ποτήρια κρασιού

136 items total
Ποτήρι κόκκινου κρασιού CABERNET SAUVIGNON, 1 l, Riedel
53,40 €
RD12340
Glass Loire Sommeliers Riedel
85 € –10 %
Glass Loire Sommeliers Riedel
Online σε απόθεμα (2 pcs)
75,70 €
RD440033
Gourmet ποτήρι Vinum
Gourmet ποτήρι Vinum
Online σε απόθεμα (2 pcs)
35 €
RD641621
Ποτήρι Burgundy Grand Cru Sommeliers Riedel
85 € –18 %
Ποτήρι Burgundy Grand Cru Sommeliers Riedel
Online σε απόθεμα (3 pcs)
69,60 €
RD440016
Ποτήρι Riesling Grand Cru Sommeliers Black Tie Riedel
90 € –11 %
80,10 €
RD410015
Ποτήρι για λικέρ CABERNET, σετ 6 τεμαχίων, 280 ml, Holmegaard HMG4303394
Up
More products

Ποτήρια κρασιού – Απολαύστε το κρασί σας με μια απολαυστική εμπειρία

Το κρασί συχνά καταναλώνεται και δοκιμάζεται σε ένα ποτήρι κρασιού. Η ικανότητα να εκτιμάτε σωστά τη γεύση του κρασιού είναι μία από τις βασικές ιδιότητες ενός καλού ποτηριού κρασιούκαι επομένως τα ποτήρια κρασιού είναι συνήθως διαφανή, με μικρές όψεις ή διακοσμητικά. Πριν ρίξετε το κρασί σε ένα ποτήρι κρασιού, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια καράφα κρασιού να αερίσετε το κρασί σας. Η έκθεση στο οξυγόνο ενισχύει τη γεύση ενός κρασιού επιτρέποντάς του να αναπνέει. Η μετάγγιση μαλακώνει επίσης τις τανίνες και μπορείτε να απολαύσετε τη γεύση ακόμα περισσότερο.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των ποτηριών λευκού και κόκκινου κρασιού;

Σε σύγκριση με τα ποτήρια κόκκινου κρασιού, τα ποτήρια λευκού κρασιού έχουν μικρότερα μπολ και ανοίγματα. Τα τοιχώματά τους είναι επίσης λιγότερο κυρτά και τα στελέχη είναι μακρύτερα για να αποφευχθεί η επαφή με το χέρι του καταναλωτή. Οι δύο κύριοι τύποι ποτηριών λευκού κρασιού είναι:

  • Ποτήρια για κρασιά με υψηλή περιεκτικότητα σε οξύ (μικρότερα, για κρασιά όπως ξηρά Rieslings, Sauvignon Blanc)
  • Ποτήρια για κρασιά με γεμάτη γεύση (για κρασιά όπως τα Chardonnays)

Τα ποτήρια κόκκινου κρασιού διαθέτουν μεγαλύτερη επιφάνεια που σας βοηθά να δείτε και να θαυμάσετε το χρώμα του κρασιού καθώς στροβιλίζεται στο ποτήρι. Το κόκκινο κρασί γενικά χρειάζεται μια ευκαιρία να ανοίξει και να έρθει σε επαφή με περισσότερο οξυγόνο για να βελτιώσει τη γεύση του, καθώς τα μπολ στα ποτήρια κόκκινου κρασιού είναι συνήθως μεγαλύτερα και στρογγυλεμένα. Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι ποτηριών κόκκινου κρασιού:

  • Ποτήρια Μπορντό, ποτήρια για κρασιά με έντονη γεύση
  • Ποτήρια για κρασιά με μέτρια γεύση
  • Ποτήρια μπορντό, ποτήρια για κρασιά για κρασιά με ήπια γεύση

Πώς μπορώ να επιλέξω το κατάλληλο ποτήρι κρασιού για τις ανάγκες μου;

Καθώς επιλέγετε το ποτήρι κρασιού σας, λάβετε υπόψη τους ακόλουθους παράγοντες:

  • Σκεφτείτε το σχήμα του μπολ

Η περιοχή του κρασιού που εκτίθεται στον αέρα εξαρτάται από το πόσο φαρδύ είναι το μπολ του ποτηριού του κρασιού. Επιπλέον, επηρεάζει το πόσο το άρωμα του κρασιού απορροφάται με την όσφρησή σας. Τα μεγαλύτερα, πιο στρογγυλού σχήματος ποτήρια που χρησιμοποιούνται συνήθως για τα κόκκινα κρασιά επιτρέπουν περισσότερο αέρα να αλληλεπιδρά με το κρασί, επομένως μπορείτε να εκτιμήσετε το άρωμα περισσότερο. Ενώ οι γεύσεις και τα αρώματα των περισσότερων λευκών κρασιών είναι πιο ήπιες, ένα μικρότερο ποτήρι βοηθά να κατευθύνετε αυτά τα πιο απαλά αρώματα πιο κοντά στη μύτη σας.

  • Σκεφτείτε τον κορμό

Όσο πιο κοντός είναι ο κορμός τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος να πιάσετε το ποτήρι του κρασιού σας από το επάνω μέρος ή το επάνω μέρος να έρθει σε επαφή με το χέρι σας. Δεδομένου ότι τα λευκά κρασιά απαιτούν γενικά χαμηλότερες θερμοκρασίες, τα ποτήρια λευκού κρασιού έχουν συνήθως μακρύτερους κορμούς για να μην ζεσταθεί το κρασί ενώ κρατάτε το ποτήρι.

  • Σκεφτείτε το χείλος

Το κρασί ρέει πιο εύκολα στη γλώσσα σας όταν το χείλος είναι πιο λεπτό. Η οξύτητα και η τραχύτητα ενός κρασιού μπορεί να ενισχυθούν από ένα χείλος που είναι παχύτερο.

Για όσους επιζητούν την τάξη, η Kulina είναι μια φανταστική επιλογή. Μπορείτε να επιλέξετε από μια συλλογή προϊόντων από αξιόπιστες επωνυμίες όπως Eva Solo σε διαφορετικά στυλ, χρώματα και μεγέθη.

Και αν είστε λάτρης του κρασιού, φροντίστε να έχετε όλα τα αξεσουάρ που χρειάζεστε για να ανοίξετε και να σερβίρετε το κρασί σας με τον σωστό τρόπο. Επιλέξτε ένα πρακτικό, αλλά κομψό ανοιχτήρι α καράφα κρασιού ή ένα στόμιο και cδείτε την επιλογή μας από ράφια κρασιού για να διατηρήσετε τα μπουκάλια κρασιού σας ασφαλή και να αποφύγετε το σπάσιμο.