Επιτραπέζια μαγειρικά σκεύη

Επιτραπέζιες κουζίνες - μια βολική και ευέλικτη λύση μαγειρέματος

Τι είναι οι επιτραπέζιες κουζίνες

Οι επιτραπέζιες κουζίνες είναι μια πρακτική και προσαρμόσιμη επιλογή μαγειρέματος που είναι ελαφριά, φορητή και εύκολη στη χρήση. Είναι ιδανικοί για διαμερίσματα, κοιτώνες, γραφεία και για το μαγείρεμα σε εξωτερικούς χώρους, επειδή συχνά είναι μικρότεροι από τους συμβατικούς καυστήρες και φούρνους. Διάφορα φαγητά, όπως τηγανητά, ζυμαρικά και κρέατα σχάρας, μπορούν να παρασκευαστούν χρησιμοποιώντας επιτραπέζιες κουζίνες.

Οι επιτραπέζιες κουζίνες είναι μια πρακτική και οικονομική εναλλακτική λύση για την προετοιμασία γευμάτων χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μια κουζίνα πλήρους μεγέθους.

Ποιοι είναι οι τύποι των επιτραπέζιων κουζινών

Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι επιτραπέζιων κουζινών: Επαγωγικές και ηλεκτρικές. Οι επαγωγικές εστίες είναι οι τύποι ηλεκτρικών εστιών που χρησιμοποιούν μαγνητικό πεδίο για να θερμαίνουν τα μαγειρικά σκεύη. Είναι πολύ αποδοτικοί και μπορούν να θερμανθούν γρήγορα, γεγονός που τους καθιστά δημοφιλή επιλογή για πολλούς ανθρώπους.

Υπάρχουν επίσης ηλεκτρικές εστίες, οι οποίες είναι οι τύποι εστιών που χρησιμοποιούν αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια για να ζεστάνουν το φαγητό σας. Αποτελούνται από έναν ή περισσότερους καυστήρες που τροφοδοτούνται από ένα ηλεκτρικό πηνίο ή στοιχείο. Είναι απλές στη χρήση και προσαρμόσιμες επιτραπέζιες κουζίνες, γι' αυτό και αποτελούν κοινή επιλογή για πολλά σπίτια.

Πώς φροντίζω μια ηλεκτρική κουζίνα

Η διάρκεια ζωής, η βέλτιστη απόδοση και η αποφυγή ηλεκτροπληξίας μιας ηλεκτρικής κουζίνας εξαρτώνται από τη σωστή συντήρηση. Έτσι, ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για τη συντήρηση μιας ηλεκτρικής κουζίνας:

  • Καθαρίζετε πάντα την εστία για να αποφύγετε τη συσσώρευση λαδιού και υπολειμμάτων φαγητού, που μπορεί να οδηγήσουν σε πυρκαγιές και άλλα προβλήματα.
  • Κρατήστε τη συσκευή μαγειρέματος μακριά από νερό, ακόμη και μετά τη χρήση, καθώς η μη τήρηση των κανόνων αυτών μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροπληξία.
  • Είναι επίσης πολύ σημαντικό να βγάζετε πάντα την κουζίνα από την πρίζα όταν δεν χρησιμοποιείται.
  • Τέλος, είναι σημαντικό να αποφύγετε την υπερφόρτωση της κουζίνας. Η υπερφόρτωση της κουζίνας μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση και δυσλειτουργία. Μαγειρεύετε μόνο όσο φαγητό μπορεί να διαχειριστεί η κουζίνα.

Στο Kulina, διαθέτουμε πολλούς άλλους τύπους κουζινών, όπως φριτέζες, κουζίνες αυγών, κουζίνες ατμού, καθώς και ηλεκτρικές ψησταριές επιτραπέζιας χρήσης.