Γκριλιέρες επαφής

3 items total

Γκριλ επαφής - μια ιδανική συσκευή μαγειρέματος για ψήσιμο και θέρμανση ποικίλων πιάτων

Τι είναι οι σχάρες επαφής

Οι σχάρες επαφής, γνωστές και ως πρέσες panini, είναι συσκευές κουζίνας που έχουν δημιουργηθεί για το γρήγορο και βολικό ψήσιμο των τροφίμων στη σχάρα. Αποτελούνται από δύο θερμές πλάκες που ενώνονται και μαγειρεύουν ταυτόχρονα τα τρόφιμα και από τις δύο πλευρές. Πολλά πιάτα, όπως μπιφτέκια, πουλερικά, λαχανικά και σάντουιτς, μπορούν να παρασκευαστούν χρησιμοποιώντας σχάρες επαφής. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους και διατίθενται σε διάφορες εκδόσεις και μεγέθη.

Είναι μια δημοφιλής συσκευή για οικιακές κουζίνες, καθώς και για επαγγελματικές κουζίνες όπως εστιατόρια και καφετέριες. Το συμπαγές μέγεθος και η ευκολία χρήσης τους καθιστούν ένα βολικό εργαλείο για πολυάσχολους μάγειρες που θέλουν να ετοιμάσουν γρήγορα, νόστιμα γεύματα.

Στο Kulina, έχουμε επιλέξει προσεκτικά μια μεγάλη ποικιλία από ανθεκτικές σχάρες επαφής από γνωστούς παραγωγούς όπως Severin, Tefal, και WMF.

Πώς μπορώ να καθαρίσω μια σχάρα επαφής

Μια ψησταριά επαφής μπορεί να καθαριστεί απομακρύνοντας τυχόν επιπλέον σωματίδια φαγητού, πλένοντάς την με ένα υγρό πανί ή σφουγγάρι και χρησιμοποιώντας μια πάστα από μαγειρική σόδα για να αφαιρέσετε τυχόν δύσκολους λεκέδες ή υπολείμματα καψίματος.

Επίσης, είναι ζωτικής σημασίας να μείνετε μακριά από τα λειαντικά καθαριστικά. Εάν η σχάρα διαθέτει αποσπώμενες πλάκες, θα πρέπει να καθαρίζονται ξεχωριστά στο πλυντήριο πιάτων ή σε ζεστό σαπουνόνερο.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός γκριλ επαφής και ενός γευσιγνωστή σάντουιτς

Ο όρος "σχάρα επαφής" αναφέρεται σε μια συσκευή μαγειρέματος με δύο θερμές πλάκες που συνδέονται μεταξύ τους με άρθρωση. Οι πλάκες μπορούν να ανοίγουν και να κλείνουν όπως τα κελύφη και είναι συχνά ραβδωτές, γεγονός που αποτυπώνει σημάδια ψησίματος στο φαγητό. Οι πλάκες ψησίματος μιας σχάρας επαφής είναι συχνά μεγαλύτερες από τις τετράγωνες σχισμές των τυπικών συσκευών παρασκευής σάντουιτς, παρέχοντας ένα ευρύτερο φάσμα επιλογών μαγειρέματος.

A τοστιέρα, από την άλλη πλευρά, είναι μια μικρή συσκευή πάγκου που προορίζεται για την παρασκευή σάντουιτς σε τετράγωνο (ή τριγωνικό) σχήμα, συνήθως με ψωμί του τοστ. Μπορεί να ανοίγει και να κλείνει όπως ένα βιβλίο χάρη σε δύο αρθρωτές πλάκες που είναι συνήθως επίπεδες. Μια ευρεία γκάμα σάντουιτς, για παράδειγμα, με ψητό τυρί, ζαμπόν και τυρί και τόνο, μπορούν να παρασκευαστούν με μια τοστιέρα.

Μπορείτε επίσης να δείτε τις συλλογές μας με άλλες ηλεκτρικές ψησταριές και άλλες βασικές συσκευές κουζίνας, όπως επεξεργαστές τροφίμων, τοστιέρες, ηλεκτρικές κουζίνες και βραστήρες.