Συσκευές μαγειρέματος σε κενό αέρος Sous-vide

Sous-vide Vacuum Cooker - ο ασυνήθιστος βοηθός της κουζίνας σας

Ο γαλλικός όρος sous vide, που μεταφράζεται ως "υπό κενό", αναφέρεται σε μια μέθοδο μαγειρέματος κατά την οποία τα τρόφιμα τοποθετούνται σε ένα αεροστεγές δοχείο και βυθίζονται σε μια κατσαρόλα με νερό που έχει θερμανθεί σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία.

Ποια είναι τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του μαγειρέματος sous vide

Παρόλο που το μαγείρεμα sous vide απαιτεί ειδικό εξοπλισμό και περισσότερο χρόνο, έχει μερικά μεγάλα πλεονεκτήματα.

  • έχετε μεγάλο έλεγχο του χρόνου μαγειρέματος. Το φαγητό μπορεί να προετοιμαστεί και να σφραγιστεί σε κενό αέρος έως και μία ημέρα νωρίτερα και να αφεθεί να μαγειρευτεί αργά στο φούρνο νερού. Μπορείτε να μαγειρέψετε το φαγητό σας κατά τη διάρκεια της νύχτας και να σερβίρετε το γεύμα σας όποτε είστε έτοιμοι.
  • δεν χρειάζεται να ελέγχετε μόνοι σας τη θερμοκρασία - μπορείτε να μαγειρεύετε κρέας και ψάρι για ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα χωρίς να χρειάζεται να ελέγχετε μόνοι σας τη θερμοκρασία
  • το μαγείρεμα sous vide είναι χωρίς χέρια! - το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συσκευάσετε το φαγητό σας σε κενό αέρος, να το τοποθετήσετε στο νερό, να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία και να φύγετε
  • Το Sous vide διατηρεί περισσότερα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες από άλλες μεθόδους μαγειρέματος.
  • οι κουζίνες sous vide κάνουν το κρέας πιο τρυφερό
  • σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να μαγειρευτεί sous vide- μερικοί σεφ το χρησιμοποιούν ακόμη και για να βράσουν αυγά.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω μια κουζίνα κενού Sous-vide

Θα χρειαστείτε τουλάχιστον τρία αντικείμενα για να ξεκινήσετε: νερό, ένα μεγάλο δοχείο και μια σφραγιζόμενη σακούλα. Ο πιο συνηθισμένος τύπος επανασφραγιζόμενης σακούλας υψηλής ποιότητας είναι η σακούλα κενού και μπορείτε να την προμηθευτείτε από την ιστοσελίδα μας.

Δεδομένου ότι το μαγείρεμα των τροφίμων sous vide εντείνει τη γεύση, σας συμβουλεύουμε να χρησιμοποιήσετε λίγα μπαχαρικά για να καρυκεύσετε το γεύμα σας πριν το συσκευάσετε. Απλώς γεμίστε τη σακούλα, πιέστε τον αέρα και τοποθετήστε την στο ζεστό υδατόλουτρο του δοχείου.

Ποια είναι τα απαραίτητα για τη χρήση μιας κουζίνας sous-vide

Εκτός από τη συσκευή μαγειρέματος sous-vide, θα χρειαστείτε και κάποιο πρόσθετο εξοπλισμό, όπως μια συσκευή σφράγισης σε σακούλες κενού, σακούλες κενού ή αλουμινόχαρτο, μια αντλία κενού. Μερικά από αυτά παρατίθενται παρακάτω:

Μηχανή σφράγισης κενού: Τα μηχανήματα σφράγισης κενού λειτουργούν με την εξάλειψη του αέρα από μια πλαστική σακούλα συσκευασμένη με τρόφιμα πριν τη σφραγίσουν με θερμότητα. Αυτό διατηρεί τα τρόφιμά σας πιο φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την ανάπτυξη μικροβίων. Έχει χρησιμοποιηθεί για το μαγείρεμα υπό κενό, καθώς η στεγανή σφράγιση αποτρέπει επίσης την απώλεια υγρασίας και το κάψιμο.

Σακούλες για σφραγιστή κενού: Τα τρόφιμα διατηρούνται φρέσκα έως και 8 φορές περισσότερο σε σακούλες κενού. Όλα τα θρεπτικά συστατικά παραμένουν άθικτα και έχουν ακόμα την πλήρη γεύση και το άρωμά τους. Αυτές οι σακούλες είναι οι καλύτερες για μαγείρεμα υπό κενό, καθώς είναι ανθεκτικές και αντέχουν στα εγκαύματα όταν θερμαίνονται.

Για να εγγυηθούμε μια άκρως επιτυχημένη εμπειρία μαγειρέματος, σας προσφέρουμε όλα όσα χρειάζεστε για το μαγείρεμα sous-vide, από κουζίνες sous-vide μέχρι όλα τα αξεσουάρ από γνωστές εταιρείες όπως Severin και Zwilling.