Μηχανές κοπής και τεμαχιστές τροφίμων

1 items total
Ηλεκτρικό μπλέντερ MULTI MOULINETTE MQ723138, λευκό, Tefal
New
TEF1510001394

Τεμαχιστές και τεμαχιστές τροφίμων - μια γρήγορη και αποτελεσματική συσκευή για να τεμαχίζετε τα τρόφιμά σας

Τι είναι ο τεμαχιστής τροφίμων

Ο τεμαχιστής τροφίμων είναι μια συσκευή κουζίνας που χρησιμοποιείται για να τεμαχίζει γρήγορα και αποτελεσματικά τα τρόφιμα. Συνήθως περιλαμβάνει ένα δοχείο εξοπλισμένο με λεπίδες κοπής και ένα καπάκι. Όταν ο χρήστης τοποθετεί το προς τεμαχισμό τρόφιμο μέσα στο δοχείο και ενεργοποιεί τη συσκευή, το τρόφιμο κόβεται γρήγορα σε μικρότερα κομμάτια.

Οι τεμαχιστές τροφίμων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τεμαχίσουν ένα ευρύ φάσμα συστατικών, όπως φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και βότανα. Οι κόφτες εξοικονομούν χρόνο και προσπάθεια στην κουζίνα και είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι για την προετοιμασία συστατικών για πιάτα όπως σαλάτες ή τηγανητά.

Παρέχουμε μια μεγάλη ποικιλία από τεμαχιστές και τεμαχιστές τροφίμων στο Kulina, από γνωστούς κατασκευαστές όπως KitchenAid, Tefal, και WMF.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός ψιλοκοπτικού και ενός επεξεργαστή τροφίμων

Οι τεμαχιστές τροφίμων και οι επεξεργαστές τροφίμων είναι αμφότεροι εξοπλισμός κουζίνας που χρησιμοποιείται για να τεμαχίζει, να κόβει και να αλέθει συστατικά. Ωστόσο, οι δύο συσκευές διαφέρουν σημαντικά σε ορισμένους σημαντικούς τρόπους.

Ο επεξεργαστής τροφίμων είναι μια πιο σύνθετη συσκευή από έναν τεμαχιστή τροφίμων. Οι τεμαχιστές τροφίμων χρησιμοποιούνται συνήθως για γρήγορες, ακριβείς εργασίες όπως ο τεμαχισμός ξηρών καρπών, κρεμμυδιών ή σκόρδου. Επίσης, βοηθούν στην προετοιμασία μικρών ποσοτήτων σάλτσας για σαλάτες, πέστο και σάλσα.

Σε σύγκριση με τον τεμαχιστή τροφίμων, ο επεξεργαστής τροφίμων είναι μια μεγαλύτερη και πιο ισχυρή συσκευή. Περιλαμβάνει μοτέρ που κινεί πολλαπλά εξαρτήματα και λεπίδες, επιτρέποντάς σας να εκτελείτε μεγαλύτερο εύρος εργασιών. Ο επεξεργαστής τροφίμων μπορεί επίσης να ζυμώνει τη ζύμη και να κόβει, να κόβει σε φέτες, να τεμαχίζει, να πολτοποιεί και να αναμειγνύει τρόφιμα.

Ποια λαχανικά ή τρόφιμα μπορώ να τεμαχίσω με έναν ηλεκτρικό τεμαχιστή

Ένας ηλεκτρικός τεμαχιστής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τεμαχίσει γρήγορα και εύκολα ένα ευρύ φάσμα λαχανικών. Μερικά από τα λαχανικά που μπορούν να τεμαχιστούν με έναν ηλεκτρικό ψιλοκόπτη είναι τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα καρότα, το σέλινο, οι πράσινες πιπεριές, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το λάχανο, τα κολοκυθάκια, οι πατάτες, οι γλυκοπατάτες, οι ντομάτες, τα μανιτάρια, τα φασολάκια, ο αρακάς, το καλαμπόκι, το σπανάκι, το λάχανο, το μαρούλι, τα ραπανάκια κ.λπ.

Είναι ζωτικής σημασίας να έχετε κατά νου ότι ορισμένα λαχανικά μπορεί να χρειάζονται λίγη περισσότερη προσοχή κατά τον τεμαχισμό τους σε έναν ηλεκτρικό τεμαχιστή τροφίμων, καθώς μπορεί να καταλήξουν να τεμαχιστούν υπερβολικά λεπτά ή να μετατραπούν σε πουρέ.

Να θυμάστε ότι τα λαχανικά πρέπει να τεμαχίζονται κοντά στην ώρα που θα τα φάτε, καθώς αν τα τεμαχίσετε πολύ νωρίτερα, θα χάσετε κάποια θρεπτική αξία. Από την άλλη πλευρά, η κοπή ορισμένων τύπων λαχανικών, όπως το σέλινο, το μαρούλι και τα παστινάκια, μπορεί να αυξήσει την περιεκτικότητά τους σε πολυφαινόλες.

Εάν χρειάζεστε περισσότερα εργαλεία για την επεξεργασία φρέσκων ή μαγειρεμένων λαχανικών, ελέγξτε την προσφορά μας σε τρίφτες και φέτες κουζίνας, σανίδες κοπής, πρέσες και πιεστήρια.