μαχαίρια φαγητού

5 items total
Πιρούνι MAXIME, γκρι, Blomus
Πιρούνι MAXIME, γκρι, Blomus
Online σε απόθεμα (7 pcs)
15,25 €
BM64131
Πιρούνι MAXIME, θερμό γκρι, Blomus
Outlet
Πιρούνι MAXIME, θερμό γκρι, Blomus
Online σε απόθεμα (2 pcs)
15,25 €
BM64130
Πιρούνι STELLA, ματ ανοξείδωτο ατσάλι, Blomus
11,17 €
BM63827
Πιρούνι STELLA, μαύρο, Blomus
Πιρούνι STELLA, μαύρο, Blomus
Online σε απόθεμα (3 pcs)
11,73 €
BM64198

Επιτραπέζια πιρούνια - το βασικό σας σκεύος για το κύριο πιάτο ενός γεύματος

Τα επιτραπέζια πιρούνια είναι ένα είδος μαχαιροπήρουνου που χρησιμοποιείται κυρίως για το μάζεμα και την κατανάλωση στερεών αντικειμένων, όπως το κρέας, τα λαχανικά και τα δημητριακά. Έχουν δύο έως τέσσερις μύτες και συνήθως συνοδεύονται από επιτραπέζια μαχαίρια και κουτάλια της ίδιας συλλογής μαχαιροπήρουνων.

Τα επιτραπέζια πιρούνια διατίθενται σε διάφορα σχήματα και μεγέθη και συχνά κατασκευάζονται από ανοξείδωτο χάλυβα ή χάλυβα. Χρησιμοποιούνται καθημερινά, σε όλα τα περιβάλλοντα και σε όλες τις περιστάσεις. Πολύ συχνά αποτελούν μέρος μεγαλύτερων σετ μαχαιροπήρουνων.

Ποιοι είναι οι τύποι των πιρουνιών

Τα πιρούνια κυκλοφορούν σε διάφορους τύπους, ο καθένας με ξεχωριστό σκοπό. Μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές ποικιλίες παρατίθενται παρακάτω:

  • Επιτραπέζιο πιρούνι: Αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος πιρουνιού, που χρησιμοποιείται για την κατανάλωση γευμάτων στο τραπέζι. Συνήθως έχει τέσσερα δόντια και μια μακριά λαβή.
  • Πιρούνι για επιδόρπιο: Τα πηρούνια επιδόρπιου έχουν μικρότερα δόντια και είναι μικρότερα από ένα πιρούνι. Χρησιμοποιείται για επιδόρπια, όπως κέικ, πίτες και γλυκά.
  • Πιρούνι για ψάρια: Αυτό το πιρούνι είναι κατασκευασμένο ειδικά για την κατανάλωση γεύματος ψαριού. Είναι μακρύ, λεπτό και έχει ελαφρώς κυρτή άκρη.
  • Πιρούνι σερβιρίσματος: Αυτό το πιρούνι έχει μακριά δόντια που χρησιμοποιούνται για το σερβίρισμα μεγάλων γευμάτων, όπως κατσαρόλες ή σαλάτες.

Σε γενικές γραμμές, το είδος του φαγητού που τρώτε ή σερβίρετε θα καθορίσει το είδος του πιρουνιού που θα χρησιμοποιήσετε. Τα πιρούνια διατίθενται σε διάφορα σχέδια που εξυπηρετούν διάφορες λειτουργίες και μπορούν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα και την ευχαρίστηση του φαγητού και του σερβιρίσματος.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός πιρούνι και ενός πιρούνα σερβιρίσματος

A πιρούνα σερβιρίσματος και ένα πιρούνι διακρίνονται κυρίως από το μέγεθος και τον προορισμό τους.

Το πιρούνι είναι ένα πιρούνι κανονικού μεγέθους που χρησιμοποιείται στα τραπέζια για ατομικές μερίδες. Είναι φτιαγμένο για το μάζεμα και την κατανάλωση μικροσκοπικών έως μεσαίων μερίδων φαγητού, όπως ζυμαρικά, κρέας ή λαχανικά.

Το πιρούνα σερβιρίσματος, από την άλλη πλευρά, έχει μεγαλύτερο βάρος, μακρύτερη λαβή και μακρύτερα δόντια από ένα πιρούνι. Κατασκευάζεται για το σερβίρισμα μεγαλύτερων μερίδων φαγητού, όπως ψητά, κρέας, γαλοπούλα κ.λπ. Υπάρχουν επίσης μεγαλύτερα πιρούνια για κρέας που χρησιμοποιούνται κυρίως στην κουζίνα για την κοπή ψητών ή ζαμπόν.

Τα πηρούνια των πιρουνιών σερβιρίσματος είναι συχνά μακρύτερα από εκείνα των επιτραπέζιων πιρουνιών, καθιστώντας τα πιο κατάλληλα για το σερβίρισμα μεγαλύτερων πιάτων. Τα πιρούνια σερβιρίσματος διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και σχέδια. Συχνά περιλαμβάνονται σε ένα σετ συμπληρωματικών σκευών σερβιρίσματος που χρησιμοποιούνται για επίσημα γεύματα ή ειδικές εκδηλώσεις και είναι γενικά πιο περίτεχνα και διακοσμητικά από τα επιτραπέζια πιρούνια.