Πλάστες

2 items total
Πλάστης GRIP-PIN 40108 Joseph Joseph 40 cm
Πλάστης GRIP-PIN 40108 Joseph Joseph 40 cm
Online σε απόθεμα (3 pcs)
35,49 €
JS40108

Σπάτουλες - για να δώσετε στη ζύμη σας το επιθυμητό πάχος και την επιθυμητή υφή

Για ποιο λόγο χρησιμοποιούνται οι πλάστες

Ο πλάστης είναι ένα μαγειρικό εργαλείο σε σχήμα κυλίνδρου με δύο λαβές και στις δύο άκρες που χρησιμοποιείται για το πλάσιμο και τη διαμόρφωση της ζύμης . Στη ζαχαροπλαστική, αλλά και στη μαγειρική (για παράδειγμα σε ζυμαρικά), οι πλάστες χρησιμοποιούνται συχνά για να ανοίγουν τη ζύμη στο επιθυμητό πάχος για μπισκότα, γλυκά κ.λπ. Ο πλάστης χρησιμοποιείται συχνά από τους αρτοποιούς μαζί με ένα ξύστρα ζύμης και ένα ταψί ψησίματος.

Στο Kulina σας προσφέρουμε ποιοτικούς πλάστηδες, συμπεριλαμβανομένων πλάστηδων από τη γνωστή μάρκα Joseph Joseph που θα σας βοηθήσουν να ανοίξετε τη ζύμη σας στο επιθυμητό πάχος και μέγεθος χάρη στους ρυθμιζόμενους δίσκους και το ενσωματωμένο μέτρο.

Ποιοι είναι οι 2 τύποι πλάστη

Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι πλάστιγγων, οι οποίοι είναι οι πλάστιγγες με ράβδο και οι πλάστιγγες με γαλλικό στυλ.

Ράβδοι κυλίνδρων: Αυτοί οι πλάστες έχουν συχνά μακρύ, στενό κυλινδρικό σχήμα και είναι κατασκευασμένοι από μασίφ ξύλο ή μέταλλο. Είναι απλές στη χρήση και ιδανικές όχι μόνο για να ανοίγετε λεπτή ζύμη ζαχαροπλαστικής αλλά και για να συνθλίβετε σκληρά τρόφιμα όπως αμύγδαλα, μπισκότα και κράκερ. Οι λαβές σε κάθε άκρο διευκολύνουν την κύλιση και εξασφαλίζουν άνετο κράτημα και πλήρη έλεγχο.

Γαλλικοί πλάστες: Συχνά κατασκευάζονται από ένα μόνο κομμάτι ξύλου. Δεν έχουν λαβές και χρησιμοποιούν το βάρος του πλάστη και την πίεση του χρήστη για να ανοίξουν τη ζύμη.

Πρέπει ο πλάστης να είναι βαρύς

Η απάντηση είναι... εξαρτάται! Ένας βαρύτερος πλάστης μπορεί να βοηθήσει στην άσκηση μεγαλύτερης πίεσης στη ζύμη, κάτι που μπορεί να είναι χρήσιμο όταν εργάζεστε με πιο παχιά ζύμη. Θα μπορούσε επίσης να είναι χρήσιμο όταν προσπαθείτε να εξομαλύνετε τη ζύμη που είναι ελαστική.

Για ευαίσθητες ζύμες όμως, όπως η ζύμη σφολιάτας ή το φύλλο, ένας ελαφρύτερος πλάστης θα είναι καλύτερος, καθώς είναι πιο εύκολος στο χειρισμό. Επίσης, ένας ελαφρύτερος πλάστης απαιτεί λιγότερη προσπάθεια και μπορεί να είναι πιο άνετος στη χρήση.

Συνοψίζοντας, η επιλογή ενός τέλειου πλάστη εξαρτάται από τις προσωπικές σας προτιμήσεις, τις πιο δημοφιλείς συνταγές σας και τα αποτελέσματα που θέλετε να επιτύχετε.

Και αν είστε λάτρης της ζαχαροπλαστικής, ελέγξτε την προσφορά μας σε αξεσουάρ ζαχαροπλαστικής για τα καλύτερα, πρακτικά εργαλεία ζαχαροπλαστικής.