κουτάλια φαγητού

13 items total
Ιαπωνικό κουτάλι BLACK MATT, 17,5 cm, μαύρο, MIJ
10,99 €
MIJC7959
Ιαπωνικό κουτάλι, 15 cm, λευκό, MIJ
8,99 €
MIJC7962
Ιαπωνικό κουτάλι, 15 cm, μαύρο ματ, MIJ
8,99 €
MIJC7960
Ιαπωνικό κουτάλι, 17,5 cm, λευκό, MIJ
10,99 €
MIJC7961
Κουτάλι MACHINE COLLECTION, 19,5 cm, Seletti
Κουτάλι MACHINE COLLECTION, 19,5 cm, Seletti
Online σε απόθεμα (14 pcs)
18 €
SLT10957
Κουτάλι MAXIME, γκρι, Blomus
Κουτάλι MAXIME, γκρι, Blomus
Online σε απόθεμα (8 pcs)
15,25 €
BM64125
Κουτάλι MAXIME, θερμό γκρι, Blomus
Κουτάλι MAXIME, θερμό γκρι, Blomus
Online σε απόθεμα (3 pcs)
15,25 €
BM64124
Κουτάλι SHINO BLUE, 12 cm, MIJ
Κουτάλι SHINO BLUE, 12 cm, MIJ
Online σε απόθεμα (30 pcs)
4,39 €
MIJC2855
Κουτάλι STELLA, ματ ανοξείδωτο ατσάλι, Blomus
11,17 €
BM63825
Κουτάλι STELLA, μαύρο, Blomus
Κουτάλι STELLA, μαύρο, Blomus
Online σε απόθεμα (1 pcs)
11,73 €
BM64196
Κουτάλι για τάπας BLACK SPECKLE, 12 cm, MIJ
4,39 €
MIJC2850
Κουτάλι φαγητού DINNER, Zwilling
11,86 € –7 %
Κουτάλι φαγητού DINNER, Zwilling
Online σε απόθεμα (2 pcs)
11 €
ZW7041801

Κουτάλια - κουτάλια που χρειάζεται κάθε τραπέζι

Τι είναι οι κουταλιές της σούπας

Οι κουταλιές της σούπας είναι ένα είδος μαγειρικού σκεύους τόσο για το σερβίρισμα όσο και για την κατανάλωση φαγητού. Προορίζονται για γενική χρήση στο τραπέζι και είναι μεγαλύτερα από τα κουταλάκια του τσαγιού αλλά μικρότερα από τα κουτάλια σερβιρίσματος.

Το κουτάλι της σούπας είναι συνήθως ένα κουτάλι με ρηχή κουτάλα ή μπολ με μακριά λαβή από ανοξείδωτο χάλυβα, πορσελάνη ή ατσάλι. Οι κουταλιές της σούπας χρησιμοποιούνται για την κατανάλωση σούπας, δημητριακών, μαγειρευτών φαγητών, κάρυ και άλλων υγρών ή ημίρρευστων φαγητών.

Τα κουταλάκια της σούπας είναι ένα απαραίτητο αντικείμενο σε κάθε κουζίνα ή τραπεζαρία, γι' αυτό συγκεντρώσαμε τα καλύτερα στο Kulina από γνωστούς κατασκευαστές όπως Blomus, MIJ, και ZWILLING.

Ο όρος "κουταλιά της σούπας" χρησιμοποιείται επίσης ως μαγειρικό μέτρο όγκου που χρησιμοποιείται συχνά σε βιβλία μαγειρικής και συνταγές. Με αυτή την ιδιότητα, συνήθως συντομογραφείται ως κουταλιά της σούπας ή κουταλιά της σούπας και είναι ακριβώς 15 ml.

Ποιοι είναι οι τύποι των κουταλιών της σούπας

Υπάρχουν διάφοροι τύποι κουταλιών, όπως:

  • Τυπική κουταλιά της σούπας: Αυτό το στυλ κουταλιού χρησιμοποιείται τόσο για φαγητό όσο και για σερβίρισμα
  • Κουτάλι σούπας: Σε σύγκριση με το συνηθισμένο κουτάλι, αυτό το είδος έχει βαθύτερο και πιο στρογγυλεμένο μπολ. Είναι φτιαγμένο για την κατανάλωση σούπας, μαγειρευτών φαγητών και άλλων τροφίμων με υγρή βάση.
  • Κουτάλι επιδόρπιο: Το κουτάλι αυτό χρησιμοποιείται για την κατανάλωση επιδόρπιων και φρούτων και είναι μικρότερο από ένα κανονικό κουτάλι.
  • Κουτάλι σερβιρίσματος: Αυτό το είδος του κουτάλι είναι μεγαλύτερο από ένα κανονικό κουτάλι και χρησιμοποιείται για το σερβίρισμα των γευμάτων στο τραπέζι (ρύζι, πατάτα, δημητριακά, λαχανικά).

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός κουταλάκι και μιας κουταλιάς της σούπας

Το μέγεθος είναι η κύρια διαφορά μεταξύ ενός κουταλάκι και μιας κουταλιάς της σούπας. Σε σύγκριση με τις κουταλιές της σούπας, τα κουταλάκια του γλυκού φαίνονται μικρότερα και έχουν στενότερο μπολ ή κουτάλα. Χρησιμοποιούνται συχνά για το ανακάτεμα του τσαγιού ή του καφέ μετά την προσθήκη ζάχαρης, καθώς και για την κατανάλωση γλυκών ή κέικ. Και οι δύο τύποι κουταλιών μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη μέτρηση μπαχαρικών και άλλων συστατικών. Το κουταλάκι χρησιμοποιείται για τη μέτρηση ή την προσθήκη μικρότερων ποσοτήτων συστατικών και είναι μικρότερο από το κουταλάκι της σούπας. Η διαφορά μεταξύ του όγκου τους είναι περίπου τριπλάσια, οπότε αν μια κουταλιά της σούπας είναι 10 g αλεύρι, το κουταλάκι χωράει 3, ενώ μια κουταλιά της σούπας χωράει 15 γραμμάρια νερού ή γάλακτος, ένα κουταλάκι χωράει 5 γραμμάρια.

Σε γενικές γραμμές, το είδος του γεύματος που σερβίρετε ή τρώτε θα καθορίσει το είδος της κουταλιάς που θα χρησιμοποιήσετε. Για μια πιο εκλεκτή εμπειρία γεύματος, μπορείτε να ψωνίσετε από τη συλλογή μας με είδη πρώτης ανάγκης που περιλαμβάνουν σετ μαχαιροπήρουνων, ποτήρια και σερβίτσια, κ.λπ.