Φριτέζες

Φριτέζες βαθιάς ψύξης και φριτέζες αέρος - για πιο υγιεινό και τραγανό μαγείρεμα

Τι πρέπει να γνωρίζω για τις φριτέζες αέρος

Μια φριτέζα αέρα μοιάζει με ένα φούρνο κυρίως επειδή ψήνει και ψήνει φαγητά, αλλά διαφέρει από ένα φούρνο στο ότι χρησιμοποιεί λιγότερο λάδι από έναν συμβατικό φούρνο και έχει θερμαντικά στοιχεία που βρίσκονται μόνο στην κορυφή. Αυτό κάνει το φαγητό απίστευτα τραγανό μέσα σε λίγα λεπτά.

Οι φριτέζες αέρα συχνά θερμαίνονται πολύ γρήγορα και μαγειρεύουν τα τρόφιμα γρήγορα και ομοιόμορφα λόγω της συγκεντρωμένης πηγής θερμότητας, της θέσης και του μεγέθους του ανεμιστήρα.

Με πολύ λίγο λάδι, οι φριτέζες αέρος σας επιτρέπουν να ετοιμάζετε πιάτα που παραδοσιακά θα τηγανίζονταν βαθιά, όπως τα πατατάκια. Οι φριτέζες αέρος παρέχουν μια καλύτερη εναλλακτική λύση για την προετοιμασία και την κατανάλωση αυτών των τροφίμων και σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.

Πώς λειτουργεί μια φριτέζα αέρος

Σε μια φριτέζα αέρος, τα τρόφιμα τοποθετούνται σε ένα διάτρητο καλάθι και η συσκευή τα μαγειρεύει φυσώντας ζεστό αέρα γύρω τους. Η συναγωγή δημιουργείται από τη δύναμη του αέρα, ο οποίος μαγειρεύει και ροδίζει το εξωτερικό των τροφίμων στο καλάθι. Τα παναρισμένα γεύματα, όπως οι κατεψυγμένες κοτομπουκιές, ή τα μη παναρισμένα αμυλούχα τρόφιμα, όπως οι τηγανητές πατάτες ή οι πατατούλες, θα μαυρίσουν εφόσον η θερμοκρασία του αέρα ξεπεράσει τους 320 F.

Τι διακρίνει μια φριτέζα αέρος από μια φριτέζα φριτέζας

Ενώ η φριτέζα και η φριτέζα αέρος έχουν ορισμένες ομοιότητες, οι δύο μηχανές κουζίνας έχουν επίσης σημαντικές διαφορές, μερικές από τις οποίες επισημαίνονται παρακάτω:

  • Οι φριτέζες χρειάζονται πολύ λάδι για να καλύψουν πλήρως το φαγητό. Τα τρόφιμα που μαγειρεύονται σε φριτέζες αέρος μπορούν να μαγειρευτούν με μια κουταλιά λάδι ή ίσως και καθόλου λάδι.
  • Ορισμένα προϊόντα βγαίνουν πιο τραγανά σε μια φριτέζα αέρος από ό,τι σε μια φριτέζα, καθώς οι φριτέζες αέρος χρησιμοποιούν ελάχιστο έως καθόλου λάδι.
  • Οι φριτέζες χρησιμοποιούνται μόνο για το τηγάνισμα τροφίμων. Οι φριτέζες αέρος μπορούν να χρησιμοποιηθούν για περισσότερες τεχνικές μαγειρέματος, όπως ψήσιμο στη σχάρα ή ψήσιμο!
  • Το μαγείρεμα με τη φριτέζα αέρα είναι πιο υγιεινό.

Υπάρχουν επίσης ορισμένα πλεονεκτήματα που μοιράζονται οι φριτέζες αέρος και οι φριτέζες βαθιάς ψησίματος. Αφήνουν την κουζίνα σας να παραμείνει καθαρή (κάτι που δεν είναι εύκολο αν προσπαθείτε να τηγανίσετε φαγητό σε βαθύ λάδι σε βαθύ τηγάνι) και η πλειονότητα των ραφιών και των καλαθιών για φριτέζες αέρα και φριτέζες είναι ασφαλείς στο πλυντήριο πιάτων.

Ελέγξτε την προσφορά μας σε φριτέζες κουζίνας από αξιόπιστες εταιρείες όπως Tefal ή Severin, και δείτε τι μπορούν να κάνουν για εσάς!