγαλύτερες ποσότητες συστατικών ή υγρών, όπως νερό, γάλα, κρέμα γάλακτος ή ζωμό. Τα κύπελλα μέτρησης είναι καλύτερα για τη μέτρηση μικρών ποσοτήτων ξηρών συστατικών, όπως σόδα, κανέλα, αλεύρι, ζάχαρη κ.λπ.

Συνήθως, τα δοχεία μέτρησης είναι κατασκευασμένα από γυαλί ή πλαστικό, είναι διαφανή και συχνά διαθέτουν λαβή. Έχουν μέτρα στους τοίχους κατάλληλα για διαφορετικούς τύπους συστατικών - υγρά, ξηρά, διαφορετικές υφές κ.λπ.

Τα κύπελλα μέτρησης είναι συνήθως κατασκευασμένα από πλαστικό ή μέταλλο και διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και χωρητικότητες.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε κύπελλα ή κανάτες μέτρησης

Αν και μπορείτε πάντα να μετράτε την ποσότητα των συστατικών που χρειάζεστε για τη συνταγή σας με ένα φλιτζάνι ή ένα κουτάλι, είναι πάντα πιο εύκολο και ασφαλές να χρησιμοποιείτε μια κανάτα μέτρησης και κύπελλα. Είναι εύχρηστα, ακριβή και απαραίτητα σε κάθε κουζίνα. Όταν επιλέγετε εργαλεία μέτρησης κουζίνας, βεβαιωθείτε πάντα ότι οι μετρήσεις που παρέχουν δίνονται στις μονάδες που γνωρίζετε.