πρέσα γαλλικού καφέ

13 items total
Καφετιέρα LASZLO, 1 l, σε ασημί, Philippi
149 €
PHP135004

Γαλλική πρέσα - φτιάχνετε καφέ με μέγιστη γεύση με ελάχιστη προσπάθεια

Τι είναι το γαλλικό πρέσα και πώς λειτουργεί

Η γαλλική πρέσα, η οποία συνήθως αναφέρεται ως πρέσα, είναι μια απλή καφετιέρα που χρησιμοποιεί μια κυλινδρική γυάλινη ή πλαστική καράφα και ένα ατσάλινο έμβολο με φίλτρο λεπτού πλέγματος.

Για να φτιάξετε καφέ με το γαλλικό πιεστήριο, βάλτε χοντρό κόκκους καφέ στην καράφα, ρίξτε ζεστό νερό από πάνω και αφήστε το μείγμα να μουλιάσει για λίγο. Στη συνέχεια, ο καφές και το κατακάθι διαχωρίζονται και το κατακάθι σπρώχνεται στον πυθμένα της καράφας, με μια σταδιακή βύθιση προς τα κάτω.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένας καφές με πλούσιο γευστικό προφίλ που είναι γεμάτος σώμα και κρεμώδης. Καθώς δεν φιλτράρεται, ο αφιλτράριστος καφές έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε λάδι και ιζήματα σε σχέση με τον καφέ που παρασκευάζεται με άλλες τεχνικές παρασκευής, γεγονός που μπορεί να του προσδώσει μια κάπως τραχιά υφή.

Στο Kulina, διαθέτουμε τις καλύτερες καφετιέρες γαλλικού τύπου από αξιόπιστους παραγωγούς όπως η Leopold Viena, WMF, και Stelton.

Πόση ώρα φτιάχνω καφέ σε ένα γαλλικό πρέσα

Το ζέσταμα του νερού και το χοντρό άλεσμα των κόκκων καφέ είναι τα πρώτα βήματα για την παρασκευή καφέ σε ένα γαλλικό πιεστήριο. Ρίξτε το καυτό νερό πάνω από το κατακάθι του καφέ στο γαλλικό πιεστήριο, φροντίζοντας να το καλύψετε πλήρως.

Αφού ανακατέψετε το μείγμα, αφήστε το να βράσει για τέσσερα έως πέντε λεπτά. Αδειάστε τον μόλις παρασκευασμένο καφέ στην κούπα της προτίμησής σας, αφού πιέσετε προσεκτικά το έμβολο για να διαχωριστεί ο καφές από το χώμα.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του καφέ που παρασκευάζεται σε μια Χειροκίνητη καφετιέρα γαλλικού καφέ και σε μια μηχανή εσπρέσο

Οι κύριες διαφορές μεταξύ του καφέ που παρασκευάζεται σε μια Χειροκίνητη καφετιέρα γαλλικού καφέ και μιας μηχανής εσπρέσο είναι:

  • Μέθοδος παρασκευής: Η γαλλική πρέσα είναι ένας τύπος βυθιζόμενης καφετιέρας, όπου οι κόκκοι του καφέ βυθίζονται σε ζεστό νερό για λίγα λεπτά πριν πιεστούν και διαχωριστούν από τον παρασκευασμένο καφέ. Η μηχανή espresso χρησιμοποιεί πίεση για να εξαγάγει τον καφέ από τους λεπτοαλεσμένους κόκκους.

  • Μέγεθος άλεσης: Ενώ ο εσπρέσο απαιτεί πολύ λεπτό άλεσμα. Η λεπτότερη άλεση επιτρέπει στο νερό να περάσει γρήγορα μέσα από τους κόκκους του καφέ, δημιουργώντας ένα δυνατό και συμπυκνωμένο σφηνάκι καφέ.

  • Δύναμη καφέ: Ο εσπρέσο είναι μια συμπυκνωμένη δόση καφέ με υψηλό επίπεδο καφεΐνης και έντονη γεύση. Ο καφές που παρασκευάζεται σε γαλλικό πρέσα είναι λιγότερο συμπυκνωμένος και έχει πιο ήπια γεύση.

  • Κρέμα: Ο εσπρέσο έχει ένα στρώμα crema, το οποίο είναι ένας κρεμώδης αφρός με χρώμα καραμέλας στην κορυφή του σφηνάκιου. Ο καφές γαλλικού τύπου δεν έχει στρώμα κρέμας.

  • Εξοπλισμός: Ενώ οι μηχανές εσπρέσο είναι συνήθως πιο ακριβές και απαιτούν περισσότερες δεξιότητες για να λειτουργήσουν.

Αν ψάχνετε για περισσότερους τρόπους παρασκευής καφέ, δείτε την επιλογή μας από καφετιέρες στάγδην, καφετιέρες αργής στάγδην και εσπρέσο κατσαρόλες κουζίνας.