βραστήρες espresso

36 items total
Καφετιέρα KULT, WMF
119 € –15 %
Καφετιέρα KULT, WMF
Online σε απόθεμα (7 pcs)
101 €
WM0631016030
Μπρίκι Mocha, 340 ml, WMF
24,90 € –15 %
Μπρίκι Mocha, 340 ml, WMF
Online σε απόθεμα (14 pcs)
21,16 €
WM0647116040
Καφετιέρα εσπρέσο 3 φλιτζανιών LA CONICA, 150 ml, Alessi AL900023
Καφετιέρα εσπρέσο 3 φλιτζανιών LA CONICA, 300 ml, Alessi AL900026
Καφετιέρα εσπρέσο 3 φλιτζανιών MOCHA, 300 ml, Alessi ALDC066
Καφετιέρα εσπρέσο 3 φλιτζανιών MOKA, 150 ml, Alessi ALDC063
Καφετιέρα εσπρέσο OSSIDIANA, 150 ml, σε μαύρο, Alessi ALMT183B
Up
More products

Κατσαρόλες εσπρέσο στο φούρνο - ένας βολικός τρόπος για να φτιάξετε έναν εξαιρετικό καφέ στο σπίτι

Τι είναι οι κατσαρόλες εσπρέσο στον φούρνο

Η κατσαρόλα εσπρέσο, που συνήθως αναφέρεται ως κατσαρόλα Moka, είναι ένας τύπος καφετιέρας που χρησιμοποιεί πίεση ατμού για την παρασκευή καφέ στην εστία. Πρόκειται για μια απλή και συμβατική μέθοδο παρασκευής καφέ τύπου εσπρέσο χωρίς την ανάγκη ακριβού και εξελιγμένου εξοπλισμού εσπρέσο.

Τρεις θάλαμοι συνθέτουν την εστία εσπρέσο: ένας κάτω θάλαμος για το νερό, ένας μεσαίος θάλαμος για το κατακάθι του καφέ και ένας επάνω θάλαμος για τον παρασκευασμένο καφέ.

Μια σόμπα χρησιμοποιείται για τη θέρμανση του νερού στον κάτω θάλαμο, και όταν αρχίζει να βράζει, η πίεση του ατμού αναγκάζει το καυτό νερό να περάσει μέσα από τους κόκκους του καφέ και να εισέλθει στον επάνω θάλαμο, όπου αποτίθεται ο παρασκευασμένος καφές.

Ποιοτικές κουζίνες εσπρέσο από γνωστούς κατασκευαστές όπως Alessi, Leopold Vienna, και WMF είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα Kulina.

Γιατί οι Ιταλοί αγαπούν τις κατσαρόλες Moka

Οι Ιταλοί λατρεύουν τις κατσαρόλες moka για διάφορους λόγους. Πρώτον, η κατσαρόλα moka είναι μια κλασική ιταλική εφεύρεση και αποτελεί βασικό συστατικό της ιταλικής κουζίνας για πάνω από 80 χρόνια. Δεύτερον, τα δοχεία moka είναι σχετικά φθηνά και εύκολα στη χρήση, γεγονός που τα καθιστά δημοφιλή επιλογή για την παρασκευή καφέ στο σπίτι. Τρίτον, οι κατσαρόλες moka παράγουν ένα δυνατό και γευστικό φλιτζάνι καφέ, το οποίο αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό της ιταλικής κουλτούρας του καφέ. Τέλος, το δοχείο moka είναι σύμβολο της ιταλικής παράδοσης και κληρονομιάς του καφέ και συχνά συνδέεται με τον χαλαρό, χαλαρό ρυθμό ζωής στην Ιταλία. Για αυτούς και άλλους λόγους, η κατσαρόλα moka έχει γίνει ένα εμβληματικό μέρος της ιταλικής κουλτούρας και κουζίνας.

Ο εσπρέσο στον φούρνο θεωρείται πραγματική καφετιέρα εσπρέσο

Οι κουζίνες εσπρέσο είναι μια κοινή και παραδοσιακή μέθοδος παρασκευής καφέ που είναι συγκρίσιμος με τον εσπρέσο σε γεύση και ένταση. Στην ουσία, οι κουζίνες εσπρέσο δεν παράγουν πραγματικό εσπρέσο.

Ο εσπρέσο είναι ένα ειδικό είδος καφέ που παράγεται με την εφαρμογή υψηλής πίεσης σε ζεστό νερό που έχει αλεσθεί σε λεπτό βαθμό. Με τη διαδικασία αυτή παράγεται ένας πλούσιος, νόστιμος και έντονα συμπυκνωμένος καφές, ο οποίος συχνά σερβίρεται σε μικρά σφηνάκια.

Η διαδικασία εκχύλισης υψηλής πίεσης που χρησιμοποιείται σε μια τυπική μηχανή εσπρέσο δεν χρησιμοποιείται στις κουζίνες εσπρέσο, οι οποίες αντ' αυτού παρασκευάζουν καφέ με πίεση ατμού.

Υπό αυτό το πρίσμα, οι κουζίνες εσπρέσο είναι μια εξαιρετική επιλογή για την παρασκευή καφέ στο σπίτι, καθώς παρέχουν ένα ισχυρό, νόστιμο ρόφημα που είναι συγκρίσιμο με τον εσπρέσο. Αν σας αρέσει η γεύση του εσπρέσο στον φούρνο, δεν υπάρχει λόγος να μην συνεχίσετε να τον χρησιμοποιείτε για την παρασκευή του καφέ σας.

Μπορείτε επίσης να ψωνίσετε από τη συλλογή μας από διάφορες μηχανές καφέ και διαφορετικούς τύπους καφετιέρας, συμπεριλαμβανομένων των μηχανών καφέ αργής στάγδην και του γαλλικού τύπου.