ποτήρια σαμπάνιας

44 items total
Ποτήρι Prosecco KOYOI 200 ml, διαφανές, γυάλινο, Blomus
New
25,45 €
BM64489
Ποτήρι για σαμπάνια, 200 ml Eva Solo
33,90 € –20 %
Ποτήρι για σαμπάνια, 200 ml Eva Solo
Online σε απόθεμα (40 pcs)
27,12 €
ES541004
Ποτήρι για σαμπάνια, 200 ml, Eva Solo
Outlet
33,90 € –20 %
27,12 €
ES541007
Ποτήρι Sekt Sommeliers Riedel
Ποτήρι Sekt Sommeliers Riedel
Online σε απόθεμα (4 pcs)
84,99 €
RD440088
Ποτήρι για σαμπάνια CABERNET, σετ 6 τεμαχίων, 290 ml, Holmegaard HMG4303391
Ποτήρι για σαμπάνια CHARLOTTE AMALIE, 270 ml, Holmegaard
32,95 €
HMG4304935
Up
More products

Ποτήρια σαμπάνιας - ένα κομψό ποτήρι για μια κομψή γιορτή

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι ποτηριών σαμπάνιας

Υπάρχουν πολλά ποτήρια σαμπάνιας, καθένα από τα οποία προορίζεται να ενισχύσει την εμπειρία της κατανάλωσης αφρώδους οίνου. Τα πιο συνηθισμένα ποτήρια σαμπάνιας περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Το φλάουτο: Το φλάουτο είναι το πιο δημοφιλές Ποτήρι για σαμπάνια , λόγω του ψηλού, στενού μπολ του, το οποίο διατηρεί το ανθρακικό άλας του κρασιού και συγκεντρώνει τις γεύσεις του.
  • Τουλίπα: Το φαρδύτερο μπολ και το κωνικό χείλος του ποτηριού τουλίπας βοηθούν στην ανάδειξη των γεύσεων και των αρωμάτων του κρασιού, διατηρώντας παράλληλα τις φυσαλίδες.
  • Coupe: Το ποτήρι coupe είναι ένα φαρδύ, ρηχό ποτήρι με φαρδύ χείλος που ήταν δημοφιλές στις αρχές του 20ού αιώνα. Παρόλο που είναι λιγότερο συνηθισμένο στις μέρες μας, τα ποτά σαμπάνιας εξακολουθούν να το χρησιμοποιούν συχνά.
  • Τρομπέτα: Το ποτήρι τρομπέτα είναι παρόμοιο με το ποτήρι φλάουτο, με τη διαφορά ότι έχει μεγαλύτερο μπολ και κοντύτερο στέλεχος. Σκοπός του είναι να διατηρήσει το ανθρακικό του κρασιού, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις γεύσεις και τα αρώματά του.

Κάθε Ποτήρι για σαμπάνια έχει μοναδική μορφή και σχεδιασμό, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τη γεύση, το άρωμα και τη συνολική απόλαυση του κρασιού.

Στα καταστήματα Kulina, μπορείτε να αγοράσετε πολλά ποτήρια σαμπάνιας από γνωστούς παραγωγούς όπως Blomus, προσφέροντάς σας μια ποικιλία από στυλ και σχέδια για να διαλέξετε. Βεβαιωθείτε ότι σερβίρετε τη σαμπάνια δροσερή και για να το κάνετε αυτό επιλέξτε ένα κομψό σαμπανιέρα και γεμίστε το με παγάκια!


Πώς πίνουν οι Γάλλοι τη σαμπάνια

Η σαμπάνια είναι ένα αφρώδες κρασί που καταναλώνεται συχνά στη Γαλλία σε ειδικές περιστάσεις και συνδέεται με τον πλούτο και τις γιορτές. Η σαμπάνια απολαμβάνεται συχνά ως απεριτίφ, με φαγητά όπως οστρακοειδή, πουλερικά ή τυρί, καθώς και με επιδόρπιο. Στις προπόσεις σε μεγάλες εκδηλώσεις όπως οι γάμοι και οι εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς, η σαμπάνια χρησιμοποιείται επίσης συνήθως.

Στους Γάλλους αρέσει να αναμειγνύουν τη σαμπάνια με άλλα συστατικά για να δημιουργήσουν κοκτέιλ όπως η Mimosa ή η Kir Royale, εκτός από το να την πίνουν μόνη της.

Μπορώ να πιω prosecco από ποτήρι για σαμπάνια

Βεβαίως, μπορείτε να σερβίρετε Prosecco σε ποτήρι για σαμπάνια. Αν και τα ποτήρια σαμπάνιας και Prosecco διαφέρουν κάπως στο μέγεθος και το σχήμα, είναι αρκετά παρόμοια ώστε να μπορείτε να αντικαταστήσετε το ένα με το άλλο.

Ωστόσο, για να αποκομίσετε τη μεγαλύτερη δυνατή γεύση και τον καλύτερο αναβρασμό από τον Prosecco σας, προτείνεται συνήθως να τον σερβίρετε σε ποτήρι Prosecco, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για να κάνει ακριβώς αυτό.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τα άλλα ποτήρια ποτών μας, συμπεριλαμβανομένων ποτηριών κρασιού, ποτηριών κοκτέιλ και μακρών ποτηριών ποτών που είναι κατασκευασμένα ειδικά για ειδικά ποτά.