Ψησταριές ξύλου και κάρβουνου

7 items total
Επιτραπέζια ψησταριά με κάρβουνα ATAGO, Petromax PET701218
Κιτ τοποθέτησης για γκριλ CONE, Höfats
899 €
HO010501
Ψησταριά κάρβουνου CONE, Höfats
Ψησταριά κάρβουνου CONE, Höfats
Online σε απόθεμα (2 pcs)
799 €
HO010101
Ψησταριά κάρβουνου CHELSEA 480 C, Outdoorchef
233,90 €
ODCH1840001
Ψησταριά κάρβουνου CHELSEA 570 C, Outdoorchef
246 €
ODCH1840002
Ψησταριά κάρβουνου KENSINGTON 570 C, Outdoorchef
379 €
ODCH1840003

Ψησταριές ξύλου, κάρβουνου & αξεσουάρ - ψήστε σαν αφεντικό

Το ψήσιμο στη σχάρα είναι πάνω απ' όλα μια κοινωνική εμπειρία Αλλά είναι επίσης ένας τρόπος να ετοιμάσετε φαγητό και να δείξετε την αγάπη σας στους φίλους και την οικογένειά σας. Επομένως, στο Kulina προσφέρουμε ψησταριές με κάρβουνα όλων των ειδών και μεγεθών για να ταιριάζουν στον τρόπο ζωής σας, στην οικογένειά σας και σε άλλες ειδικές ανάγκες, συμπεριλαμβανομένων επιτραπέζιων ψησταριών με κάρβουνα από LotusGrill (φορητές και συμπαγείς), καθώς και επαγγελματικές ψησταριές πλήρους μεγέθους από γνωστές μάρκες όπως Outdoorchef ή Hofats.

Γιατί να επιλέξετε μια ψησταριά κάρβουνου

Χρησιμοποιώντας ψησταριά κάρβουνου (αντί για ηλεκτρική ψησταριά εξωτερικού χώρου για παράδειγμα) προσφέρει μια μοναδική εμπειρία μαγειρέματος και προσδίδει μια ξεχωριστή γεύση στο φαγητό σας. Ακολουθούν ορισμένες πτυχές που καθιστούν τις ψησταριές με κάρβουνα ξεχωριστές:

  • Γεύση: Οι ψησταριές με κάρβουνο δίνουν μια ξεχωριστή καπνιστή γεύση στο φαγητό. Τα κάρβουνα που καίγονται δημιουργούν καπνό, ο οποίος προσδίδει στο φαγητό μια πλούσια και αυθεντική γεύση που είναι δύσκολο να αναπαραχθεί με άλλες μεθόδους μαγειρέματος.

  • Ευελιξία: Οι ψησταριές με κάρβουνα επιτρέπουν τόσο το άμεσο ψήσιμο (ψήσιμο φαγητού απευθείας πάνω από τα κάρβουνα) όσο και το έμμεσο ψήσιμο (ψήσιμο φαγητού μακριά από τα κάρβουνα με κλειστό καπάκι), παρέχοντας ευελιξία για το μαγείρεμα μιας μεγάλης γκάμας φαγητών.

  • Υψηλή θερμότητα: Οι ψησταριές με κάρβουνο μπορούν να φτάσουν σε υψηλότερες θερμοκρασίες σε σύγκριση με ορισμένες ψησταριές αερίου. Αυτή η υψηλή θερμότητα είναι ιδανική για το ψήσιμο των κρεάτων και την επίτευξη της πολυπόθητης καμένης κρούστας στο εξωτερικό, ενώ το εσωτερικό τους παραμένει ζουμερό και τρυφερό.

  • Έλεγχος: Με λίγη εξάσκηση, μπορείτε να μάθετε να ελέγχετε τη θερμότητα μιας ψησταριά κάρβουνου ρυθμίζοντας την ποσότητα των κάρβουνων και τη ροή του αέρα μέσω των αεραγωγών. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίζετε τη διαδικασία μαγειρέματος για διαφορετικούς τύπους τροφίμων.

  • Αυθεντική εμπειρία: Πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν τη διαδικασία του ανάμματος των κάρβουνων, της αναμονής μέχρι να γίνει στάχτη και της φροντίδας της ψησταριάς. Προσφέρει μια πιο πρακτική και καθηλωτική εμπειρία μαγειρέματος σε σύγκριση με τις ψησταριές αερίου.

  • Παραδοσιακή έφεση: Το ψήσιμο στα κάρβουνα φέρει μια αίσθηση παράδοσης και νοσταλγίας, καθώς είναι μια δημοφιλής μέθοδος μαγειρέματος εδώ και γενιές. Μπορεί να δημιουργήσει μια κλασική και φιλόξενη ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια υπαίθριων συγκεντρώσεων.

  • Φορητότητα: Υπάρχουν ψησταριές κάρβουνου σε διάφορα μεγέθη, συμπεριλαμβανομένων των φορητών μοντέλων. Αυτό τις καθιστά κατάλληλες για πικνίκ, εκδρομές για κάμπινγκ, φαγητό και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες.

  • Προσιτότητα: Συχνά οι ψησταριές με κάρβουνο είναι πιο προσιτές εκ των προτέρων από ορισμένες ψησταριές αερίου υψηλών προδιαγραφών ή άλλους τύπους εξοπλισμού μαγειρέματος σε εξωτερικούς χώρους.

  • Κοινοτική και κοινωνική πτυχή: Το ψήσιμο στα κάρβουνα μπορεί να είναι μια κοινωνική δραστηριότητα. Οι φίλοι και η οικογένεια συγκεντρώνονται συχνά γύρω από τη σχάρα, απολαμβάνοντας συζητήσεις ενώ περιμένουν να ψηθεί το φαγητό.

  • Πειραματισμός: Οι ψησταριές με κάρβουνα ενθαρρύνουν τον πειραματισμό με διαφορετικούς τύπους κάρβουνων, ξυλοτεμαχίδια και τεχνικές καπνίσματος για τη δημιουργία μοναδικών και γευστικών πιάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση ψησταριά κάρβουνου απαιτεί κάποια επιπλέον προετοιμασία και υπομονή σε σύγκριση με τις ψησταριές αερίου. Πρέπει να ανάψετε τα κάρβουνα, να περιμένετε να ζεσταθούν και να γίνει στάχτη και να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία χειροκίνητα. Ωστόσο, πολλοί λάτρεις βρίσκουν τη διαδικασία ικανοποιητική και απολαμβάνουν τα αποτελέσματα που μπορούν να επιτύχουν με αυτή την παραδοσιακή μέθοδο μαγειρέματος σε εξωτερικούς χώρους.

Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των ψησταριών με κάρβουνα και των ψησταριών με αέριο

Η κύρια διαφορά μεταξύ μιας ψησταριάς με κάρβουνα/ξύλα και μιας ψησταριά υγραερίου είναι το καύσιμο μαγειρέματος. Οι ψησταριές αερίου χρησιμοποιούν προπάνιο ή φυσικό αέριο ως πηγή καυσίμου, ενώ οι ψησταριές ξυλοκάρβουνου και οι ψησταριές ξύλου χρησιμοποιούν ξύλο ή κάρβουνο.

Το γευστικό προφίλ που παράγουν οι δύο διαφορετικοί τύποι ψησταριών είναι επίσης μία από τις σημαντικότερες διαφορές τους. Οι ψησταριές υγραερίου δεν μπορούν να δώσουν καπνιστή γεύση στο φαγητό όπως οι ψησταριές με κάρβουνο και ξύλο. Αυτή η καπνιστή γεύση δημιουργείται από τον καπνό και τα αέρια καύσης που εκλύονται κατά την καύση ξύλου ή ξυλάνθρακα.

Ο έλεγχος της θερμοκρασίας είναι μια άλλη διάκριση μεταξύ των δύο ειδών ψησταριών. Ενώ οι ψησταριές με κάρβουνα και ξύλα απαιτούν περισσότερο χρόνο και προσπάθεια για να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία, οι ψησταριές αερίου διαθέτουν ακριβή ρυθμιστικά στοιχεία θερμοκρασίας που σας επιτρέπουν να το κάνετε γρήγορα και εύκολα.

Ωστόσο, ορισμένοι ισχυρίζονται ότι οι ψησταριές με κάρβουνα και ξύλα παρέχουν μια πιο αυθεντική εμπειρία ψησίματος, επειδή απαιτούν περισσότερο χειροκίνητο έλεγχο και εξασφαλίζουν αυτή την ιδιαίτερη γεύση που μόνο το ψήσιμο στα κάρβουνα μπορεί να δώσει. Ωστόσο, αν ακόμα δεν ξέρετε ποια ψησταριά να επιλέξετε, δείτε τον πλήρη οδηγό μας για την αγορά της καλύτερης ψησταριάς για την οικογένειά σας.