ποτήρια λικέρ

9 items total

Ποτήρια για ποτά - σχεδιασμένα για μια ευχάριστη γουλιά του γλυκού αλλά δυνατού ποτού σας

Τι σχήμα έχει το ποτήρι λικέρ

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μορφές και σχέδια για τα ποτήρια λικέρ, αλλά γενικά διαθέτουν ένα μικρό μπολ, ένα στέλεχος και ένα πόδι ή μια βάση για να κρατούν το ποτήρι σταθερό. Το μπολ θα μπορούσε να είναι πιο φαρδύ και στρογγυλό από ένα ποτήρι cordial, επιτρέποντας την απελευθέρωση και την απόλαυση των οσμών και των γεύσεων του λικέρ.

Ορισμένα ποτήρια λικέρ διαθέτουν ένα φουσκωμένο χείλος που κάνει το λικέρ να έχει καλύτερη γεύση οδηγώντας το προς το μπροστινό μέρος της γλώσσας, ενώ κάποια άλλα διαθέτουν ένα μικρό άνοιγμα στο επάνω μέρος που συγκεντρώνει τις μυρωδιές του λικέρ και σταματά την εξάτμιση.

Γενικά, τα ποτήρια λικέρ έχουν σχήμα που επιτρέπει στο λικέρ να καταναλώνεται και να εκτιμάται σωστά, γεγονός που βελτιώνει την εμπειρία κατανάλωσης.

Τα ποτήρια ποτών μας επιλέγονται προσεκτικά από διάσημους κατασκευαστές όπως Eva Solo. Προσφέρουμε επίσης μια ποικιλία πρόσθετων ποτηριών που έχουν κατασκευαστεί ειδικά για διαφορετικούς τύπους ποτών, συμπεριλαμβανομένων ποτηριών κοκτέιλ, ποτηριών κρασιού, ποτηριών σαμπάνιας και ποτηριών για ποτά μακράς διάρκειας.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των ποτηριών cordial και λικέρ

Τόσο τα ποτήρια cordial όσο και τα ποτήρια λικέρ είναι μικρά ποτήρια που προορίζονται για την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών σε μικρές ποσότητες, αν και διαφέρουν σε μερικά σημεία.

Τα ποτήρια Cordial είναι συνήθως μικρότερα και στενότερα από τα ποτήρια λικέρ. Συχνά χρησιμοποιούνται για να σερβίρουν cordials, τα οποία είναι λικέρ με γλυκές, σιροπιαστές και φρουτώδεις γεύσεις που χρησιμοποιούνται γενικά ως χωνευτικό μετά το δείπνο. Θα μπορούσαν επίσης να διαθέτουν ένα πόδι και ένα στέλεχος για να εμποδίζουν τη θέρμανση του ποτού από τη ζεστασιά του χεριού.

Αντίθετα, τα ποτήρια λικέρ είναι λίγο πιο φαρδιά και μεγαλύτερα από τα ποτήρια cordial. Χρησιμοποιούνται για το σερβίρισμα λικέρ, τα οποία είναι πιο γλυκά και συχνά πιο δυνατά από τα cordials. Τα ποτήρια λικέρ μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν ένα στέλεχος και ένα πόδι για να μην ζεσταίνεται το ποτό, ωστόσο, ορισμένα μπορεί να έχουν ένα ευρύτερο μπολ και ένα κοντύτερο στέλεχος.

Τι ποτήρι χρησιμοποιώ για το limoncello

Παραδοσιακά, το limoncello σερβίρεται σε ένα μικρό ποτήρι, γνωστό ως ποτήρι σφηνάκι. Τα σφηνοπότηρα είναι μικροσκοπικά, κυλινδρικού σχήματος ποτήρια που συνήθως έχουν χωρητικότητα μεταξύ ενός και πέντε δεκατόλιτρων. Χρησιμοποιούνται συχνά για να σερβίρουν αλκοολούχα ποτά όπως ουίσκι, τεκίλα και βότκα, καθώς και λικέρ όπως το limoncello.

Ωστόσο, μπορείτε επίσης να σερβίρετε το limoncello σε ποτήρια λικέρ ή ποτήρια cordial, τα οποία είναι μικρά ποτηράκια που έχουν κατασκευαστεί ειδικά για την παρουσίαση γλυκών αλκοολούχων ποτών.