1 items total
Βραστήρας αβγού EK 3165, σε μαύρο, Severin
29,99 € –20 %
23,70 €
SEVE3412064

Πολυλειτουργική ηλεκτρική κουζίνα - μια συσκευή που ανοίγει όλο το φάσμα των δυνατοτήτων μαγειρέματος

Τι είναι ο πολυμάγειρας

Ο πολυμάγειρας είναι μια ευέλικτη συσκευή κουζίνας που έχει σχεδιαστεί για να εξορθολογίζει τη διαδικασία μαγειρέματος συνδυάζοντας τις λειτουργίες πολλών συσκευών κουζίνας σε μια μόνο συσκευή. Πρόκειται ουσιαστικά για μια λύση μαγειρέματος "όλα σε ένα" που μπορεί να εκτελέσει διάφορες εργασίες μαγειρέματος, όπως μαγείρεμα υπό πίεση, αργό μαγείρεμα, σοτάρισμα, μαγείρεμα στον ατμό, μαγείρεμα ρυζιού και πολλά άλλα. Οι πολυμάγειρες είναι εξοπλισμένες με διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος και προκαθορισμένα προγράμματα για να προσαρμόζονται σε ένα ευρύ φάσμα συνταγών και τεχνικών μαγειρέματος.

Ποια είναι τα τυπικά χαρακτηριστικά μιας πολυλειτουργικής χύτρας κατσαρόλας

Τα βασικά χαρακτηριστικά ενός τυπικού πολυμάγειρα περιλαμβάνουν:

 • Μαγείρεμα υπό πίεση: Αυτό μπορεί να μειώσει δραστικά τους χρόνους μαγειρέματος για πιάτα που συνήθως χρειάζονται πολύ χρόνο για να προετοιμαστούν, όπως τα βραστά, τα κοκκινιστά κρέατα και τα φασόλια.

 • Αργό μαγείρεμα: Αυτό σας επιτρέπει να μαγειρεύετε πιάτα σε χαμηλότερη θερμοκρασία για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, καθιστώντας την ιδανική για σούπες, τσίλι και για να μαλακώσετε σκληρά κομμάτια κρέατος.

 • Σοτάρισμα: Σας επιτρέπει να ροδίζετε τα συστατικά απευθείας στην κατσαρόλα πριν μεταβείτε σε άλλη λειτουργία μαγειρέματος.

 • Αέρας: Πολλά μοντέλα διαθέτουν δίσκο ή σχάρα ατμού που σας επιτρέπει να μαγειρεύετε στον ατμό λαχανικά, ψάρια ή ζυμαρικά.

 • Μαγειρική ρυζιού: Οι πολυμάγειρες διαθέτουν συχνά προκαθορισμένα προγράμματα για το μαγείρεμα διαφόρων τύπων ρυζιού και δημητριακών.

 • Παραγωγή γιαουρτιού: Που σας βοηθά να διατηρήσετε τη σωστή θερμοκρασία και περίοδο επώασης για σπιτικό γιαούρτι.

 • Ψήσιμο και ψήσιμο: Για την παρασκευή ψωμιού, κέικ και ψητών κρεάτων.

 • Προσαρμόσιμα προγράμματα: Πολλοί πολυμάγειρες σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε τα δικά σας προσαρμοσμένα προγράμματα μαγειρέματος ή να προσαρμόσετε τα υπάρχοντα προκαθορισμένα προγράμματα ώστε να ταιριάζουν στις συνταγές σας.

 • Κρατήστε το ζεστό: Μετά την ολοκλήρωση του μαγειρέματος, ο πολυμάγειρας μπορεί να μεταβεί αυτόματα σε λειτουργία διατήρησης της θερμοκρασίας του πιάτου μέχρι να είστε έτοιμοι να το σερβίρετε.

 • Χρονοδιακόπτης και καθυστέρηση έναρξης: Μπορείτε να ρυθμίσετε χρονοδιακόπτη ή καθυστέρηση έναρξης για να έχετε το γεύμα σας έτοιμο όταν το θέλετε, ακόμη και αν δεν είστε στην κουζίνα.

Στο Kulina θα βρείτε πολυμάγειρες από διάφορες μάρκες και σε διάφορα μοντέλα, καθένα από τα οποία προσφέρει διαφορετικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες. Μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο και χώρο στον πάγκο, εξαλείφοντας την ανάγκη για πολλαπλές μεμονωμένες συσκευές. Ωστόσο, είναι σημαντικό να διαβάσετε το εγχειρίδιο χρήσης και να πειραματιστείτε με τις διάφορες λειτουργίες για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα από τον πολυμάγειρά σας, καθώς οι χρόνοι μαγειρέματος και οι τεχνικές μπορεί να διαφέρουν από τις παραδοσιακές μεθόδους.

Ποιος χρειάζεται μια κατσαρόλα πολλαπλών λειτουργιών

Ένα δοχείο μαγειρέματος πολλαπλών λειτουργιών, που συχνά αναφέρεται ως πολυμάγειρας ή πολυμάγειρας, μπορεί να είναι χρήσιμο για ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων με διαφορετικές ανάγκες μαγειρέματος και τρόπο ζωής. Ακολουθούν ορισμένες ομάδες ατόμων που μπορεί να βρουν ένα πολυλειτουργικό μαγειρικό σκεύος ιδιαίτερα χρήσιμο:

 1. Πολυάσχολοι επαγγελματίες: Οι άνθρωποι με πολυάσχολο πρόγραμμα που θέλουν να ετοιμάζουν σπιτικά γεύματα γρήγορα χωρίς να θυσιάζουν τη γεύση ή τη διατροφή μπορούν να επωφεληθούν από την αποτελεσματικότητα ενός πολυμάγειρα.

 2. Γονείς: Οι πολυμάγειρες είναι ιδανικοί για τους γονείς που θέλουν να παρέχουν υγιεινά γεύματα στην οικογένειά τους, αλλά μπορεί να έχουν περιορισμένο χρόνο για μαγείρεμα. Η συσκευή μπορεί να χειριστεί μια ποικιλία εργασιών μαγειρέματος, από το μαγείρεμα δημητριακών μέχρι το αργό μαγείρεμα βραστό φαγητό, διευκολύνοντας την προετοιμασία των γευμάτων.

 3. Φοιτητές: Μπορούν να χρησιμοποιήσουν έναν πολυμάγειρα για να ετοιμάσουν μια μεγάλη ποικιλία γευμάτων με ελάχιστη προσπάθεια και χώρο.

 4. Άτομα με συνείδηση υγείας: Μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις λειτουργίες μαγειρέματος στον ατμό και μαγειρέματος υπό πίεση ενός πολυμάγειρα για να διατηρήσουν τα θρεπτικά συστατικά στα γεύματά τους.

 5. Σπιτικοί μάγειρες και λάτρεις του φαγητού: Ακόμα και οι έμπειροι οικιακοί μάγειρες μπορούν να επωφεληθούν από έναν πολυμάγειρα για την ευκολία και την ικανότητά του να χειρίζεται διάφορες τεχνικές μαγειρέματος. Μπορεί να αποτελέσει πολύτιμη προσθήκη στο οπλοστάσιο της κουζίνας τους.

 6. Ηλικιωμένα άτομα: Μπορούν να απλοποιήσουν το μαγείρεμα για τους ηλικιωμένους που μπορεί να έχουν περιορισμένη κινητικότητα ή ενέργεια. Τα προκαθορισμένα προγράμματα μαγειρέματος μπορούν να κάνουν την προετοιμασία των γευμάτων πιο εύχρηστη.

 7. Νέοι στη μαγειρική: Τα άτομα που μόλις αρχίζουν να μαθαίνουν τεχνικές μαγειρέματος μπορούν να επωφεληθούν από τα καθοδηγούμενα προκαθορισμένα προγράμματα που διευκολύνουν τη δημιουργία καλά μαγειρεμένων γευμάτων.

 8. Συχνοί διασκεδαστές: Μπορούν να επωφεληθούν από την ευελιξία του πολυμάγειρα για την προετοιμασία μιας ποικιλίας πιάτων για διαφορετικές περιστάσεις.

 9. Συνθήκες υγείας: Μπορούν να χρησιμοποιήσουν έναν πολυμάγειρα για να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο των συστατικών που χρησιμοποιούν στα γεύματά τους.

 10. Λάτρεις του κάμπινγκ ή του τροχόσπιτου: Τα μαγειρικά σκεύη πολλαπλών λειτουργιών με φορητές επιλογές μπορούν να αποτελέσουν μια εξαιρετική προσθήκη στα ταξίδια για κάμπινγκ ή στις περιπέτειες με τροχόσπιτο, παρέχοντας μια συμπαγή λύση για την προετοιμασία γευμάτων εν κινήσει.

 11. Όποιος αναζητά ευκολία: Οποιοσδήποτε επιθυμεί να απλοποιήσει την προετοιμασία των γευμάτων, να εξοικονομήσει χρόνο και να μειώσει την ανάγκη για πολλαπλές συσκευές κουζίνας, μπορεί να επωφεληθεί από ένα δοχείο μαγειρέματος πολλαπλών λειτουργιών.

Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη σας τις συνήθειες μαγειρέματος, τον τρόπο ζωής σας και τον χώρο της κουζίνας όταν αποφασίζετε αν ένα δοχείο μαγειρέματος πολλαπλών λειτουργιών είναι κατάλληλο για εσάς. Ενώ προσφέρει ευκολία, ευελιξία και οφέλη εξοικονόμησης χρόνου, είναι απαραίτητο να διαβάσετε το εγχειρίδιο χρήσης και να εξοικειωθείτε με τις λειτουργίες της συσκευής για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις δυνατότητές της.