Ηλεκτρικές κρεατομηχανές

Ηλεκτρικοί μύλοι κρέατος - ο ισχυρός βοηθός της κουζίνας σας

Τι είναι ο μηχανή επεξεργασίας κρέατος

Ο μηχανή επεξεργασίας κρέατος είναι μια συσκευή στην κουζίνα που χρησιμοποιείται για την άλεση κρέατος, όπως ακριβώς υποδηλώνει το όνομά του. Σε σύγκριση με μια χειροκίνητη μηχανή κιμά, είναι πιο πρακτική και αποδοτική. Το κρέας αλέθεται με τη βοήθεια μιας περιστρεφόμενης λεπίδας που κινείται με κινητήρα και στη συνέχεια το αλεσμένο κρέας συλλέγεται σε ένα δοχείο σε σχήμα μπολ.

Πώς καθαρίζετε έναν μύλο κρέατος

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο μύλος σας πρέπει να καθαρίζεται σωστά αμέσως μετά από κάθε χρήση, δεδομένου ότι εργάζεστε με ωμό κρέας για να αποφύγετε τη διασταυρούμενη μόλυνση και τις τροφιμογενείς ασθένειες. Ξεκινήστε τροφοδοτώντας τη μηχανή με μία έως δύο φέτες ψωμί.

Αυτό θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε τυχόν μικρά κομμάτια κρέατος που έχουν κολλήσει στο εσωτερικό. Στη συνέχεια, αποσυναρμολογήστε προσεκτικά το σύστημά σας αφού το αποσυνδέσετε από την πρίζα. Ελέγξτε το εγχειρίδιο χρήσης για να δείτε αν κάποιο από τα εξαρτήματα μπορεί να μπει απευθείας στο πλυντήριο πιάτων. Για να πλύνετε με το χέρι, μουλιάστε πρώτα όλα τα αποσπώμενα μέρη σε ζεστό σαπουνόνερο για λίγα λεπτά, ώστε να απελευθερωθούν έλαια και άλλα υπολείμματα, και στη συνέχεια καθαρίστε απαλά με σφουγγάρι.

Η πραγματική βάση του κινητήρα ενός ηλεκτρικού μοντέλου δεν θα πρέπει ποτέ να βυθίζεται, αλλά δεν θα πρέπει επίσης να έχει μέσα της τμήματα κρέατος. Μπορείτε να καθαρίσετε το εσωτερικό και το εξωτερικό του περιβλήματος του κινητήρα με ένα υγρό πανί. Για να αποφύγετε τη σκουριά και άλλες πρώιμες ζημιές, στεγνώστε γρήγορα όλα τα μέρη με μια πετσέτα πιάτων μετά τον καθαρισμό. Ποτέ μη συναρμολογείτε τον μύλο πριν τα εξαρτήματα στεγνώσουν 100%.

Μπορούν οι κρεατομηχανές να αλέσουν τα οστά

Πολλοί μύλοι μπορούν να αλέσουν μαλακά οστά από κοτόπουλα, πάπιες, άλλα μικρά πτηνά και κουνέλια. Η γαλοπούλα θεωρείται επίσης ότι έχει μαλακά κόκαλα, αλλά επειδή το κρέας της είναι πολύ πιο πυκνό, ο μύλος σας μπορεί να δυσκολευτεί πολύ να την επεξεργαστεί.

Πολλοί οικιακοί μύλοι κρέατος δεν μπορούν να σπάσουν τα σκληρά κόκαλα από μεγάλα ζώα όπως βοοειδή, γουρούνια, αρνιά, ελάφια και άλλα. Σημειώστε πάντοτε ότι είναι πολύ σημαντικό να ελέγχετε το εγχειρίδιο του μηχανήματός σας για να μάθετε τι μπορεί και τι δεν μπορεί να αλέσει και σε καμία περίπτωση μην περνάτε κατεψυγμένο κρέας μέσα από έναν μύλο, διότι κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα μέρη του.

Προσφέρουμε επίσης περισσότερα βασικά είδη κουζίνας, όπως μίξερ χειρός, μπλέντερ, κοπίδια, τρίφτες και άλλες συσκευές στο Kulina.