σφηνοπότηρα

15 items total
Ποτήρι για κοκτέιλ NICK & NORA, 140 ml, Riedel
30 €
RD641705
Ποτήρι για ουίσκι DRINK SPECIFIC GLASSWARE NEAT GLASS, 174 ml, Riedel RD641701
Ποτήρι για ουίσκι DRINK SPECIFIC GLASSWARE ROCKS, 280 ml, Riedel RD641702
Ποτήρι για σφηνάκι CABERNET, σετ 6 τεμαχίων, 60 ml, Holmegaard HMG4303387
Ποτήρι για σφηνάκι NOBLESSE, 55 ml, σετ 4 τεμαχίων, Nachtmann NM100694
Ποτήρι για τεκίλα BAR TEQUILA, 190 ml, Riedel
25 €
RD640818
Ποτήρι ποτού O-RIEDEL, Riedel
Ποτήρι ποτού O-RIEDEL, Riedel
Online σε απόθεμα (11 pcs)
25 €
RD041460
Ποτήρι σφηνάκι CHARLOTTE AMALIE, 40 ml, διαφανές, Holmegaard HMG4304906
Σάκε σετ GUNMETAL, 5 τμχ, MIJ
Σάκε σετ GUNMETAL, 5 τμχ, MIJ
Online σε απόθεμα (32 pcs)
65,99 €
MIJC5187
Σετ για σάκε DRAGONFLY, 5 τεμάχια, μπλε, MIJ
65,99 €
MIJC3829

Ποτήρια για σφηνάκια - μικρά αλλά ισχυρά

Τι είναι τα ποτήρια σφηνάκια/ποτήρια βότκας

Τα ποτήρια για σφηνάκια, που ονομάζονται επίσης ποτήρια βότκας, είναι μικρά, συχνά κυλινδρικά ποτήρια που χρησιμοποιούνται για το σερβίρισμα οινοπνευματωδών ποτών. Τα περισσότερα σφηνοπότηρα έχουν χωρητικότητα 25-50 ml και χρησιμοποιούνται συνήθως για το σερβίρισμα τεκίλας, βότκας ή λικέρ.

Τα ποτήρια για σφηνάκια και τα ποτήρια βότκας χρησιμοποιούνται συχνά σε μπαρ και εστιατόρια, καθώς και σε σπίτια όπου οι άνθρωποι διασκεδάζουν καλεσμένους ή μερικές φορές απολαμβάνουν λίγο ποτό.

Για ποιο αλκοόλ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ποτήρια για σφηνάκια

Γενικά, τα σφηνοπότηρα είναι κατάλληλα για το σερβίρισμα ισχυρών αλκοολούχων ποτών που συνήθως καταναλώνονται σε μικρές ποσότητες και με τη μία ή γουλιά. Τα ποτήρια σφηνών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σερβίρουν μια ποικιλία αλκοολούχων ποτών, όπως:

  • Τεκίλα: Τα ποτήρια για σφηνάκια χρησιμοποιούνται συνήθως για το σερβίρισμα της τεκίλας, ειδικά όταν σερβίρεται με αλάτι και μια φέτα λάιμ (ή αλλιώς "σφηνάκια τεκίλας").
  • Βότκα: Ποτήρια σφηνάκια χρησιμοποιούνται επίσης τακτικά για να σερβίρουν βότκα όταν σερβίρεται καθαρή
  • Ρούμι: Συμπεριλαμβανομένων των ελαφρών και σκούρων μαρκών, σκέτο ή αναμεμειγμένο σε ποτά όπως το daiquiri ή το mojito.
  • Τζιν: Είτε σερβίρεται σκέτο είτε αναμειγνύεται με άλλα ποτά για να φτιάξει ένα κοκτέιλ όπως το Tom Collins ή το τζιν με τόνικ.
  • Ουίσκι: Είτε σερβίρεται σκέτο είτε αναμειγνύεται με άλλα συστατικά για να σχηματίσει ένα κοκτέιλ όπως το whisky sour ή το old-fashioned.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός ποτήρι σφηνάκι και ενός ποτηριού για σφηνάκια

Ενώ τόσο τα σφηνοπότηρα όσο και τα jigger χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση της ποσότητας των αλκοολούχων ποτών, το ποτήρι σφηνάκι χρησιμεύει κυρίως ως δοχείο πόσης, ενώ το jigger χρησιμοποιείται ως όργανο μέτρησης. Ένα jigger είναι συχνά διπλής όψης, παρέχοντας στον μπάρμαν δύο επιλογές μεγέθους για να χρησιμοποιήσει κατά την παρασκευή μικτών κοκτέιλ, ώστε κάθε ποτό να έχει ομοιόμορφη μέτρηση.

Τα σφηνοπότηρά μας επιλέγονται προσεκτικά από διάσημους κατασκευαστές όπως Riedel και Spiegelau. Προσφέρουμε επίσης μια ποικιλία πρόσθετων ποτηριών που έχουν κατασκευαστεί ειδικά για διαφορετικούς τύπους ποτών, συμπεριλαμβανομένων ποτηριών κοκτέιλ, ποτηριών κρασιού, ποτηριών σαμπάνιας και ποτηριών για ποτά μακράς διάρκειας.