πιρούνια σερβιρίσματος

3 items total

Πιρούνα σερβιρίσματος - ένα απαραίτητο σκεύος σερβιρίσματος πολλαπλών χρήσεων

Τι είναι τα πιρούνια σερβιρίσματος

Τα πιρούνια σερβιρίσματος είναι ξύλινες κουτάλες μαγειρικής που είναι ειδικά σχεδιασμένα για το σερβίρισμα φαγητού. Ανάλογα με τη χρήση για την οποία προορίζονται, διατίθενται σε διάφορα σχήματα και μεγέθη και συχνά είναι μακρύτερα και μεγαλύτερα από τα κανονικά πιρούνια τραπεζαρίας. Τα πιρούνια που χρησιμοποιούνται για το σερβίρισμα σνακ, ελιών, τυριού ή ζαμπόν, από την άλλη πλευρά, είναι αρκετά μικρά και διαθέτουν δύο μύτες

Τα πιρούνια σερβιρίσματος χρησιμοποιούνται συνήθως για να μεταφέρουν το φαγητό από ένα πιάτο σερβιρίσματος σε ένα πιάτο ή για να κρατούν σταθερά μεγαλύτερα κομμάτια φαγητού ενώ αυτά κόβονται ή κόβονται σε φέτες.

Στον ιστότοπο Kulina, διαθέτουμε μια ποικιλία από πιρούνια σερβιρίσματος και κάθε τύπος πιρουνιού έχει μοναδικές ιδιότητες που διευκολύνουν το σερβίρισμα μιας συγκεκριμένης κουζίνας ή ενός συγκεκριμένου πιάτου. Αυτά τα πιρούνια σερβιρίσματος έχουν επιλεγεί από διάσημους κατασκευαστές όπως Eva Solo, Nicolas Vahé, WMF, και ZWILLING.

Ανοξείδωτο ατσάλι, μπαμπού και άλλα υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή πιρουνιών σερβιρίσματος. Αποτελούν απαραίτητη συσκευή σε κάθε κουζίνα ή τραπεζαρία και συχνά περιλαμβάνονται σε σετ μαχαιροπήρουνων για επίσημα και ανεπίσημα γεύματα.

Ποιοι είναι οι τύποι των πιρουνιών σερβιρίσματος

Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες πιρούνα σερβιρίσματος , καθεμία με ξεχωριστή λειτουργία. Αυτά είναι μερικά τυπικά παραδείγματα:

  • Πιρούνι σαλάτας: Αυτό το πιρούνι είναι κατασκευασμένο ειδικά για το σερβίρισμα σαλάτας και άλλων φαγητών που απαιτούν κουτάλι και έχει κοντύτερα και πιο πλατιά δόντια από ένα συμβατικό πιρούνι. Τα πιρούνια σαλάτας αποτελούν συχνά μέρος ενός σετ κουταλιών σαλάτας.
  • Πιρούνι για ζυμαρικά: Με τις μακριές, λεπτές, ελαφρώς κυρτές μύτες του, αυτό το πιρούνι είναι ιδανικό για το στριφογύρισμα σπαγγέτι και άλλων μακριών ζυμαρικών.
  • Πιρούνι για ψάρια: Αυτό το πιρούνι έχει πλατύ, επίπεδο κεφάλι και μακριά δόντια που χρησιμοποιούνται για το σερβίρισμα των ψαριών. Χρησιμοποιείται συχνά σε επίσημα γεύματα μαζί με ένα μαχαίρι ψαριού. Ελέγξτε την ποικιλία μας σε μαχαιροπήρουνα για ψάρια και θαλασσινά.
  • Πιρούνι επιδόρπιο: A πιρούνι για επιδόρπιο, το οποίο είναι μικρότερο από ένα κανονικό πιρούνι, χρησιμοποιείται συχνά για το σερβίρισμα επιδόρπιων ή μικρών πιάτων με φαγητό. Θα μπορούσε να διαθέτει ένα πινέλο με μικρή καμπυλότητα για να σας βοηθάει να μαζεύετε ποσότητες σε μέγεθος μπουκιάς.

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις ποικιλίες πιρούνα σερβιρίσματος που μπορείτε να αγοράσετε από την ιστοσελίδα μας.Υπάρχουν και άλλες ποικιλίες, κατασκευασμένες για πιο ιδιαίτερες ανάγκες ή εκδηλώσεις.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός πιρούνα σερβιρίσματος και ενός πιρουνιού φαγητού

Το πιρούνι τραπεζαρίας, που αναφέρεται επίσης ως πιρούνι, είναι ένα πιρούνι τυπικού μεγέθους που χρησιμοποιείται για την κατανάλωση γευμάτων. Συνήθως έχει τέσσερα δόντια και μια μακριά λαβή. Τα πιρούνια τραπεζαρίας χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά του φαγητού από το πιάτο στο στόμα και είναι συνήθως μεγαλύτερα.